ROSSZUL LETT A MUNKAHELYÉN… EZÉRT KI IS RÚGTÁK

A levélíró  őr rosszul lett a munkahelyén, ezért el is bocsátották, de előtte még – szintén ezen okból –  jól meg is büntették:

„Szolgálatom teljesítése közben rosszul lettem, ennek következtében – orvosi segítségnyújtás nélkül – leváltott és hazaküldött a csoportvezetőm. Mielőtt kiléptem a kapun, az egyik kolléga megsúgta, hogy a rosszullétem miatt megbüntetnek, pénzlevonásom lesz.

Nem akartam elhinni, de a végelszámolásnál valóban a fizetési borítékon szerepelt a -10.000 forint büntetés. (Úgy könyvelték el,  mintha szondázáskor buktam volna le.)

Rosszullétem után másnap reggel  felkerestem a háziorvost, aki azonnal mentővel vitetett be a dunaújvárosi kórházba. Majd két nap múlva megérkezett  a lakásomra egy  nagy boríték, amely a kilépő papírjaimat tartalmazta… A kilépő papíromon közös megegyezést írtak,  ami nem fedi a valóságot, mert semmit sem írtam alá. Mivel jogtalanul bocsátottak el, ezért ügyvédhez fordultam.
Mindezt a csoportvezető tette. Azon a munkahelyen az alvállalkozó felvesz, de nem ő az,  aki a munkába állást is biztosítja. Az ottani vezető őr pofára és szimpátiára dönt. A csoportvezető egyszerű őr, aki szóban van megbízva. Beképzelt volt takarítónő,  aki nem ismeri a feladatát és egy rohadt besúgó,  aki így éri el, hogy ki ne rúgják. Na,  ennyi röviden.”

.

Kedves Olvasó! És te mit gondolsz a levélben olvasottakról?
(Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

3 Responses to ROSSZUL LETT A MUNKAHELYÉN… EZÉRT KI IS RÚGTÁK

 1. Kónya Ferenc szerint:

  Sajnos velem egyszer történt egy hasonló,annyi különbséggel,hogy éjszakai szolgálat közben a lázam felszaladt 39-40 fokig és hiába kértem váltást nem kaptam,nem hagyhattam el ideiglenesen a szolgálati helyemet sem(pedig ketten teljesítettünk szolgálatot),egy szó mint száz így a szó szoros értelemben lázzal gyötrődve 12 óra hosszán keresztül lehúztam a szolgálatot és reggelre csillagokat láttam.
  Utána azonnal ügyeletre mentem és elláttak.
  Az ügy pikantériája hogy ez a cég egy állami közfeladatot ellátó Vállalat rendészetén történt/történik? napjainkban,ahol a szokásos alvállalkozó-fővállalkozó szereplőosztásban(sic!) be sem voltam egy napot sem jelentve,egy kanyi forintot utánam be nem fizettek.
  Jó mi?

 2. Bélik István szerint:

  Sajnos ez a szakma sem az eszéről vagy a tul képzettségéről hires.
  Sok korlátolt képességü ember itt találja meg a helyét és itt éli ki azokat a hajlamaikat amikkel máshol nem tud érvényesülni.

  Eleve mint korábbi hozzá szóló irta nyugdijas rendőrök tanyája ez a szakma akik már szolgálati idejük alatt beleuntak az egész életbe és megkeseredtek igyitt ugyanazt folytatják amit amott abba hagytak.

  Az egész mások megalázásáról ,hatalom vágyaiknak kiéléséről szól és nem egy konkrét feladat minnél jobb szinvonalu ellátásáról.Általában emberségből az állomány 90%-a elégtelenre vizsgázna.

  Ilyen kaliberü emberektől ez várható és nem csoda!

 3. Kerti Mirella szerint:

  Én mint munkáltató azt látom a munkavállalónak mindenhez joga van a munkaadónak semmihez.
  A cég feljelenthető a dolgozó nem.Ha az őr kikapcsolja a mobilt mert nem megy el dolgozni leszarja a munkát én álljak be helyette dolgozni.Még fizessek is neki betegállományt? Éjjel nappal készenlétben az életem.
  Ja és ha ez miatt kára keletkezik a megbízónak akkor több száz ezer forintot pumpáljak bele csak hogy megmaradjon a munkám.Felhívom a munkavállalót aki most vizsgázott tapasztalata semmi nincs még kész a papírja és még ő követelőzik hogy ezt is szeretne meg azt is.Szóval az éremnek másik oldala is van.Becsületesnek kellene lenni mert ennek a szakmának ez lenne az alapja nem az hogy csalok lopok hazudok.Sokszor már én sem hiszem el azt amit mondanak.Van olyan vagyonőr akinek 4x halt meg a mamája és hetente lázas.
  Én így látom a mai helyzetet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.