VAN-E FEKETELISTA A VAGYONŐRÖKRŐL?

Levél: “Mostanában nagy álláskeresésben vagyok, de sajnos eredménytelenül. Volt, hogy telefonon érdeklődtem, és miután bemutatkoztam, akkor azt mondták, hogy már betelt a munkahely, vagy pl. hívásnál látható a számom, akkor fel se veszik vagy lenyomják…. miután meg rejtett számmal hívtam, akkor felvették! Kérdésem az volna, hogy van-e feketelista a vagyonőrökről, mert nekem kezd gyanús lenni, ha van egy ilyen – mint ahogy a cégekről is – akkor én rajta vagyok! Ha így lenne, akkor meg semmi értelme a keresgélésemnek, inkább elhagyom az egész szakmát, úgy ahogy van!”

.

Kizártnak tartom, hogy lenne a vagyonvédelmet lefedő, az összes céghez eljutó  feketelista. Ilyen önkényes  listázgatás – akár cégekről, akár dolgozókról – törvénytelen.

Azt azért mondjuk meg lehet érteni, hogy a munkaadók  – hiszen akár még a megbízásuk is múlhat rajta – szeretnék magukat  valahogy megvédeni  pl. az enyves kezű, nem megbízható  dolgozóktól.  (Néhány éve a kereskedelemben  próbálkoztak ilyennel, de akkor ott az ombudsman lépett közbe.)


Egy munkaadó gondolatai: “Szerintem szükség lenne ilyen listára is. Vagyonvédelmi vezetőként szükségesnek tartanám. Az az őr, aki lop, elalszik, leittasodik és kárt okoz a cégének, majd egyszerűen elhagyja a szolgálati helyét, komoly kárt okoz a munkáltatójának. Meg kellene érteni, ez is egy munkahely! Úgy is kellene hozzáállni. A megbízó a kárt sok esetben úgy kompenzálja, hogy nem fizeti ki a számlát. Abba is bele kellene gondolni, hogy ez sok ember bérét jelenti és azt ki is kell fizetni. Az okozó lelép és másnap már más cégnél dolgozik. „Természetesen” ezt nem jelenti be, csak 2 nap múlva nem megy szolgálatba. Sajnos sok csak eljár otthonról aludni és fel van háborodva ha dolgoznia kell. Egyre több lop és csal közülük, sajnos. A tisztességes vagyonőrök érdekében is szükséges lenne, mert senkinek nincs joga a másik megélhetését kockára tenni.”

.

Kedves Olvasó! És te mit gondolsz a fentebb olvasottakról?
(Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

One Response to VAN-E FEKETELISTA A VAGYONŐRÖKRŐL?

  1. kerek ede szerint:

    Egyet értek a munkaadó gondolataival és kiegészíteném az ő általa írt bejegyzés átiratával!
    “Szerintem szükség lenne ilyen listára is. Vagyonvédelmi dolgozóként szükségesnek tartanám. Az a munkáltató, aki folyamatosan hazudozik, aki megkárosítja a dolgozóját, nem fizeti a járulékokat, a bérpótlékokat, a táppénzt , a szabadságot, a munkaruhát nem biztosítja, a feladat ellátásához szükséges körülményeket és a tárgyi eszközöket nem biztosítja, nem fizet ki a bért a törvény által előírt időben. Komoly kárt okoz a a dolgozónak és a családjának és az államnak és így az összes állampolgárnak és így a megbízónak is! Meg kellene érteni, vagyonőri cégekre is vonatkozik a törvény! úgy is kellene hozzáállni főleg, hogy ezeknél a cégeknél a vezetőség a rendvédelmi szerveknél dolgozott és a törvényességre felesküdött! Ezek a munkáltatók által elkövetett törvénytelenségek következménye az érdektelenség lehet. A dolgozó a banki tartozását nem tudja időben befizetni ami később plusz költséggel felesleges családi veszekedésekkel, a járulék nem fizetés miatt esetleges betegségnél táppénz elmaradása miatt az életfeltételei veszélyeztetésével járnak.A dolgozó elkeseredésében a feladatát nem tudja megfelelően ellátni ami kárt okoz a megbízónak, így a vagyonőri cégnek is. Folytathatnám de nem teszem.A véleményem, hogy fekete listára szükség lenne mind a vagyonőri vállalkozásokról/ cégvezetők neveivel!/ és a vagyonőrökről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.