TOBORZÁS: KÉSZENLÉTI RENDŐRSÉG – JÁRŐRTÁRS

rendőrség

 

A Készenléti Rendőrség parancsnoka pályázatot hirdet a Készenléti Rendőrség állományába járőrtárs munkakör betöltésére (tiszthelyettesi besorolási osztály „A” besorolási kategória)

A pályázatra azok jelentkezését várják, akik a 18. életévüket betöltötték, cselekvőképesek, állandó belföldi lakóhellyel, illetve legalább középfokú iskolai végzettséggel (érettségi) rendelkeznek, továbbá magyar állampolgárok.

A betöltendő munkakörben ellátandó feladatok: A jogszabályok és normatív szabályozók által meghatározott keretek között járőri, közrendvédelmi feladatok ellátása, csapaterőt igénylő feladatok ellátása, a rendőri szakképzettség megszerzéséhez szükséges, a szakképesítés szakmai és vizsgáztatási követelményeiben meghatározott szakmai és gyakorlati ismeretek elsajátítása.

 A pályázat feltétele:egészségügyi alkalmasság:

 • fizikai alkalmasság; pszichikai alkalmasság;
 • kifogástalan életvitel, illetve hozzájárulás annak a szolgálati viszony létesítése előtti, valamint a szolgálati viszony fennállása alatti ellenőrzéséhez;
 • büntetlen előélet;
 • határozott, magabiztos fellépés.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

 • gépjárművezetői engedély megléte;
 • harcművészeti jártasság;
 • nem rendvédelmi szervnél fennálló munkaviszony(ok);
 • angol, német, francia, arab, orosz, kínai nyelvekből államilag elismert nyelvvizsga.

A felvételi eljárás a Készenléti Rendőrség székhelyén kerül végrehajtásra (Budapest, 1101 Kerepesi út 47-49.)

Figyelem! A hivatásos állományba vételt megelőzően rendészeti iskolai végzettség (őr-járőrtárs rész-szakképesítés) megszerzése szükséges. A képzés időtartamára (5 hónap) a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény alapján munkaviszony létesítésére kerül sor.

A munkaviszony létesítésének hatálya:   2016. június 01.

                                                                      2016. november 01.

Bérezés:

 • a munkaviszony létesítésekor a 2016. évre megállapított garantált bérminimum (bruttó 129.000 Ft)
 • a hivatásos szolgálati jogviszony létesítése napjától a rendvédelmi szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló 2015. évi XLII. tv. (Hszt.) szerint megállapított illetmény
 • béren kívüli (cafetéria) juttatás az 1/2016. (II. 25.) BM utasítás szerint

A pályázatra a közzététel napjától lehet jelentkezni.

A jelentkezés folyamatos.

Munkaidőrend: a képzés idején hivatali, hivatásos állományba vételt követően kombinált (II. számú váltásos – vezényléses)

Ruhanorma: egyenruha

Munkavégzés helye:

 • a határozott idejű munkaviszony időtartamában a Készenléti Rendőrség központi objektuma (1101 Budapest, Kerepesi út 47-49.);
 • a hivatásos szolgálati jogviszony létesítését követően a Készenléti Rendőrség budapesti, vagy valamely diszlokált osztályának székhelye (Budapest, Szombathely, Győr, Pécs, Kiskunhalas, Miskolc, Debrecen, Nyírbátor).

A munkaviszony létesítését követően kedvezményes térítés ellenében egyszeri meleg étkezés (ebéd), valamint szállás férőhely igényelhető.

Pályázati dokumentumok:

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó részletes önéletrajzát, érettségi bizonyítványának szkennelt változatát (mely ne legyen nagyobb 1 Mb-nál), valamint elérhetőségeit (lakcím, e-mail cím, telefonszám).

A pályázatot elektronikus úton, a Készenléti Rendőrség elektronikus levelezési címére (felvetel@kr.police.hu) kell megküldeni.

A munkakörre, illetve a felvételi eljárásra vonatkozó részletes felvilágosítást Kismándor József r. tzls. és Vincze-Balla Krisztina ad – hivatali munkaidőben – a 061/373-7114-es, illetve a 061/373-7118-as városi, valamint a 23-220-as BM telefonszámon.

Egészségügyi alkalmassággal kapcsolatban felmerülő kérdéseket az orvosi@kr.police.hu e-mail címre lehet megküldeni.

A pályázót a szakmai vezetők személyes meghallgatást követően írásban értesítik döntésükről. A pályázatokat a kijelölt bírálóbizottság szakmai javaslata alapján a Készenléti Rendőrség parancsnoka bírálja el. Az érvénytelen, feltételeknek nem megfelelő, illetve határidőn túl benyújtott pályázatokat a Készenléti Rendőrség Humánigazgatási Szolgálat szolgálatvezetője, érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.

E hír forrása: http://police.hu/a-rendorsegrol/allasajanlatok/jarortars-keszenleti-rendorseg

6 Responses to TOBORZÁS: KÉSZENLÉTI RENDŐRSÉG – JÁRŐRTÁRS

 1. Bedecs Imre szerint:

  Szeretnék érdeklődni a meghirdetett állásról.
  Kérdésem a következők lennének.
  Én voltam szerződéses határőr Győrben Idegenrendész.
  Rendészeti iskolát végeztem Sopronban.
  Érdekelne az állás nagyon mivel szerettem a munkámat.
  Érettségim sajnos nincs de hajlandó vagyok tanulni a cél érdekében.
  Nem tudom az életkor számít e valamit 40-évet betöltöttem decemberben.
  Kérdéseimre a választ ellőre is köszönöm.

  Tisztelettel:Bedecs Imre.

 2. Vidák Boldizsár szerint:

  Vidák Boldizsárnak hívnak nekem régi álmom , hogy Rendőr legyek de mivel kapcsolatban élek már nem csak az álmaimról de a családomra is kell gondolnom ez a lehetőség reményt adott de én Nógrád megyei vagyok hogy tudnák ezzel a lehetőséggel élni ebben kérem a segítségüket köszönöm
  Tisztelettel Vidák Boldizsár

 3. horvath sandor szerint:

  Tisztelt urak.
  A toborzásnak ez igy nem megfelelö hisz vanak emberek kik jobban ismerik a szolgálati szabájzatot környezet és cselekvés felmérés aba szituácioba amibe kerülnek megoldás a lehetettlenre. Nincs éretségiük mert aban a korszakban nem volt rá lehetőség de tudásuk jobb mint azoknak akkiknek van . A nagyapám mindig azt mondta a házadat a ruhádat mindenedet elvehetnek dec csak egyet nem a tudást amivel rendelkezel. Sajnos én nem mehetek pedig menék

 4. pintér józsef szerint:

  érettségi az kötelezö? én katona voltam az nem hellyettesiti az érettségit??de szakmukás bizonyitványom az van.sajnos érettségim nincs.

 5. Juhász Tamás szerint:

  Nincs már korhatár. Eltörölték

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.