NEM VESZIK FEL, MERT NŐ

Levél: „Hatodik éve vagyok a szakmában, és nagyon sok tapasztalattal rendelkezem. Sok cégnél megfordultam már.
Most az a problémám, hogy munkahelyet szeretnék váltani, mert megszűnik az a cég, ahol jelenleg dolgozom.

De az álláskeresés nem megy olyan könnyen! Mindenhonnan elutasítanak azzal, hogy “NŐT NEM”. Mennyivel jobb egy olyan férfi, aki ittasan megy be a szolgálati helyre, nincs meg tán még a nyolc osztálya sem, kulturálatlan, ápolatlan, nem látja el az éjszakai szolgálatát, mert alszik….. stb…..????? Ezt azért kérdezem, mert úgy látszik, hogy a munkaadóknak csak az ilyen vagyonőrök kellenek. Ezért is van ennyire felhígulva ez a szakma.
Minden lehetséges állásajánlatot felhívok. A munkaadók megkérdezik, hogy kinek kellene az állás. Mondom nekem kéne, erre az a válasz, hogy „ne haragudjon, de már betelt, és egyébként is férfit keresünk” vagy „nőt nem alkalmazunk, mert a megrendelő elzárkózik a női őröktől”… szóval ilyen, és ehhez hasonló válaszokat kapok. Engem az bosszant, hogy úgy tűnik, hogy a munkáltatónak nem baj, ha az őrnek semmi tapasztalata, és semmi gyakorlata nincs, egy a lényeg, hogy FÉRFI LEGYEN az illető. De én nő vagyok! Több éves munkatapasztalattal, és még meg sem néznek, hogy hogyan is nézek ki egyáltalán! Még esélyt se adnak arra, hogy bizonyítsak! Pedig fegyvervizsgával, csoportvezetői valamint váltásvezetői gyakorlattal rendelkezem. S eddig még egy munkahelyen se volt panasz a munkámra!”

.

Kedves Olvasó! És te mit gondolsz a levélben olvasottakról? Veled megtörtént már, hogy azért nem vettek fel, mert nő vagy? Egyáltalán dolgoznál  együtt egy női őrrel?

(Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.