MEGALÁZÓAN ALACSONY ÓRABÉREK: VAJON A MUNKAADÓK TUDNÁNAK A MOSTANINÁL MAGASABB FIZETÉSEKET ADNI?

A vagyonőrök jellemzően nagyon alacsony órabérekért dolgoznak, ezért, ha valahogy meg akarnak élni, akkor kénytelenek akár 300-350 vagy még ennél is több órákat dolgozni havonta. De vajon hogy alakulhatott ki ez a napjainkra egyre tarthatatlanabbá váló állapot? A történet ott kezdődik, hogy a megrendelők zöme nem tud vagy nem akar a jelenleginél több pénzt kiadni az őrzés-védelemre. Ráadásul rengeteg biztonsági cég van és ezek rendre egymás alá ígérgetnek, mivel egy hihetetlenül telített piacon küzdenek a túlélésükért.

Egy  vélemény a mostani helyzetről: „…Azt kell megszüntetni, hogy a cégeknek 7-8-900 forintos vállalási órabérért kelljen dolgozniuk, azért hogy fennmaradjanak és a dolgozóknak kenyeret tudjanak adni. Sajna azonban amíg az iparban, szolgáltatásban, oktatásban a termelő alkalmazottak is alul vannak fizetve, addig az őrzésre sem ad egyik megbízó sem eleget.
Az a 800-900-1000 forintos vállalási díj, ami a legtöbb helyen van, az a cég fennmaradására talán éppen elég. A fizetés így már az első láncszemnél nagyon gyenge. A kötelező rezsióradíj csak állami megrendelőnél érvényes. Sok cég először az őrzésen húzta meg a nadrágszíjat. Legjobb példa erre a bankoké. Először csak a drágább fegyveres őrzést mondták le, aztán csökkentették a létszámot, majd a legtöbb helyen teljesen megszüntették. És gyakran azok sem fizettek 1000 forintot sem a cégnek. Márpedig a bruttó, plusz a cég rezsije sajna elviszi, és már a jogszerű működés is pengeélen táncol.
Az órázás persze kétélű fegyver a munkáltatónál is. Az őrök elmennek, ha nem csinálhatnak 300 feletti óraszámot, ugyanezért a hatóság milliókra ba…tatja őket. Normális órabért a megrendelő sóhersága miatt nem tud kigazdálkodni. Az őrök azt akarják, és lassan a cégek is rá lesznek kényszerítve, hogy a NAV, TB felé korrektül számoljanak el. Ha 800 forintból kell kifizetni a hatóságokat korrektül, akkor bizony órabérre nem marad…”

És neked mi a véleményed? (Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

9 Responses to MEGALÁZÓAN ALACSONY ÓRABÉREK: VAJON A MUNKAADÓK TUDNÁNAK A MOSTANINÁL MAGASABB FIZETÉSEKET ADNI?

 1. Karesz szerint:

  Nem ez a baj.A megrendelő az kifizeti az óradíjat rendesen,persze amiben megállapodtak.A megrendelő után van a fővállalkozó,aztán az elő alvállalkozó,aztán van egy mondva csinált munkaerő kölcsönző cég,ennél van egy területi vezető.Ja és az ellenőrökről még nem is beszéltem,akik autóval éjszaka jönnek ki.Tehát ha az alvállalkozót,munkarerőkölcsönzőt,ellenőröket megsporolná a fővállalkozó,allor akár még a szabadságot is ki lehetne adni vagy fizetni.

  • Sanyi szerint:

   De ott vannak a számok. 800 meg 700 forint az szerinted korrekt? A megrendelőn múlik. Pont hogy nem hajlandóak annyit fizetni amiből normális órabért lehet fizetni az őröknek.

 2. Boda Róbert szerint:

  Véleményem szerint lehet vizsgálni mennyièrt válalja a cèg a munkát,de a munkavállaló rèszèről nem èrdemes.Ha melós vagy vègezd a munkád a legjobb tudásod szerint,becsületesen,megbízhatóan ès kapd meg legalább a törvènyben garantált bèrezèst,ha a munkáltató nem adja a minimumot sem akkor a felmondáskor jogi úton hajts be rajta!!!!!Ha ezt teszed rendet viszel az èletedbe,nem leszel fusztrált,csalódott!Ha vállalkozó vagy olyan vállalkozást csinálj,ami etikus,morális,törvènyes,ès csak másodlagos hogy mennyi pènzt veszel ki belőle ha nem tudod így működtetni,akkor necsináld!!!A lènyeg vigyèl rendet bele bármelyik oldalon vagy ès változni fog a világ!!!!Először a te világod,később mindenkié.

 3. Varga Atila szerint:

  Ha nem tud tisztességes pénzt fizetni ne vállalkozzon,jegyzem meg, meg kell nézni milyen autókkal járnak!

  • Varga Atila szerint:

   a nagy vicc az üzlet örzés oda soh anem fognak elég embert találni,fölösleges is az egész örzése!

 4. Varga Atila szerint:

  a Maji világban 1000ft nettot kellene keresni ebben a szakmában!

 5. Varga Atila szerint:

  a Mai világban 1000ft nettot kellene keresni ebben a szakmában!

  • Sanyi szerint:

   Ahhoz hogy egy vagyonőr 1000ft/óra nettót keressen a megbízónak aki az őrzést megrendeli legalább 2000ft/óra bruttót kellene fizetnie. Ugyanis az áfa a járulék kb ennyit elvisz és a cégnek még így is minimális a haszna. Na most ennyit még az OTP se meg senki nem fizet. Szóval akkor mi a megoldás???? Rá kell kényszeríteni a megbízót hogy fizessen ennyit. Törvénybe kell foglalni. De akkor meg tudod mi lesz?? Köszönni fogja és nem kéri ezt a szolgáltatást és több tízezer őr lesz azonnal munkanélküli. Nyugodjatok meg hamarosan eljön ez az idő. És az őriztetés luxus lessz.

 6. Varga Atila szerint:

  Meg kellene szüntetni az alvállalkozókat a munkaer kölcsönzöket,és több jutna az őröknek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.