NAGYON FELHÍGULT A VAGYONŐRI ÁLLOMÁNY

Sokan és sok helyütt leírták már, hogy – többek közt az alacsony órabéreknek, a laza törvényi előírásoknak és még lazább vizsgakövetelményeknek köszönhetően – nagyon felhígult a vagyonőri állomány. Ráadásul az ágazatban tapasztalható létszámhiány miatt a munkáltatók olyan embereket is kénytelenek alkalmazni, akik nem méltóak, nem alkalmasak arra, hogy őrök legyenek. Szomorú példa erre az alábbi rémtörténet.

Egy tegnap – február tizenötödikén – megjelent közlemény szerint „életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a B.A.Z. Megyei Főügyészség egy 29 éves férfival szemben.

Az illető egy miskolci székhelyű cég telephelyén dolgozott biztonsági őrként. 2016. októberében a nappali szolgálat befejeztével észlelte, hogy valaki a porta épülete elé vizelt. Úgy gondolta, hogy az őt váltó éjszakás kollégája volt. Bement az épületbe és számon kérte a sértettet, aki tagadta a történteket. Ekkor a vádlott indulatos lett, majd a széken ülő férfit egy alkalommal oldalba rúgta. A rúgás és a fájdalom hatására a sértett a földre zuhant. A vádlott pedig távozott az épületből.

A rúgás következtében a sértett két bordája eltört és nála légmell alakult ki, mely életveszélyes sérülésnek minősül. A sértett kollégái értesítették a mentőket, akik kórházba szállították a férfit.

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt.”

Te mit gondolsz a fenti történetről? Szerinted is felhígult a vagyonőri állomány? Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂

——————

forrás:

http://ugyeszseg.hu/egy-felreertes-miatt-rugta-meg-kollegajat-egy-biztonsagi-or-miskolcon/

 

11 Responses to NAGYON FELHÍGULT A VAGYONŐRI ÁLLOMÁNY

 1. Virág Csilla szerint:

  Pedig még érdemes művészek is a szakmában dolgoznak már!!!

  • Mészi szerint:

   Ne csodálkozzatok,hogy felhigult a szakma.nagyon sok ember,csak a könnyebb
   munkavégzés reményében vállalja a vagyonőri munkát,mert az éppen talán meglévő munkájában sem fizetik túl,arról nem is beszélve,hogy a T.Munkaadók
   többségüket,még be sem jelentik,adót TB-ét nem fizetnek utána.Sok szakmát a munkaadók el sem ismernek szakmának,függetlenül attól,hogy több éve OKJ képzés van belőle.Gondolok itt a takarítóra stb.

 2. Máté István szerint:

  Szomorú!Egy szolgálatban egymásra vagyunk utalva.A kölcsönösség a fontos hiszen 12-24 órán át együtt van az ember valakivel akit lehet nem is ismer.Ezt el kell fogadni!Nem azért vagyunk,hogy egymást verjük és oldalba szúrjuk! Sőt épp ellenkezőleg!!!Segíteni egymáson! Ezt a szót lehet soha nem hallotta az úriember! A rendőr,katona sem megy oda hozzád és egyből eltöri a bordáid!Azt aláírom vannak ebben a szakmában is kemény gyerekek,de azok nem így viselkednek!!Sokan kihasználják,hogy régóta dolgoznak valahol és ők az atyaúristen.Lehet de az ember ha megtanít valakinek valamit és mint kollégák dolgoznak jobban telik az idő.

  • Krisztián szerint:

   Az nem kolléga aki igy tesz, soha nem is volt az! Az alacsony bérezések és e végett az alacsony követelmények végett is, ilyen es ehhez hasonló nem oda való emberek vannak a szakmában! Ez a szakma egyre hígabb lesz, sajnos!

 3. Mónika szerint:

  Nem ártana pszichológus vizsgálata, hogy ki alkalmas, és ki nem!

