VAJON MINDIG CSAK A MUNKAADÓ LEHET A HIBÁS?

Levél: “Az alábbi ügyben kérem a véleményeteket: Vagyonőr kolléga több alkalommal késett a banki fegyveres szolgálati munkahelyéről. (Ezt a tényt a fiókvezető is igazolta.) Ezért áthelyeztük 24/48-as szolgálatra. Igaz, hogy ott kevesebb az órabér, és több a szolgálati idő, valamint más a feladat is – irodaház, nem pedig bank -.

Az őr megkapta a szolgálati vezénylését előző hónap huszadikán. Semmi kifogást nem emelt az ellen, hogy egy alkalommal a kollégája esküvőjének napján 24/24-et kellett volna teljesítenie, de a következő szolgálata 24/72-re esett volna. Ehelyett szó nélkül nem jelent meg a szolgálatának teljesítésére, mondván hogy ő 24/48-as szolgálatot vállalt, és más dolgai nem érdeklik. A történtek után a megrendelő kérésére a szolgálati helyről kivettük. Két másik  helyet felkínáltunk neki, de ő nem élt vele.
A történet folytatása: az illető nem jelent meg a munkaügyi papírjai átvételére, ezért azt ajánlott tértivevényesen kipostáztuk, és közös megegyezéssel munkaviszonyát megszüntettük, mivel úgy voltunk vele, ha fegyelmivel és azt megindokolva küldjük el, nem talál magának majd munkahelyet. Aztán egyszer jött a munkaügyi bíróság levele, melyből megtudtuk, hogy a volt munkavállalónk 950 000 forint anyagi kártérítéssel keresetet nyújtott be ellenünk. Indoklás, nem rendkívüli vagy fegyelmi eljárással lett elküldve. Később a munkaügyi bíróság jóváhagyta a keresetet. Magyar jog!! És csak a munkáltató lehet mindig rossz!?!”

.

Kedves Olvasó! És te mit gondolsz a levélben olvasottakról?
(Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.