VAGYONVÉDELEM: JELENTŐS BÉREMELÉS VÁRHATÓ?

s4

Napjainkban rengeteg biztonsági őr garantált bérminimumra van bejelentve. Sajnos ekkorka fizetésből megélni szinte lehetetlenség, ezért mind többen hagynak fel az őrködéssel. Ennek következtében  pedig növekszik a vagyonvédelem területén a munkaerőhiány.

Mivel más ágazatokban is hasonló jelenségek játszódnak le, „a kormány 15 százalékos minimálbérnövelést és 4 százalékpontos munkaadói járulékcsökkentést ajánl 2017-re, a garantált bérminimum pedig 25 százalékkal nőhet jövőre, 2018-ban a minimálbér további 8, a garantált bérminimum 12 százalékkal emelkedhet, a munkáltatói járulék pedig 2 százalékponttal csökkenhet”.

Ez azt jelenti, hogy jövőre a bruttó minimálbér a jelenlegi 111 ezerről  128 000  forintra, míg a szakmai bérminimum a mostani 129 000 forintról 161 000 forintra  nőhet.

Ha a kormánynak ezt a javaslatát el is fogadják, még akkor is kérdés, hogy mindebből mit fognak megérezni az őrök. Előre sejthető, hogy munkaadók egy része megpróbál majd trükközni, de ha ezt teszik, akkor ezzel csak azt fogják elérni, hogy még jobban felgyorsul a magánbiztonsági ágazatban a munkaerő elvándorlása.

Kedves Olvasó!  Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂

Idézett rész forrása: MTI

8 Responses to VAGYONVÉDELEM: JELENTŐS BÉREMELÉS VÁRHATÓ?

 1. Zumics Gyula szerint:

  Jobban fognak járni a munkaadók! A biztonsági őrök pedig nem!

 2. kiss lajos szerint:

  Kb 100.000 vagyonőr van az országban, önmagukért nem képesek kiállni!Szinte minden vagyonőri cég tulajdonosa csal, lop.Ezek hazaárulók!!!Az őrök arra lusták ,hogy saját érdekeiket megvédjék .Mind azzal takarózik ,kirúgnak,elküldenek!Jelezd a kamarának ,ha a kamara nem lép, őket is jelentsd fel az ügyészségnél!!Pereld be a vagyonőri cég tulajdonosát ,fel kell jelenteni a NAV-nál,(nem kell fizetni érte bárki bármit is állít) őt elkapják (bár korrupt az ország nem kicsit!! ),de a munkahelyet ugyanúgy őrizni kell nélküle is .Ha a következő tulajdonos is lop csal azt is el kell intézni!

  • Oszkár Tivadar szerint:

   Gratulálok ha azt hiszed, hogy ez ilyen egyszerű. A biztonsági cégek vezetőinek olyan kapcsolatai vannak (mivel főleg ex rendőrök),hogy még akár a vagyonőrid is bánhatja. Szerinted az őrök nem csinálják rendszeresen a feljelentéseket kilépéseknél? Rengetegen megteszik. Mi történik? A NAV-os kapcsolat elsimítja, vagy egy sima cég csőd és máris másik néven megy a cég tovább. Arról nem is beszélve, hogy simán keresnek egy hajléktalant akinek a nevére megnyitják az új céget és persze a régi cég és hajléktalan nevén futott. Ismerek olyan volt kollégát aki minden papírt lefénymásolva bement a NAV-hoz és megtette a feljelentést. Mi lett a vége, Cég név váltás. Olyan kiskapuk vannak a vagyonőrködésben, hogy hiába a feljelentés. A Kamara tagjai pedig mik voltak? Lehet szintén ex rendőrök? Fogalmad sincs az egészről, de nyilatkozni látatlanban azt tudsz! Nagyon sok őr tesz feljelentést és még sincs semmi értelme. Mélyen gyökerező politikai háttérrel rendelkező bűnszervezetről van itt szó, ahol mindenki puszibarát.

  • Kiss Zoltán szerint:

   Ha van aki képviselje a szakmát az a három vezető szakszervezet. Most is a háttérbe tárgyal a bérekről. Be kell lépni. A cikkbe leírtak kicsit ferdítenek. Független Vagyonvédelmi Szakszervezet

 3. DUDAS ALBERT szerint:

  Mi már meg kaptuk a múlt héten az új munka szerződést 161.250 Ft.

 4. Hódi Kálmán szerint:

  Én is megkaptam a szerződés módosítást. 161.250.- Ft. Cserébe megvontak minden pótlékot és adtak 2500.Ft pótlékátalányt. Átsoroltak készenléti jellegű munkakörbe. A számításom szerint nem kapok semmivel többet, bár majd meglátom az első bérlapon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.