NŐNI FOG A MINIMÁLIS VAGYONVÉDELMI REZSIÓRADÍJ ÖSSZEGE?

s5

Tavaly került bevezetésre a közbeszerzéses eljárásoknál a minimális vagyonvédelmi szolgáltatási rezsióradíj, aminek az összege 2015-ben 1929 forint volt.

Az indoklás szerint a rezsióradíj bevezetését az tette szükségessé, hogy „a gyakorlati tapasztalatok alapján a vagyonvédelmi szolgáltatási tevékenységre irányuló közbeszerzések során általános probléma, hogy a közbeszerzési eljárásban benyújtott ajánlatok alapján kiválasztott nyertes ajánlatokban foglalt vállalkozói díjak sok esetben még a tevékenység ellátásához igénybe vett vagyonőrök minimális munkabérének és járulékainak összegét sem fedezik. Ezen probléma megoldása – és ezen keresztül az ágazatban foglalkoztatott vagyonőrök foglalkoztatási helyzetének javítása – érdekében a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény (a továbbiakban: Szvmt.) rendelkezik a minimális vagyonvédelmi szolgáltatási rezsióradíj intézményéről.”


Úgy néz ki, hogy a rezsióradíj összegén a kormány idén nem kíván változtatni, tehát maradna 1929 forint. Legalábbis ez derül ki a néhány nappal ezelőtt – a Belügyminisztérium által – társadalmi egyeztetésre bocsátott kormányrendelet tervezetéből, amit tegnapig (2016. február huszonkilencedikéig) lehetett véleményezni.
Hogy nem kívánják emelni a rezsióradíj összegét, azon nem csodálkozom, mert szerintem az 1929 forint is elég nagy gondokat okoz(ott) a megbízói oldalnak. Van, ahol az addigi vállalási óradíj dupláját kéne fizetni. Éppen ezért nem tartom véletlennek, hogy pl. a pénzhiánnyal leginkább küzdő egészségügyi ill. oktatási intézményeknél megfigyelhető  egy olyan tendencia, hogy  ismét maguk kezdik alkalmazni a portásokat.


Kedves Olvasó! És te mit gondolsz, neked mi a véleményed a rezsióradíjról? (Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

A kormányrendelet tervezete megtekinthető itt: http://www.kormany.hu/download/8/c1/a0000/min%20vagyonvedelmi%20szolg%20rezsioradij.pdf#!DocumentBrowse

4 Responses to NŐNI FOG A MINIMÁLIS VAGYONVÉDELMI REZSIÓRADÍJ ÖSSZEGE?

 1. Tímár Mihály szerint:

  Kedves Vagyonőrök. Nem hiszem, hogy bármi változás is bekövetkezne. Lehet, hogy lesz olyan hely ahol meg lesz az 1929 ft, de ahol eddig volt 3 vagyonőr ott csak egy fog maradni és annak az egynek kell a munkát ellátni.Azt csinálnak a munkavállalókkal amit akarnak ugyanis a mindenkori KORMÁNYOK NEM A PROLI ÉRDEKEIT KÉPVISELIK. Volt egy rendszerváltáskori mondása az egyik kollégámnak így szólt. URAK VESZNEK ÖSSZE ÉS A JOBBÁGY HAJÁT TÉPIK. Senki nem fog minket képviselni ha csak ki nem állunk a magunk igazáért. Lehet a vagyonőrnek mosolyogni az üzletben amikor az anyját szidják el kell tűrni 4- 500 ft órabérért.És nincs a szakmában jól képzett vagyonőr, Istenem honnan tudják, talán a vagyonőr mondta , hogy buta vagyok. Azt miért nem tudják, hogy nincs utánuk közteher fizetve, ja nem mondta a vagyonőr. Csak ennyit a Kötelező KAMARAI TAGSÁGRÓL: Köszönöm.

 2. Tóth József szerint:

  Ez az 1929 az állami megrendelésekre vonatkozik a magáncégeknél maradt a 400-500 nettó vagy ha vállalkozó a vagyonőr akkor 600-700 ft bruttó. Kamarai tagság minek nem nyújt semmit nem áll ki senkiért mondván neki nem ez a feladata.Pedig 3-4 egyszerű tőrvénnyel rendet lehetne tenni a szakmában de amíg nem érdeke a rend a politikának és a gazdag fővállalkozóknak addig nem lesz rend hiába görcsölünk.

 3. Szentesi Attila szerint:

  Vajon azt miért nem határozták meg ebből mennyi illeti meg a vagyonőrt minimálisan?

 4. T.Lajos szerint:

  Hát jól megnőtt az órabérünk!
  500/óráról hirtelen 400/ó
  hol kell gratulálni?
  szegeden nem adnak többet! vannak akik 380 vagy annál lejebb dolgoznak óránként! Ezt nevezem!
  És akkor hogy tudjuk be ezt a 120-130000 ft ki esést a vizsgánál?????
  20 év alatt talán? 😀
  2017 ben lejár a vagyonőrim szerintem 90cm mélyre ásom a kertben !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.