VÁLTOZÁS A VAGYONŐRI IGAZOLVÁNYOK KIVÁLTÁSÁBAN

felk

LEJÁRÓ VAGYONŐRI IGAZOLVÁNYOK

10 évvel ezelőtt, 2006-ban volt a nagy átállás az új típusú – jelenleg is érvényben levő – vagyonőri igazolványokra. E dokumentumok érvényességi ideje a vagyonvédelmi törvény rendelkezése szerint öt év, így aztán idén is nagyon sok, több tízezer igazolvány fog lejárni. Ezért mindenki időben (min. 1-2 hónappal korábban) kezdje el a lejáró igazolványát megújítani, mert legrosszabb esetben akár még a munkáját is elvesztheti!

A vagyonőri igazolványok kiváltásához január elsejétől NEM KELL  ERKÖLCSI BIZONYÍTVÁNYT KÉRNETEK. (A rendőrség kérdezi le a központi nyilvántartásból.)


A következő dokumentumokat vigyétek, ha mentek a vagyonőri igazolványokkal foglalkozó előadóhoz:

 • lakcímkártya,
 • személyi igazolvány,
 • lejáró vagyonőri igazolvány.

ŐRIG

A rendőrségen kitöltetnek veletek egy kérelmet és adnak egy 6900 forintról szóló csekket, amit a postán kell befizetni!


22 Responses to VÁLTOZÁS A VAGYONŐRI IGAZOLVÁNYOK KIVÁLTÁSÁBAN

 1. VÁRADI MIKLÓS szerint:

  EGY MUNKA KŐRHÖZ SEM KELL KÜLÖN BEFIZETNI SEMMILYEN DÍJAT CSAK A VAGYONŐRI IGAZOLVÁNYHOZ HOGY DOLGOZHASSON A SZERENCSÉTLEN RÁSZORULÓ MAGYAR EMBER HOGY NE HALJON ÉHEN A CSALÁDJA . SOKAKNAK EZ A 7000 FRT IS MEGTERHELŐ . INDÍTVÁNYOZNI KÉNE AZ ELTÖRLÉSÉT.!!ÉS TERVEZETT ÚJRA FIZETENDŐN KÖTELEZŐ KAMARAI TAGSÁGOT IS .MEGELŐZENDŐ TILTAKOZÁSSAL . UGYAN IS A KÜLÖN MÁSODIK TANFOLYAM AZÉRT VOLT ÁLLÍTÓLAG HOGY SZŰRJENEK A VAGYONVÉDELEM ÉRDEKÉBEN . SOKAK SZERINT AZ ELMARADT SOK SOK TAGDÍJ PÓTLÁSA VOLT A MÁSODIK TANDÍJ VIZSGADÍJ FIZETÉSE, MOST MEG A KAMARA TERVEZI AZ ÚJRA VALÓ KAMARAI DÍJAT KÖTELEZŐVÉ TENNI MÁSKÉPP A NYOMORULT SOK SOK EMBER NÉLKÜLE SEMMI MUNKÁT NEM KAP AZ ÍGY IS ALUL FIZETETT VAGYON ŐRI ÁLLÁSOKBAN .

  • pilu szerint:

   10 év alatt összelehet gyűjteni 7000 ft-ot hogy ne legyen megterhelő…

   • zsolt szerint:

    Csak erre gyűjt minden vagyonőr okoska. Amúgy 5 évente kell megújítani, 10 éve az átállás volt az igazolványokban a régi típusúról az újra. Ebből is látszik, hogy dilettáns vagy a kérdésben és nem vagy érintve. Ha hallgattál volna, bölcs maradhattál volna.

    Ui.: össze lehet, így írjuk helyesen.

    • Petya szerint:

     Sziasztok az egész Személy és Vagyonvédelmi szakma
     ebben az országban kész röhej mert mi vagyunk a hülyék az örök mert ha meg kapnák az éves fizet szabadságot és fizet beteg szabadságon ami törvényesen járna nekünk is annak az összegéből ami szabadságra járna kacagva ki lehetne fizetni akár 2 évente azt tetves 6900 forintot csak itt az legnagyobb szemétség hogy a munkáltatóknak a többsége ezt ki használja mert a vala melyik őr nálunk akár 10 forintal többet keres mint a másik és képes kirúgtni a másikat ezért kéne ebben szakmában őssze fogni és ki menni és oda vágni az asztlra hogy ez igen is ne csak papír forma szerint legyen ha nem valóságosan csak az baj hogy minden ki be van szarva félti azt a tyúkszarós állást ezért kelen az ilyen szarság ellen egységesen fel lépni ha kell minden héten ki menni a jogainkért mi is adózunk keményen és nagyon nehéz munkánk van csak az baj amíg nincsen egyetért és akart hogy valóban tenni ön magunkért addig csak vesztesek leszünk mert azért ha 3000 ezer ember megmozdul előbb vagy út obb eléri a célját na csak ennyit akartam Üdv Petya

   • István szerint:

    Van más is amire gyűjteni kell nem,hogy ilyen felesleges lehúzásokra!

