TOBORZÁS: ÁLLÁST KÍNÁL A HONVÉDSÉG A KÖZFOGLALKOZTATOTTAKNAK (IS)

 

tob

A korábbi évek hagyományait követve a Magyar Honvédség továbbra is folytatja toborzó tevékenységét és most a közfoglalkoztatottak részére kínál lehetőséget arra, hogy önkéntes alapon a szerződéses állomány tagjai legyenek és ezzel egy kiszámítható életpályára lépjenek. A Magyar Honvédség ezzel is azt juttatja kifejezésre, hogy nyit mindenki felé, aki elkötelezett a haza védelme iránt.

A Belügyminisztérium közreműködésével mától (azaz március tizenhetedikétől)  a munkaügyi központokon keresztül, egyes járásokra kiterjesztve, közvetlenül szólítják meg mindazokat, akik önként vállalják a katonai szolgálatot és megfelelnek az ezzel járó követelményeknek. Az a közfoglalkoztatott, aki vállalja az önkéntes szolgálatot és megfelel az általános szolgálati pszichikai és fizikai követelményeknek, az a Magyar Honvédség szerződéses állományú tagjává válhat határozott, 3 éves szerződés keretében, amely lejártakor meghosszabbítható.

A szolgálat a szokásos katonai eskütétellel és alapkiképzéssel kezdődik, az első évben közkatona rendfokozattal, a közfoglalkoztatotti bérnél jóval magasabb fizetésért történik. Azokat a közfoglalkoztatottakat, akik nem élnek ezzel a lehetőséggel, természetesen nem éri semmilyen hátrány. A honvédelmi feladatokban csak az alapkiképzést sikeresen elvégző, kiképzett katona működhet közre.

A Magyar Honvédség emellett – ahogy eddig ezután is – természetesen minden a haza szolgálatát fontosnak tartó fiatalt vár a soraiba.

Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

——

forrás: MTI

One Response to TOBORZÁS: ÁLLÁST KÍNÁL A HONVÉDSÉG A KÖZFOGLALKOZTATOTTAKNAK (IS)

  1. Seprényi Erika szerint:

    Jellentkeztem Csengerbe a börtönbe sajnos nagy bànatomra az emailemre sem kaptam vàlaszt nagyon sokat edzettem mindhiàba. Nem csak arra egész életembe küzdöttem azért hogy a hazàmat szolgàljam de ezidàig nem sikerült bejutnom semmilyen rendvédelmi szervhez sem.Remélem őnoöknél nem szàmit a kor a nem hanem becsületes,kitartó és fegyelmezett hazàjàt és embertàrsait szolgàló igaz ember.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.