ÚJRA KÖTELEZŐ LESZ A KAMARAI TAGSÁG AZ ŐRÖKNEK? KÉSZÜL AZ ÚJ MAGÁNBIZTONSÁGI TÖRVÉNY?

sec2

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara február tizennyolcadikán tartott sajtótájékoztatóján Valenta László¹ – az SZVMSZK társadalmi elnöke – elmondta, hogy „tudomása szerint a magánbiztonsági törvény hamarosan meg fog jelenni, a kötelező kamarai tagságot vissza fogják állítani, mert ebben az ágazatban százezer ember dolgozik bizalmi munkakörben, amit csak egy szakmai kamara tud ellenőrizni.


Ezért „cserébe” a szolgáltató kamara képzést, továbbképzést, és biztosítást ad majd a tervek szerint, de feladata lehet bizonyos speciális panaszügyek elbírálása is. Bár idén biztosan nem lesz kötelező a kamarai tagság, a jövő év elejére már várhatóan elkészülnek a jogszabályváltozások.” – olvasható a Biztonságpiac.hu cikkében.


————-
1.Valenta László: ny. r. dandártábornok. A szakmai kamara 2014. november huszonnyolcadikán tartott küldöttgyűlésén választották meg társadalmi elnökké. Korábban többek között az ORFK gazdasági és informatikai főigazgatója, a BM Ellenőrzési Főosztályának vezetője, illetve a BM miniszteri kabinetfőnöke volt.

VLászló

Forrás:
idézett rész: http://biztonsagpiac.hu/az-ev-elso-feleben-megszulethet-az-uj-maganbiztonsagi-agazati-torveny
kép forrása: http://index.hu/

És neked mi a véleményed, újra kötelező lesz a kamarai tagság az őröknek? (Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! :))

21 Responses to ÚJRA KÖTELEZŐ LESZ A KAMARAI TAGSÁG AZ ŐRÖKNEK? KÉSZÜL AZ ÚJ MAGÁNBIZTONSÁGI TÖRVÉNY?

 1. Guzmics József szerint:

  Szerintem és több kollégám szerint is nem csak a tagsági díjat kellene beszedni hanem a vagyonőrök érdekképviseletét is el kellene látni a kamarának.ebben az esetben ha nem csak időnként egy hírlevelet,és valami gyenge tájékoztatást adna a kamara a változásokról, senki nem vitatná hogy szükséges és a vagyonőr társadalom nélkülözhetetlen része!

  • Marozsán János szerint:

   Méghogy ellenőrizni tudjának.Mit,hol, mennyiért,and kinél dolgozunk !!! Jaaaaa. Persze,korábban is borzasztóan sok mindent tettek amig kötelező volt. Panaszaikat meghallgatják ??? Jézus Mária ezt megeszi bármelyik bíztosági őr ??? Megalakul-t egy újabb “felügyelő bizittság akiket ismét nekünk kell majd eltartani. Bravó,Bravó !

   • Görög Szabolcs szerint:

    tenni kellene valamit hogy ez ne jöhessen létre, évi 8000 forintot dobatnak ki velünk az ablakon ezek a mocskok

   • Szabó ĺàszló szerint:

    Igy ahogy mondod ,semmire nemvalo csak pénzbehajtàs érdekvédelem segitsét nélkül .lesz…..àk hogy veled mivan meg hogy az a cég akinek dolgozol bevagy-e jelentve stb

 2. Gyenes sándor szerint:

  Sok cég a vagyonőröket portásként, recepciósként foglalkoztatja, akiknek nem kell megfelelniük a vagyonőrökkel szemben támasztott szakmai és jogi követelményeknek.
  Akkor milyen szakmai,bocsi – Személy-,Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara, – (hogy pontos legyek) dolgokról,kamaráról beszélünk itt?. Minek a név,minek a szabály,amikor már nem vagyonőrök dolgoznak???
  Ez megint új pénzlehúzás semmi más.
  Hiába fizettünk a munkaruhákért nem keveset,nem hordhatjuk,mert portások vagyunk,és hát ugyebár a security feliratot,varrást MÁR NEM ÉRDEMELJÜK MEG.
  Annyi munkaóra után,vizsgák,tanfolyamok,képzések,nem fizetett ünnepek….sorolhatnám,egyszerűen le portásoznak,és minden el van rendezve. SZÁNALMAS AZ EGÉSZ SZAKMA,ne csodálkozzanak rajta,hogy Öt év alatt mintegy ötvenezren tűntek el a szakmából. Nekik megvolt az eszük hozzá,a többi meg csak reménykedik a jobb munkáért,jobb fizetésért…

 3. jános kó ya szerint:

  A kamarai tagságnak semmi értelme nem volt azért fizettünk hogy ne kapjunk érte semmit se azon az egy semmit érő kártyán kívül. Ha a vállalkozó nem fizetet a válaszuk az volt hogy jelentsük fel mert ők nem tudnak mit csinálni vele, ezért felesleges a kamara.

 4. attila szerint:

  ha igy müküdik ahogy eddig müködött, csak követel,kér de nyujtani nem nyujt semmit ,semmiértelme

 5. Portás Telepőr szerint:

  Én biztos hogy nem fizetek az ingyenélőknek egy ft-ot sem!! Ha kell a pénz,a kamara elnökének üzenem,jöjjön hozzánk dolgozni portásnak,itt mindég van felvétel,és itt lehet kurva jól keresni,havi 240 óra,98Ezer Ft-ot,és akkor lesz pénze!!!!

