MINDENKI ALKALMAS BIZTONSÁGI ŐRNEK?

Mit lehet tenni azzal a munkatárssal, aki hibát hibára halmoz?

Levél: „Megválni egy kollégától 3 és fél év után, ez nehezebb a számomra, mint mikor engem küldtek el egy korábbi munkahelyemről! Ezt sose hittem volna! De ha 1x nem neki való a szakma, és látod, hogy nem megy neki, akkor ezt meddig tolerálhatod!?  Ott kezdeném, hogy nem a főnöke vagyok, hanem “csak” a kollégája! Ő a suli elvégzése után került hozzánk/mellém! Szóval, mivel én immár  22. éve vagyok a pályán, engem kerestek meg mindig az elöljáróim a vele kapcsolatos problémákkal! Nagyon sokat hibázott szerintem és mások szerint is többet a kelleténél!

Ez egy kutyával őrzött telephely! De sajnos a kutyához sem értett és a kutya sem fogadta el őt!  Konkrétan 3 alkalommal engedte el a kutyát úgy, hogy azáltal veszélyeztette mások épségét! (A kutya négylábú fegyver!!!! Ez nem poén!!!)

Megjelenés! Öltözködés! Fellépés! Ez a szakma nem aranyos, kedves bájolgásról szól. Ha intézkedni kell, akkor ne fussunk már el, hogy nem hallgatnak ránk azok, akikkel szemben intézkedek!

A szolgálat átadását  és átvételét tanítják egyáltalán? Szerintem tuti! Azt is, hogy már a munka kezdése előtt szolgálati ruhában meg kell jelenni a munkahelyen! Nem annak kell az őr után mennie, aki lelép, hanem fordítva! És nem munkakezdés után kell átöltözni, hanem akkorára!

A másik és legfontosabb dolog! Aki ezt a pályát komolyan gondolja, az legyen tisztába azzal, hogy alap óraszámmal éhen nem hal, de megélni sem tud!!!!!!! Sajnos 360 órát is vállalni kell ahhoz, hogy hitelt, rezsit fizetni tudjon az ember! Van olyan, hogy emiatt 30 napot is menni kell!!!!!!!!!!!! Nos, a kollégám nem bírja a terhelést, ráadásul szívgyógyszert is szed!

A járőrözés nem arról szól, hogy lehorgasztott fejjel sétálok körbe, hanem arról, hogy figyelek.

Azt meg már nem is mondom, ha felváltva pihennek az őrök, akkor akinek ébren kéne lenni, ne úgy horkoljon már, hogy a pihenő meg még a holtak is felkeljenek! Sajnos volt ilyen is pár alkalommal! Hát ennyi röviden!

Most mégis nagyon szarul érzem magamat! Nem könnyű egy másik ember sorsáról dönteni! A szolgálatvezetőnk már régen elküldte volna, rám való tekintettel nem tette meg eddig! De mondjuk így is toleráns volt, hiszen a kirúgott kollégának 50 napja van, hogy új állást nézzen! Máshol még ennyi felmondási idő sincs!”

 

Kedves Olvasó! És te mit gondolsz a levélben olvasottakról?

(Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.