ÚJABB BIZTONSÁGI CÉG VEZETŐIT VETTÉK ŐRIZETBE KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁS MIATT

BIZTONSÁGI MOZGÓLÉPCSŐ

A Merkúr egység bevetésével és elfogásokkal kezdődött az a siófoki akció, amelyben a NAV pénzügyi nyomozói egy őrzővédő cég vezetőit vették őrizetbe. Egy valamikori idegenlégiós irányította a bűnszövetséget, társai között többszörösen körözött személyt is sikerült elfogni.

A balatonszárszói férfi irányításával működő vagyonvédelmi feladatokat ellátó bűnszövetség több mint hatszázmillió forint kárt okozott a költségvetésnek. A valóságban nem működő cégek beiktatásával, valótlan számlázással 150 millió forint áfát csaltak el, míg a dolgozók után 470 millió forint összegű járulékot nem fizettek be.

Az akcióban 110 pénzügyi nyomozó több megyében, 35 helyszínen végzett házkutatást és vagyontárgyakat, valamint készpénzt is lefoglaltak. A Veszprém megyei adórevizorok az alkalmazottak bejelentését ellenőrizték. A céghálózatot működtető volt légióst a NAV Merkúr Bevetési Egysége fogta el; egyik álnevet használó társát három elfogatóparancs alapján körözték, elfogása után megkezdte korábban kiszabott börtönbüntetésének letöltését.

Az okozott kár megtérülésére 306 millió forint összegben zárolták az elkövetők vagyonát: gépkocsikat, ingatlanokat, készpénzt és követeléseket. A pénzügyi nyomozók az akció napján 11 gyanúsítottat és 15 tanút hallgattak ki.

Az irányító férfit a Kaposvári Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Az ügyben a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága folytat nyomozást bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás miatt, az elkövetők tettükért akár 10 év szabadságvesztéssel is felelhetnek.

Kedves Olvasó!  Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂

hír forrása: http://nav.gov.hu/nav/sajtoszoba/hirek/Volt_legiost_fogott_a20161114.html

2 Responses to ÚJABB BIZTONSÁGI CÉG VEZETŐIT VETTÉK ŐRIZETBE KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁS MIATT

  1. Kis Mihály Zoltán Bőr szerint:

    A többiek is igyjárnak!!!!!!szépen sorban…

  2. Bukjon az aki meglopja a sajatjait szerint:

    Nem a kulfoldi cegekkel meg a multikkal van a baj , az bejelent rendesen, kifizet es , szabadsagra es tappenzre is nehetsz. .van fizetett unnep is:) sajnos a magyar a magyart lopja meg , magyar a magyarnak a legnagyobb elkensege. Mert a kapzsi magyar nem er ra evek alatt meggazdagodni ő az első ket honapba toronyhazat akar venni maganak. Ezekkel kene foglakozni a navnak meg mindenkinek nem hogy mariska neni 2 krumpliert nem ad szamlat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.