NEM VETTÉK FEL, MERT TÚLSÚLYOS

A megbízó megtiltotta, hogy az állásra jelentkezőt felvegyék őrnek:

.
„Sziasztok! Tud nekem valaki arra választ adni, hogy miért teheti meg egy megbízó, hogy elutasít mint munkavállalót csak azért, mert túlsúlyos vagyok?!? Történt ugyanis, pont a mai nap, hogy voltam egy állásinterjún. A vagyonvédelmi cégnek semmi problémája nem volt velem, de amikor elmentünk az üzletbe terepszemlére, ahol kellett volna dolgozni, akkor a boltvezető elutasított azzal, hogy én úgysem bírok állni 10-12 órát! Ez nem diszkrimináció???”

.
Ahogy a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) alábbi videójából is láthatjuk, egy hasonló esetre egy biztonsági cég néhány évvel ezelőtt nagyon ráfázott:

.

.

Én könnyen beszélek, csokifüggőként – napi 1-2, időnként 3 tábla csoki mellett – is S méretű ruhákat hordok, mert nem igazán vagyok hajlamos a hízásra. Viszont sokan nem ilyen szerencsések. Nincs jogunk pálcát törni felettük! Egy túlsúlyos emberről ránézésre nem ítélkezhetünk! Így, ha nem ismerjük őt, akkor azt se tudhatjuk, hogy mennyit is bír állni! (Ezt neki kell tudnia! Ő kell, hogy reálisan felmérje, hogy mire is képes! )
Az viszont azért nem teljesen véletlen, hogy a rendőrnek jelentkezőknél testtömegindexet is szokás nézni! Úgy gondolom, hogy egyes vagyonőri feladatoknál a nagy túlsúly szintén jelenthet problémát. Ha esetleg valaki már annyira testes, hogy a sarki boltig is csak többszöri megállással tud lemenni, az az ember talán nem a legideálisabb jelölt pl. járőrnek vagy olyan helyre ahol sokat kell mozogni… Szerintem…

.

Kedves Olvasó! És te mit gondolsz a levélben olvasottakról?
(Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.