 6. .... szerint:

  Rövid,és tömör leszek!Semmit nem kaptunk a pénzünkért!Pénzért szolgáltatás jár,semmiért Semmit!

 7. egy fegyveres szerint:

  Szerintem aki eddig be akart lépni a kamaraba, megtehette.
  Kötelező sosem jó!
  Ha kevés a tagság, kevés a penz. Ezt értem, de akkor miért nem helyezkednek el mint vagyonőr? Jó fizetés, biztos munkahely. És szabadon beléphet és fizethet a kamarának.
  Én nem támogatom, sőt ellenzem amíg nem tudnak letenni valamit az asztalra. Nem csak ígéretek, az régen is volt.

 8. Hidasi István 1112.Bp.Löveg.utca.3.G.ép.1.em.2.aj. szerint:

  Kamaradij minek?Mit ad?Elöször rendezzék azőröket erkölcsileg ill.anyagilag.Nelegyen az hogy főválalkozó és az őr közöt3-4alválalkozó van.

 9. Egy őr szerint:

  Sajnos elötte is kötelező volt ami kötelező az soha nem jó

 10. Justin szerint:

  Üdv. Mindenkinek!
  Szerintem nincs még egy ilyen “80.000ft-os szakma”, ahol nekünk kell őröknek ebből a sok helyen bejelentés nélküli fizetésekből eltartani valami ingyenélő embereket. Ráadásul megint kötelezően 2017-től, merthogy ugye még jogunk sem lesz megint eldönteni, hogy akarjuk e ezt a tagságot, vagy se. Kb.20 éve dolgozom ebben a szakmában, jól jönne nekem, és a családomnak is, ha azt a sok tagsági díjat visszaadnák, amit az évek során kötelezően bevasaltak a nagy semmiért. Mosolygok amikor a tévében látom a társadalmi célú hirdetéseket. Hálás köszönetem az 1%-os adókulcs csökkentésért meg a szakmunkás minimálbér emelésért! Egyszer talán majd fog érinteni valamelyik. Vagy lehet,hogy ezt is a kamarának köszönhetjük?

 11. miki szerint:

  Azt hiszem itt az ideje összefognunk,éppen úgy ahogyan az egészségügyi dolgozók,illetve a tanárok teszik.Nincs még egy olyan szakma,ahol ennyi szabálytalanság,törvénysértés történne,mint a mi szakmánkban

  • OZ38 szerint:

   Ugyanezt gondolom. Tüntet mindenki, a vagyonőrök meg fülüket-farkukat behúzzák. Az alap járandóságunkat nem kapjuk meg. Fizetett szabadság, éjszakai pótlék, táppénz stb.. Az óra bér ezzel szemben nevetséges, a kötelező kamarai tagság pedig vicces, és nevetséges! A semmiért nem szeret fizetni senki. Sztrájkolni kellene pár napig mindenkinek, és akkor megnézném mi történne. Álljunk már ki magunkért, ha egyedül nem megy, együtt!

 12. Potornai Bálint szerint:

  Csak annyit hogy ez is a pénzről szól nincs miről beszélni sajnos. Azon kellene inkább a kamerának harcolni. Hogy egy jó tisztességes órabér, megbízási díj ami alá nem mehetne a megbízó akkor lehet mondom csak lehet hogy szívesen lenne az ember kamaratag.

 13. Tóth József szerint:

  Majd ha ők is fizetik a tagdíjat egy akkora fizetésből amekkorát az őr kap és ugyanazon feltételekkel fognak dolgozni akkor fogok tagságit fizetni.De amíg nem tesznek semmit és csak jól akarnak élni elmennek a francba.

 14. Kletnejrk Károly szerint:

  Jó magam 9 éves múlttal a hátam mögött csak annyit.Bárhol,bármikor akármilyen helyen voltam,mindenhol lenyúlták.Levonták a munkaruhát,a szabadságot kiírták mintha kivettem volna,ha pihenőre mentem egy fillért nem kaptam.A különbözeti vizsgára nem annyit fizettem,hanem a dupláját 2•10 ezer forintott.Alvállalkozói téren pedig annyi volt,hogy még a nevüket sem tudja az ember megjegyezni.Mi volna ha Sehol nem lenne őr aki betartatja a szabályokat!!!!!Először nálunk kellene rendet rakni nagyon sok téren!!!!!!!!!

 15. Dév szerint:

  Szemben azzal, amit a kamaránál gyakran állítanak-hivatkoznak, kötelező kamarai tagság nemigen van más szakmákban. Az építészeknél sem kötelező, legföljebb előnyös. De ők vagy belépnek, vagy nem. Ahogy a jogállamokban szokás. Minden más módszer alkotmány-és jogellenes. Kötelező?! Milyen alapon?

 16. Hargitai Gábor szerint:

  Azt írják, hogy bevezetik de mi van ha az említett 100.000 vagyonőrből csak 5000 fizet, a többi viszont tiltakozik. Demokráciában a többségi akarat érvényesül, nem pedig egy szűk csoport érdeke az már diktatúra. Tehát ha a többség ellenkezése ellenére teszi kötelezővé akkor elismerte az állam , hogy diktatórikus a rendszer tehát nem illik rá a köztársaság egyetlen alapnormája sem. Mi van ha a 100.000 őr egy nap úgy dönt hogy ma sztrájkol és nem dolgozik? Bedől az ország összes kereskedelmi egysége, telephelye, szórakozó helye, közintézménye, mert másnap már nem lesz mit őrizni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.