VANNAK MÉG EMBERSÉGES FŐNÖKÖK?

A levélíró őr hálás a főnökének:


Levél: „Márciusban leszek 28 éves. Ezt azért tartom fontosnak megemlíteni, mert néhány hónappal ezelőttig egyáltalán nem gondoltam volna, hogy valaha is megbetegedhetek. Ezért a mostani munkahelyemen a főnököm által felkínált választási lehetőségek közül, hogy bejelentsenek-e 4 órára vagy egyáltalán ne, az utóbbit választottam.

Már több mint 2 éve dolgozom nála, eleinte 4 órára voltam bejelentve, aztán mivel ennek nem láttam sok értelmét, úgy döntöttem, hogy inkább mégse legyek. Így legalább kicsivel több pénzt kaptam kézhez. A bejelentés már csak azért se érdekel, mert szerintem mire én nyugdíjas lennék, addigra már nyugdíj se lesz.

Aztán megbetegedtem, kiderült, hogy rákos vagyok. (Az egészségbiztosításom a lakhelyem polgármesteri hivatalának jóvoltából van meg.)
A betegségem és a kezelések miatt egy idő után már nem tudtam dolgozni. Mivel se fizetést, se táppénzt nem kaptam anyagilag lenullázódtam. Mikor kicsit jobban lettem – nem vagyok még egészséges, de a pénz nagyon kell -, jelentkeztem a volt főnökömnél, hogy visszavenne-e, és elmondtam neki, hogy milyen helyzetben vagyok. Ő visszavett. Úgy, hogy eddig járőr voltam, most egy másik helyre rakott át, egy nyugisabb helyre portásnak. És ami igazán meglepett az az volt, hogy mikor találkoztunk átadott nekem egy borítékot, amiben pénz volt, és jobbulást kívánt. A döbbenettől szólni se tudtam. Tudom, hogy nagyon hülyén hangzik, de nagyon hálás vagyok ezekért neki.”

.

Kedves Olvasó! És te mit gondolsz a levélben olvasottakról?
(Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.