TÖBB TELEPÜLÉSRE IS TOBOROZ MUNKATÁRSAKAT A BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS

bv

A férőhelybővítési programmal párhuzamosan megkezdődött a munkavállalók toborzása is, hiszen az új bv. intézetek együttesen várhatóan 2500 fő részére biztosítanak munkalehetőséget, a felügyelőktől a reintegrációs tiszteken és az egészségügyi szakápolókon át az adminisztratív dolgozókig. Az álláshelyek betöltésére elsősorban a helyi lakosok jelentkezését várják.

A bv. intézetek zsúfoltságának csökkentése érdekében új börtönök építésével közel 6000 új férőhelyet hoz létre a büntetés-végrehajtás az elkövetkezendő években. Az új börtönök Békésen, Csengeren, Hevesen, Kemecsén, Komádiban, Komlón, Kunmadarason és Ózdon épülnek majd.

A büntetés-végrehajtási szervezet dolgozói egy rendvédelmi szerv hivatásos állományú tagjai, ezért mind a kiválasztásukra, mind a szolgálatellátásukra különleges, az átlagosnál szigorúbb szabályok vonatkoznak. A felvételi eljárás során alkalmasnak bizonyulók, akár 2016 decemberétől megkezdhetik a szolgálatba lépést megelőző szakmai képzést, majd 2017-től a tényleges szolgálatteljesítést.

A hivatásos állománytagok döntő többségét képező felügyelőkkel szemben támasztott főbb szakmai elvárások a külső és belső objektumvédelem mellett, hogy a fogvatartottak szakszerű őrzésével, felügyeletével, ellenőrzésével, előállításával és foglalkoztatásával biztosítsák az intézet biztonságos és törvényes működését, egyben tevékenységükkel elősegítsék a fogvatartottak reintegrációját, a társadalomba való visszailleszkedést.

A legfontosabb feltételek, amelyeknek minden jelentkezőnek meg kell felelnie:
– magyar állampolgárság és állandó belföldi lakhely
– betöltött 18. életév
– érettségi, tiszti beosztásra jelentkezőknél felsőfokú végzettség
– büntetlen előélet
– egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasság.

A fizikai alkalmassági vizsgálat során öt kötelező mozgáselemet – többek között fekvőtámasz, felülés, ingafutás, helyből távolugrás, 2000 m-es síkfutás – kell a jelentkezőknek meghatározott szinten teljesíteni. A követelmények korcsoportonként és beosztásonként vannak megállapítva, a legmagasabb elvárásoknak a 29 év alattiaknak kell megfelelniük.

A pályázóknak egy közel héthónapos tanfolyamon kell részt venniük. A hétfőtől-péntekig tartó bentlakásos képzésre a büntetés-végrehajtás térítésmentes szállást és kedvezményes étkezést biztosít.

A büntetés-végrehajtásban dolgozók kiemelt juttatásokra számíthatnak. A kezdő fizetés tiszthelyettesek esetén minimum havi 220 ezer forint, tiszteknél pedig minimum havi 330 ezer forint, amit évi 200 ezer cafetéria egészít ki. Emellett ruházati és lakhatási költségtérítés, mobilflotta-használat, kedvezményes üdülési lehetőség és adott esetben szociális támogatás is jár. A hivatásos állomány számára a börtön stabil, kiszámítható, hosszútávra tervezhető munkahelyet teremt, melyhez képzési és előmeneteli lehetőségek társulnak.

Az önéletrajzokat a toborzas@bv.gov.hu e-mail címre vagy a 1054 Budapest, Steindl Imre utca 8. címre várják.

További információt hétköznapokon a 06-1/301-8150-es telefonszámon 08.00-11.00 és 13.00-16.00 óra között adnak.

toboróbv

A hír és a képek forrása:

http://bv.gov.hu/munkatarsakat-keres-a-buntetes-vegrehajtas

One Response to TÖBB TELEPÜLÉSRE IS TOBOROZ MUNKATÁRSAKAT A BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS

  1. István szerint:

    Sziasztok!

    Aki erre a pályára jelentkezik jól gondolja meg magát!!! Érdemes úgy belekezdeni, ha az ember beszélget egy bv-s dolgozóval, aki elmondja a véleményét. Érdemes többet is megkérdezni. Nem könnyű. Sőt! A legnehezebb munka. Mentálisan, fizikálisan ott kell lenni nagyon. Ezen szavak mellett általában elsiklunk, de ez nagyon lényeges. Ma Magyarországon ez a legszigorúbb, legfeszesebb, katonai hierarchia szerint működő szervezet. Korán kell kelni, itt nincs késés, vagy ha igen, akkor fizethetsz akár több százezret is és örülj, ha ennyivel megúszod. Az ember feje felett Damoklész kardja mindig ott lóg. Igen, elég egy figyelmetlenség, elég, ha a fogvatartotthoz az ember úgy szól, ahogy nem kellene, és az ember azt veszi észre, hogy katonai bűncselekményt követett el. Fiúk, lányok! Ide idegileg-mentálisan stabil ember kell, akinek rendezett a családi élete. Akinek van támogató családja, aki önmagával és a világgal is ki van békülve. Ezt csak így lehet csinálni.Nekem az a tapasztalatom, hogy aki nem elhivatottságból csinálja, az csődöt mond. Az elhivatottság nem arról szól, hogy na, most rajtam egyenruha van és azt csinálok, amit akarok. Ha gyűlölöd a kisebbségeket, a cigányokat, de akár más nemzet fiait, akkor szerintem nem ez a Te pályád! Neked nem az lesz a dolgod, hogy ítélj, azt már a bíróság megtette. Neked az a dolgod, hogy egy szolgálat eseménymentesen menjen el… Sajnos páran ezt nem így gondolják. Nem mondom, a szakmának vannak szépségei, meg van a maga “művészete”. De, ahogy Országos Parancsnok Úr is fogalmazott, a börtön egy veszélyes üzem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.