 4. Orbán József szerint:

  Én is vagyonőr vagyok és egy telephelyen teljesítek szolgálatot. Véleményem szerint lejáratták ezt a szakmát a nem oda illő kollégák. Egy vagyonőrnek minden esetben kultúrájában kell eljárnia, eröszakot pedig egyáltalán nem, vagy csak jogos védelmi helyzetben alkalmazhat.

 5. Johnny67 szerint:

  Nem felhígult… Felhígították az ÓccsóJóskákkal… Nem odavaló mindenhol van (általános tapasztalat az élet minden területén, hiszen a munkabéren spórolunk, mert a szegény vállalkozó, ha nem tud minden évben kétszer külföldön pihenni, már veszteséges)és ezért ezt kapjuk. Mert megérdemeljük…

 6. poseidon szerint:

  Valóban felhígult az állomány.20 éves alsó és középvezetői pályafutásom során a következők az okok. Az iskolázottság nem egyenlő az intelligenciával.Ergó a volt rendőr vagy húszdiplomás nem biztos,hogy ért is a vagyonvédelemhez! A másik probléma szociális jellegű.Míg lesznek nyugdíjasok /itt nem az 50ezer forintosra gondolok/ addig az órabérek is kevesek lesznek,hiszen kiegészítő jövedelemként ők 400-500ft/h-is bevállalják a munkát.A másik ok az alvállalkozói rendszer,mert ha ez nem lenne,akkor átlag netto 1000ft/h lenne az órabér minimál.Ezért van az,hogy portásként alkalmazzák a vagyonőrt,és jöhetnek az “olcsójóskák” akiket máshol nem alkalmaznak,vagy azért mert alkoholista,büdös stb stb.A felvállalási díjjakkal kapcsolatban a mai átlag 1400-1900ft-os felvállalási díjból simán adható lenne 1000ft-os órabér.De persze ha kell a nagyobb profit emelni kell.
  A megoldás nyilvánvaló lenne,a leírtaknak megfelelő szankciókkal.

 7. Werba László szerint:

  Nem is egy több személyt ismerek aki ugyan elvégezte a vagyonőri iskolát,,mostanában.Sokan dicsekedtek vele hogy csak az órákra jártak be,halvány fogalmuk sincs hogy mi is igazán a vagyonőri szakma!!!

 8. Király Krisztián szerint:

  Épp ma halottam Orbán Disney Putyintól hogy a bérmegállapodásban ami a minimálbérekről szól teljes egyetértésben történt a munkáltatókkal szakszervezetekkel kamarákkal.Szóval ezek miatt nem jövök ki a fizetésemből a hónapban.Talán váltanom kellene mert 1997 óta vagyok vagyonőr és azóta csak romlott a helyzetem.Miben kéne reménykednie az őrnek?Úgy látom lassan abban hogy nem egy elgyötört lecsúszott kolléga lövi agyon.

 9. L Sándor szerint:

  Üdv. Én is azt mondom, hogy semmi keresnivalója ebben a szakmában,ilyet nem tehetsz meg!
  Van viszont egy hasonlo tapasztalatom. Pár éve egy szomszédos országban dolgoztam.A céghez kizárólag kemény gyerekeket vettek fel (sportolók,ex zsaruk stb…) olyannyira,h az állásinterjun kötelezôvolt ringbe szállni egy általuk kiválasztott emberkével… Nos mi egy váltásban 8-an dolgoztunk egy 9 személyes buszal járôröztünk és ellenôriztük az általunk védett objektumok ôreit. A fônökünk elvárta,hogy egy ellenôrzés során ha esetleg a kollégánk elszenderedett azt idêzem ” jól meg kell agyalni” ellenkezô esetben a kötelezô edzéseken mi kaptunk! Sajnos ez sem jo dolog de a 4 éves szolgálat alatt 1 embert sem kaptunk rajta! Még viccelôdtünk is, hogy ha mindônktöl akár csak egy fülest kap az illetô,már jöhet is a váltás! De hála istennek ez nem történt meg. Azt azért még tegyük hozzá, hogy a szolgálati felszerelêshez éles lôfegyver,golyóálló mellény,vipera,könnygáz is hozzátartozott. Eléggé kemény hely volt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.