PERT NYERT A VAGYONŐR A FŐVÁLLALKOZÓVAL SZEMBEN. TÖBB MILLIÓS KÁRTÉRÍTÉSRE SZÁMÍTHAT.

s6

Egy vagyonőr pert nyert az egyik szakszervezet ( MDDSZ – Magánbiztonsági Dolgozók Demokratikus Szakszervezete) segítségével.

„A Kolléga kb. 10.000.000 forintra számíthat (kártérítés, műszak- és bérpótlékok, szabadságpénz, adó és más járulékok, stb.).
Az egész abból indult ki, hogy egy munkaügyi ellenőrzés során a vagyonőr nyilatkozatát/jegyzőkönyvét a cég területi vezetője el akarta kérni, amit a munkavállaló nem adott oda. Másnap már nem engedték dolgozni.
Az I. fokú ítélet után az Alperes (fővállalkozó) fellebbezett, amit elvesztett, majd felülvizsgálatot kért a Kúrián, amit szintén elvesztett.
A fővállalkozó alatt színlelt alvállalkozói láncolat volt, melyek színleltségük miatt önmagukban semmisek/érvénytelenek.
A Kúria tanácsának elnöke kihangsúlyozta, hogy lényeges szempont az ügy vizsgálatánál, hogy a Felperes (Kolléga) az Alperes (fővállalkozó) formaruháját és kitűzőjét viselte, és annak őrszolgálati dokumentumait kellett vezetnie, melyet szintén a fővállalkozó gyűjtött be.
Az is nyilvánvaló volt, hogy hajléktalanok nevére alapított stróman cégek nem lehetnek munkáltatók.”
A szakszervezet vezetőinek az a véleménye, hogy „a bíróságoknak is már elegük van abból, amit a vagyonvédelmi szakmában művelnek a vállalkozások a munkavállalókkal, így talán nagyobb lesz a hajlandóság a másik oldal (a munkaadói oldal) részéről a peren kívüli megegyezésre is”. Az MDDSZ tisztségviselői úgy látják, hogy „ez az ítélet precedens lehet majd azok számára, akik nem csak némán és tétlenül hagyják, hogy kisemmizzék őket, hanem esetleg készek arra, hogy felébredjenek és ellenálljanak a modernkori rabszolgaságnak.”

Kedves Olvasó!  (Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )


Az MDDSZ honlapját megtalálhatjátok itt: http://mddsz.ucoz.org/

5 Responses to PERT NYERT A VAGYONŐR A FŐVÁLLALKOZÓVAL SZEMBEN. TÖBB MILLIÓS KÁRTÉRÍTÉSRE SZÁMÍTHAT.

 1. P. Gergely szerint:

  Én csak annyit szeretnék hozzá szólni és igen ez egy modern rabszolgaság én is a szakmába dolgozom ha eszt szakmának lehet mondani évek óta a szabadságon nem voltam mert nem fizetik de akkor hol vannak a szabadságaim
  beteg állományban sem lehet el menni mert nem fizetik holott állitólag fizetnek utánunk járulékokat 3-havonta kapunk egy ujj szerződést más néven 12-órában foglalkoztatnak és 16-órát dolgozunk nem tudom ki tudna nekem ezzel kapcsolatban valamit mondani hogy miért nem adják ki vagy hogy hova tűnik a szabadságom miért nem mehetek beteg állományban ha beteg vagyok.előre is köszönöm a választ.

 2. Kiss Pétert szerint:

  Jó ezt olvasni,tudni ,hogy a vagyonvédelmi munkavállalónak is esélye lehet arra,hogy a jogait érvényesítse és a kéz kezet mos törvények mindig is a cégeket védték .Hiába nem volt kifizetett szabadság,táppénz túlórák,formaruha árát levonták a 24 órás szolgálatban a 4 órás pihenő időt nem engedték,Az alacsony órabérek stb.
  És nincs egy olyan szervezet aki eddig érdemlegesen tudott volna segíteni a vagyonvédelmi alkalmazottaknak.

 3. Tóth Attila szerint:

  Nagyon remélem, hogy a második pernyertes én leszek, bár én nem a szakszervezet segítségével, hanem kezdetben szinte egyedül adtam be egy beadványt a Fővárosi Munkaügyi Bíróság- ra. Most ott tartok, hogy a NAV- tól kikérem az összes (5)cég által elkészített jövedelmemről szóló irományait, amik ígyse- úgyse fedik a valóságot. Végre találtam egy olyan ügyvédet, aki igenis kimer állni a cégekkel szemben. Ő azt mondta nekem, hogy ez a per megnyerhető!

 4. Betyàr szerint:

  Ha lenne ilyen àllàs, hogy konkret semmirekellő alvàllalkozó bandàt kéne leleplezni, megbuktatni vàllalnàm. Az elmult tìz évben tőlem is sok pénzt lenyultak, mig én tovàbb szenvedek a minimal bérért ők a rajtam és sorstarsaimon megkeresett pénzen dőzsölnek!( holott némelyik ìrni, olvasni semntud!)

 5. Biztiboy szerint:

  Na hát én azért végzem úgy a munkát ahogy fizetnek. 480/óra bér fars cégnél kamu bejelentés. Idejét nem tom mikor voltam csekkolni 21 órakor alszom soronpot kitamasztom szarok az egészre!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.