TÖMEGESEN MONDTAK FEL AZ OTP BIZTONSÁGI ŐREINEK II.

bankiőr


Biztosan tudjátok már, hogy az elmúlt hetekben sok őrt küldtek el az OTP-től. A pénzintézet álláspontja az, hogy a biztonsági személyzet létszámának csökkentését többek között a magas szintű biztonságtechnikai megoldások tették lehetővé.

Az eset kapcsán a haon.hu megkérdezte Varju Miklóst, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Hajdú-Bihar megyei területi szervezetének elnökét. Ö az érdeklődő újságírót arról tájékoztatta, hogy szakmai berkekben már régóta vitatéma hogy hol van szükség élőerős és hol technikai őrzésre. Varju véleménye az, hogy ideje lenne mindenkire érvényes normákat törvénybe foglalni a pénzintézetek őrzésénél is, úgy, ahogyan a pénzszállításnak vannak szabályai.

Elmondta még, hogy minden banknak van egy nagy felkészültségű biztonsági szakértője, aki számos szempontot figyelembe véve dönt az adott fiókok védelmének feltételeiről. A kisebb forgalmú, főleg vidéki fiókok esetében nem tud vitatkozni azzal, ha mérlegre teszik egy őr foglalkoztatásának kiadásait és a modern berendezések melletti betörés kockázatát, majd az utóbbit vállalják be. Ugyanakkor elengedhetetlennek tartja az emberi jelenlétet, „mivel egy bankrablást általában előre elterveznek, a tettes gyakorta előre bemegy az épületbe terepfelmérésre. Egy erre képzett biztonsági őr észlelheti a gyanús viselkedést, a kamerafelvételeket elemezve kiszúrhatja a bűncselekményre készülőt, illetve baj esetén megnyugtathatja a jelenlévőket vagy más lépéseket tehet.”


A hír forrása: http://www.haon.hu/a-kamera-mindent-lat-de-semmit-sem-tesz/2987973

Kedves Olvasó! És te mit gondolsz, biztonságtechnikai eszközökkel ki lehet-e váltani az élőerős őrzést? (Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.