VÁDAT EMELTEK A BIZTONSÁGI ŐRT MEGKÖTÖZŐ RABLÓKKAL SZEMBEN

sec1

.

Negyvenmillió forint értékű rézhulladék elrablása miatt emeltek vádat egy három emberből álló csoport egyik tagjával szemben.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a vádlott és ismeretlen társai 2011. tavaszán egy éjjel az arcukat maszkkal eltakarva bementek egy budapesti cég XIV. kerületi telephelyére, berúgták a portásfülke ajtaját, majd a biztonsági őrt megkötözték. Ezt követően elvittek egy vontatót a pótkocsijával és az azon tárolt – egy másik cég tulajdonát képező – mintegy 23,5 tonna rézhulladékkal együtt.
Amikor a vontatóból kifogyott az üzemanyag, a járművet Herceghalom külterületén hagyták, a pótkocsit pedig az azon lévő fémhulladékkal ismeretlen helyre szállították – írta a főügyész.
A vádlott és társai által eltulajdonított vontató, illetve pótkocsi értéke több millió forint, míg a rézszállítmány értéke negyvenmillió forint volt – fűzte hozzá.
A férfival szemben jelentős értékre, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség, ez a bűncselekmény öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

hír forrása: MTI

Kedves Olvasó! Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.