MÁS VAN A PAPÍRON, MINT AMI A VALÓSÁG

Csilivili – formailag és tartalmilag tökéletes – munkaszerződés és az attól teljesen eltérő valóság:

Levél: „A munkáltatóm az ………. Több vagyonőr alkalmazására szerzett megbízást egy ipari parkban. Itt dolgoztam én is. A szerződésemben volt 90 napos próbaidő, és ennek lejárta előtt 2 héttel számomra ismeretlen ok miatt most felmondtak. Ez ellen nyilván semmit nem tehetek, hiszen indokolni nem kellett a döntésüket, csak nekem tudomásul venni azt.
Mivel első ilyen munkalehetőségbe csöppentem, és a szakma farkastörvényeit sem ismertem,  és magamban én sem évekre terveztem ezt a munkát, ezért hallgatólagosan tudomásul vettem, amit a felvételemkor szóban elmondtak:

 • fizetett szabadság nincs, meg se próbáljam,
 • beteg ne legyek, mert táppénz sincs,
 • a munkaruha (ami 2 vékony és 1 vastag pulóver) árát két részletben le fogják vonni, ennek összege 10 000 forint,
 • a munkabérem nettó 410 forint,
 • 4 órára jelent csak be
 • munkabért nem akarták bankszámlára utalni (futár hozta a borítékot mindig tizedike után),

Ettől függetlenül a hivatalos munkaszerződésben a legnagyobb rend szerepelt:
– bruttó személyi alapbér 122 000 Ft /hó
– a munkavállalót időarányosan 30 nap szabadság illeti meg
–  „A jelen Munkaszerződésben nem szabályozott kérdésekben a Munka Törvénykönyve és az egyéb munkaviszonyra vonatkozó szabályok rendelkezései az irányadók.”
Ugye erre mondták ők nekem, hogy ezt felejtsem el.”

.

Kedves Olvasó! És te mit gondolsz a levélben olvasottakról?
(Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

5 Responses to MÁS VAN A PAPÍRON, MINT AMI A VALÓSÁG

 1. Zenit Géza szerint:

  Nálunk ugyan ez a helyzet, azzal a különbséggel, hogy az évente kötelező orvosi vizsgálatra levonnak 5ezret, bár orvost soha nem láttunk, vizsgálaton nem voltunk csak tüdőszűrésről adtunk be papírt.
  Munkabért utalják,vagy kp-ben kihozzák amikor szolgálatban vagyunk.
  Valamint mivel ide nem nagyon kapnak akármikor újabb őröket, vagy ide megfelelő embereket az egyedi követelményekre… nem rúgnak ki annyira könnyen a próbaidő előtt.
  De a gyakori cégnév és adószám váltások miatt pl. egy munkáltatói igazolást se tud senki igényelni egy esetleges kölcsönhöz sem, mert oda minimum 6 havi munkáltatói és bér igazolás kell.
  Viszont van ahogy számolom 3 cég alvállalkozó a fejünk felett (ami szintén törvény ellenes).

 2. varga Attila szerint:

  Ezt a cègek 95százalèka csinálja.csodálom hogy mèg nem tünt fel a Navnak hogy vagyon őrzès 4 órában kicsit sántit! Igy van Pintèr úr!?

 3. Katona Andris szerint:

  Náunk sincs se fizetet szabadsag se utals se tápénz rajtuk mulna egésznap robotoltatnának szaros 500ftos orabérért

 4. Vagyonőr szerint:

  Amíg a piac vezető cégek állami vezetők tulajdonában vannak és a “Szakmai kamarában” is ők ülnek, addig nem várható javulás:( Na itt van a kutya elásva kedves kollégák! Ja igen, amíg 45-50 éves életerős fiatalemberek 180-200 ezres nyugdíjjal be ülnek egy kényelmes portára 400-420 ért, és tovább szolgálják a Döbrögit addig ne várjunk 750-800-at. Plusz szabadság és egyéb.

 5. Pencz István szerint:

  Szóról-szóra ez van nálunk is! Sőt! Elvárták, hogy az őrök TAKARÍTSANAK, mondván úgyis ráérnek! Ez is jogtalan, ugyanis a takarítás nem őrfeladat…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.