SOKAN SZERETNÉNEK HATÁRVADÁSZOK LENNI

hatarvadasz

Annak ellenére, hogy csak alig néhány napja – szeptember elsején – kezdődött meg a toborzás, a múlt hét végéig háromszázhuszonegyen jelentkeztek határvadásznak.

Pozsgai Zsolt rendőr dandártábornok az M1 munkatársának elmondta, hogy a legtöbb pályázó Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Bács-Kiskun és Csongrád megyéből érkezett. Mindeközben összesen 2880 érdeklődőt tájékoztattak a pályázat részleteiről telefonon, elektronikus úton és a Facebookon.

Az első képzési csoport novemberben kezdheti meg a tanfolyamot, legkorábban pedig 2017 májusban állhat szolgálatba.

Pozsgai rámutatott, hogy a felvételi követelményrendszer nagyon szigorú, minden második-harmadik jelentkezőből csak egy felel meg a pszichikai és fizikai felmérésen, ugyanakkor a középfokú rendészeti intézményekben háromszoros, a felsőfokúakban nyolc-tízszeres a túljelentkezés.

A JELENTKEZÉS MÓDJÁRÓL, FELTÉTELEIRŐL, AZ ILLETMÉNYEK, PÓTLÉKOK ÉS EGYÉB JUTTATÁSOK PONTOS ÖSSZEGÉRŐL ITT OLVASHATSZ: https://biztinfo.com/archivum/3375

Hír forrása: MTI

One Response to SOKAN SZERETNÉNEK HATÁRVADÁSZOK LENNI

  1. Ferenc szerint:

    Jó ez a cikk. Valóban kevesen felelnek meg a követelményeknek, de ez így van rendjén. Nem lehet mindenkiből fegyverforgató. Egyébként majd rájönnek a felvételt nyert emberek, hogy milyen 12-14-16 órákat lehúzni melegben, hidegben-fagyban. Másfelől jó, mert még ez a kezdő brutto 150.000 forintos illetmény is sok embernek segítség. Az is igaz lehet, hogy még mindig sokan szerelnek le. Nem könnyű. Aki ennyi pénzért is vállalja, az becsülendő! Családos embernek már nem nagyon való. Ez is tapasztalat. Aki vállalja, annak kitartást kívánok. De ezt már csak hivatástudatból érdemes csinálni…..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.