 2. milai szerint:

  Nem csak a vagyonvédelemben kell fizetni azért, hogy az emberek dolgozhassanak. A mérnöki szakágakban mindenkinek kamarai tagságot kell fizetni, KÖTELEZŐEN, KÜLÖNBEN nincs aláírási joguk.

  • Eperjesi János szerint:

   Igen és mennyit keres egy mérnök és mennyit keres egy vagyonőr!!!???? Kamarai tagság NE legyen kötelező !!!!

   • megmondó szerint:

    Tanulni kell és lehet bárki mérnök.

    • Dobai Ferenc szerint:

     Kedves megmondó!
     Látszik , hogy nagyon okos , és tanult ember vagy!
     Mindenki legyen MÉRNÖK!!!

    • naphaj szerint:

     Ha Magyarországon “mindenki”mérnök lenne illetve mérnöknek tanulna nem tudom hogy görbülne a tisztel ironizáló szája….

    • Carlosca szerint:

     Ha tanulsz is, szart érsz ithon. Vagyonőr kollegák vannak éretségivel, és 2 diplomás ül a recin is. Egy földtani mérnök megunta az őrködést és most Londonban adózik.

    • Typri Tamás szerint:

     Ez sem igaz! 4 szakmám van. Tanultam. Azért nem tudok az eredeti szakmámban dolgozni, mert TÚLKÉPZETT VAGYOK!!!!!!!

  • Horváth Zsolt szerint:

   Ja de menyit is keres egy mérnök?

  • Typri Tamás szerint:

   Mutass egy mérnököt, aki 450.- os órabérért 300 órát dolgozik havonta! Hacsak nem vagyonőr!

  • Zentai Zsolt szerint:

   Jaaa csak az más fizetés,a mérnöki,, ! Így ahogy mondod ne keverjük össze a két szakmát!

  • Zentai Zsolt szerint:

   Jaaa csak az más fizetés,a mérnöki,, ! Így ahogy mondod ne keverjük össze a két szakmát!

 3. Pumaboly001 szerint:

  ne tévesszük már össze a mérnököt és a vagyon őrt ők is tanultak ugyan úgy mint a mérnök mennyit dolgozik a mérnök és a vagyon őr órába vagyon őr havi 300-350.órát 400. Ft úgyhogy ne beszéljen a mérnök semmit!!! nem ért hozzá!! ne legyen kamarai tagság fölösleges úgy sem ér semmit ha kamarai tag vagy

  • Nagy Gábor szerint:

   Vagy inkább 400-500 órát! 😉

  • Kis István szerint:

   Egyetértek. Az egész kamarai humbug csupán totális lehúzás, mert nem csinálnak semmit, a pénzbehajtást is az adóhatóság intézi helyettük.

 4. Juhász János szerint:

  Tisztelt mérnök úr!Csak egy vasszerkezetlakatos vagyok,de sok mérnök ,,úr “munkáját meglehet kérdőjelezni úgy mint lakatosét stb.,de ez az ország pont azért áll így mert ekkora értelmiségi egoistái vannak!Most én is éppen őr vagyok és engem is fizettetnek mindenért,ráadásul a nyugdíjam is szinte éhbér lesz az értelmiségnek köszönhetően!Pedig ez is szakmunka!Azokat a megalázásokat pedig az értelmiségnek is megélnie kellene amit velünk tesznek saját főnökeink és mindenki más.Hasonlókat kivánok az elitnek és meglátjuk mit szólnak hozzá?!Sokan vagyunk akik egyáltalán nem éreznénk jól magunkat a sok képmutató között,akiknek papírja van de tehetsége nincs!Természetesen ,tisztelet a kivételnek!!!

  • Kis István szerint:

   Nem a mérnökök miatt van. Nem ők ülnek a parlamentben. Két diplomával 61 évesen most megyek vagyonőrnek, mert máshol már nem kellek a diploma miatt. Itt talán van esélyem, hogy a nyugdíjig legyen valami keresetem. Egyébként nem az értelmiségiek, csak azok egy szűk rétege miatt tar itt az ország, meg azok miatt, akiket a politikusok “megvezettek” a választási kampányban, és nem látják, hogy a fejükre sz@rnak a politikusok.

 5. Füller Ferenc szerint:

  Kérem aki tud nekem információt adni az segítsen! A 17 éves vagyonőri igazolványomat (1999 Október) Tizenhárom éves kihagyás után új típusúra szeretném cserélni. Az lenne a kérdésem Lehet-e még, és mennyibe kerül? Hol tudom intézni ?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.