ALULFIZETETTSÉG, FOGLALKOZTATÁSI ANOMÁLIÁK: NÖVEKVŐ HIÁNY VAGYONŐRÖKBŐL

s3

A Somogyi Hírlapnak nyilatkozott Varga István, a Vagyonvédelmi Szakmai Kamara somogyi elnöke. Szerinte már a vagyonvédelemben is hatalmas probléma a fiatalok külföldre vándorlása.

“Alig van utánpótlás, a fiatalok már nem jelentkeznek biztonsági őrnek, mert a vagyonvédelem nem egy sikerágazat. Inkább az alulfizetettség, a foglalkoztatási anomáliák a jellemzőek. Ennek az a következménye, hogy elöregedett a szakma, csak az idősebb korosztály vállalja, akinek van más jövedelme is, például nyugdíja, és emellett keres kényelmesebb, kiegészítő foglalkozást. A piacon nem is várható új munkaerő-csoportok megjelenése. A vagyonőri tanfolyam költséges, 100 ezer forint felett van az ára, sokan nem tudják megfizetni. A munkaerőhiány hamarosan még fokozódhat is, mert az idei év második felében kell megújítani a vagyonőri igazolványokat, amelyet a törvény öt évente ír elő kötelezően. Félő, hogy ezzel újabb nagy létszámú vagyonőr esik ki majd a rendszerből, és ezzel még égetőbb lesz a munkaerőhiány. Sokan a költségek miatt nem újítják meg a vagyonőri igazolványukat, mások nem fognak megfelelni a feltételeknek.”

E hír forrása: http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/elindultak-ausztriaba-biztonsagi-orbol-kulfoldi-segedmunkas-670852

Kedves Olvasó!  Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂

7 Responses to ALULFIZETETTSÉG, FOGLALKOZTATÁSI ANOMÁLIÁK: NÖVEKVŐ HIÁNY VAGYONŐRÖKBŐL

 1. Nevem Senki szerint:

  Nincs fizetett szabadság, ha beteg leszel kapsz havi 40000.ft táppénzt,cipőt nem adnak pedig abból kell a jó minőség, hiszen egész nap állunk, ápoltnak és frissnek kell lenni 500 ft-os órabérért.
  Sokáig folytathatnám,de minek, hiszen amíg a fent említettek nem változnak, addig kereshetik a képzett,mebízható munkavállalót.

  • gecc szerint:

   Itt táppénz sincs és csak 380 ft-os az órabér. Jó ha az első két hónapban be vagy jelentve utána nem. Fél évente új cég vesz át mert ugye adót nem fizetnek.

 2. Mindennek az oka a kamara

 3. Degec szerint:

  Addig ne is várjon senki komoly törvényi változtatást, ameddig a szakma nagy részét kormánytag, vagy hozzátartozója uralja!

 4. Korsoveczki Zoltán szerint:

  A jog be nem tartása eben országban természetes e véget az elvándorlás is az és érdektelenség is . Milyen pofátlanság az hogy biztonság őri alkalmazottként a szabadság nem jár. Egyébként minden más ágazatban minden más munka helyen törvénnyel határozva éves szabadság jár a dolgozónak – alkalmazottnak .Más területeknél kötelező a szabadság és a táppénz elismertsége míg a vagyonvédelemben senkit nem foglalkoztat az sem a törvény hozókat sem azokat akiknek a betartatása feladata lenne . Vagyon védelmi cégek ellenőrzésének alkalmával feltárják ugyan ezeket a problémákat de érdemben senki nem tesz vagy talán nem is tud tenni semmit . A cégekről meg annyit hogy sokan a az alapvető tárgyi feltételeket sem biztosítja sok szélhámos van közöttük és sajnos amikor az adó hivatal látó terébe kerül akkor minket biztonság őröket vesznek kérdőre hogy hogy volt ez hogy hogy volt az. Rángatnak a hivatalba be ja és a bérezés na kérem arról ne is beszéljünk mi Magyarországon ha vagyon őrként illetve biztonsági őrként munkát vállalunk akkor tisztába kell lenünk avval a ténnyel hogy az átlag segédmunkás bérét sem fogjuk meg kapni . Mert míg egy segéd munkás 6-700ft kap óránként addig a biztonsági őrök jó esetben csak 400ft/óra díjat könyvelhetnek el . Így aztán már nem is kell csodálkozni többé azon hogy más országokban és jóval magasabb bérért el hagyják az országot és sokan mások még a szakmát is . Reménykedem abban hogy záros határ időn belül meg fog változni a szabadság és bér kérdés . Vagy ha mégse akkor mi biztonsági őrök meg világosodunk elménkben és össze fogunk . Minden fórumon fel szólalunk ezeknek az igazságtalanságok felszámolásáért és jóvátételéért . Üdvözlettel egy elkeseredett biztonsági őr

 5. Ángyán András szerint:

  Tiszta káosz van ebben a szakmában. Kisemmizik az embert a nevetséges órabérekkel nekik meg sokkal több marad zsebbe. 300 órákat kell menni hogy keres is valamicskét. táppénz nincs a szabadnapod is jo ha kifizetik. 3 havonta uj cégnél vagy igy ha fel is akarsz venni egy kis hitelt v valamit azonnal elküldenek.Aztán a nem bejelentések amik aggasztók.Én nem egyszer voltam a NAV-nál ilyen ügyek miatt is. nincsenek szabályozva a munkaadók annyival huznak le amennyivel akarnak.Dolgozni akarsz kuss a neved. Akkor itt van ugye hogy hamar kerül ellenség is ha oly helyt van az ember hogy konfliktusok alakulnak ki őr és tolvaj közt. Akkor hiába a kamara. FEleslegesen buzditanak minket a munkaadok h baszogassuk a dolgozokat nézzük minden lépésüket táskavizit stb. de annak ára is van.Én nem hajtom magam egy szikrát se míg valammi rendkívüli nem történik. egy polgárőrnek is nagyobb hatalma lassan.fel van higulva az egész minden ember megkapja már . legyen kemény iskolához kötve legyenek kiképzések és nem utolsósorban tisztességes munkabér!

 6. Korsoveczki Zoltán szerint:

  Kérem azokat a kollégákat akik úgy gondolják hogy a helyzet másképpen nem fog meg változni és a hatóság nem fog érdekünkbe tenni semmit és az kell hogy mi menjünk oda ahol ezeket a panaszokat meg hallgatják .Akkor vegye fel a kapcsolatot velem a fészbokkon keresse Zoltán Korsoveczkyt és írjon nekem valóban szervezzük meg azt hogy hangot tudjunk adni és hogy meg halhassák a szavainkat . Üdvözlettel Korsoveczki Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.