MIKOR ALKALMAZHAT A VAGYONŐR ARÁNYOS MÉRVŰ KÉNYSZERÍTŐ TESTI ERŐT?

sec2

 

.1. A személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló CXXXIII. törvény III. Fejezet (A tevékenység ellátásának szabályai) A személy- és vagyonvédelmi tevékenységet végző személyekre vonatkozó szabályok című részében a 27. §. (3) bekezdése szerint a személy- és vagyonőr arányos mérvű kényszerítő testi erő alkalmazásával:

1.1. a védett személy biztonságát fenyegető támadást elháríthatja;
1.2. a védett létesítménybe, területre való jogosulatlan belépést megakadályozhatja;
1.3. a védett létesítményben, területen jogosulatlanul bent tartózkodót onnan eltávolíthatja;
1.4. a rendezvényt zavaró személyt a rendezvényről eltávolíthatja;
1.5. a rendezvény biztonságát veszélyeztető személyt a rendezvényről eltávolíthatja;
1.6. a pénz- és értékszállítást jogtalanul akadályozó személyt eltávolíthatja;
1.7. A szállítmány biztonságát fenyegető támadást elháríthatja.

2. Magyarország Alaptörvénye (2011. Április 25.) Szabadság és felelősség c. Rész III. Cikk (1) bekezdésében követelményként szerepel, hogy senkit nem lehet kínzásnak, embertelen, megalázó bánásmódnak alávetni.

3. Az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről, valamint egyes törvényeknek az iskolakerülés elleni fellépést biztosító módosításáról szóló 2012. évi CXX. törvény IV. Fejezet 14. pont 22.§. (1) és (2) bekezdései előírják, hogy a személy- és vagyonőr az intézkedésről – amennyiben kényszerítő eszközök alkalmazására is került sor- szóban haladéktalanul, rövid úton tegyen jelentést munkáltatójának. Meghatározza a jogalkotó azt is, hogy a szóbeli jelentést követően a személy- és vagyonőr az intézkedés, a kényszerítő eszköz alkalmazása után két napon belül írásban készítsen jelentést a munkáltatója részére. A munkáltató az intézkedés vagy kényszerítő eszköz alkalmazásának jogszerűségét kivizsgálja.

.

Az anyagrész forrása:

http://szakmaikamara.hu/files/images/Orszagos/Szakmai_Kollegium/ajanlasok/Aranyos_mervu_testi_kenyszerito_ero.pdf

.

(Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.