MINDENT MEG LEHET TENNI A MUNKAVÁLLALÓKKAL?

Egy tipikusnak mondható vagyonőrös történet – bejelentés csak minimálbérre, fizetés egy része a zsebbe … – :

Levél: „Én nem is olyan régen lettem csak vagyonőr, alig egy éve dolgozom ebben a szakmában… Így hozta az élet… Amikor elkezdtem keresgélni az állások között egyből rátaláltam a …….. nevű cégre. Be vagyok jelentve, igaz csak minimálbérre. És bár még egy darab bérpapírt sem láttam tőlük, de legalább a fizetés egy része bérként mindig időben megérkezett a számlámra – a többi zsebbe -.
Szabadságra nem mehettünk, betegállományról nem is beszélve! Derült égből villámcsapásként két héttel ezelőtt kiderült, hogy a megbízó ki fogja rúgni az én cégemet. Ezt az információt onnan tudtuk meg, hogy beszéltünk a megbízó többi telephelyének őreivel – mivel napi kapcsolatban vagyunk velük a munka miatt -.
A megbízónk – egy nagy, országos cég – teljes mértékben elégedett volt velünk, szinte baráti viszonyban voltunk a helyi vezetőkkel és az alkalmazottakkal is, de a vagyonvédelmi cégünkkel nem elégedett.
A cégvezetőnket – mikor megtudtuk ezt a hírt – azonnal felhívtuk, de ő csak annyit mondott, hogy nyugodjunk meg, mert még képlékeny a dolog… Ja, képlékeny! Ma viszont bejelentették, hogy jövő héttől már ne is menjünk dolgozni, mert egy új alvállalkozó veszi át a munkát. Ráadásul a munkaviszonyunkat közös megegyezéssel akarják megszüntetni!
Az új vállalkozó átvenne minket, de a feltételei elfogadhatatlanok,  kevesebb bért fizetne… Ez egyszerűen elképesztő! Ma már mindent meg lehet csinálni a munkavállalókkal?”


Kedves Olvasó! És te mit gondolsz a levélben olvasottakról?  (Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

2 Responses to MINDENT MEG LEHET TENNI A MUNKAVÁLLALÓKKAL?

 1. Zenit Géza szerint:

  Gyárat én is őriztem,egyik óráról a másikra leváltott egy másik cég akiket a megbízó vett fel helyettünk. Minket kitettek az utcára(szó szerint) és még azt se tehette meg az új cég, hogy átvegyen, mert a megbízó ezt a szerződésükben kizárta. Indoklás nem volt. Saját cégünk meg nem tudott másik megbízást adni igy irány a munkaügyi központ.

 2. Previz István szerint:

  Reggelig lehetne mesélni, hogy milyen cégeknél fordultam/fordultunk meg már egy páran..
  aki régóta benne van ebben az tudja. Alkalmazotti jogviszony, vállalkozás, napi bejelentés, stb.. Alkalmazotti fogviszonyban. megkapod a munkaszerződést, abban persze minden a jogszabálynak megfelelően. A területvezető megmondja hogy 400ft/óra. (((az egyszerűség kedvéért irom igy 100 óra))) ledolgozol 100 órát kapsz 40.000 ft-ot BORITÉKBAN. Eléd dugják a “”bérpapírt”” hogy ird alá , azon persze a hivatalos minimálbér, levonásokkal van ami egy ROHADT nagy kamu, mert semmit de szó szerint semmit nem fizetnek be utánunk. Ugyan abban az évben JÚLIUS 1.jén hozzák az ujabb munkaszerződést más névvel , de minden marad a régi. az előző “”cégtől”” a kilépő papirokat stb… következő év JANUÁR 1-jén szintén ez a szisztéma… Ha megkérdezed nem tudják velük is csak elküldik. BAROMSÁG..

  Vállalkozás:: Bemész az egyik céghez, csábitóan hangzik a 800-900-1000ft/órabér. Kiváltod a vállalkozóit, ( még pénzt is adnak rá, hivatalosan minden papirt alá iratnak veled, szem.ig szám, minden rajta van hogy ha kell fel tudjanak jelenteni, stb.. Kiváltod, elkezdesz dolgozni. 10-15 napig minden okés, 24/48 ban jársz, amikor már van bent bőven pénzed, akkor felvinak hogy holnap maradnod kellene 24ből még egy pár órát, amig nem tudnak küldeni embert, mert jelenleg kevés az őr. Átgondolod, úgyx is kell a pénz, rábólintasz. a 24 óra után persze nem pár órát kell maradnod, hanem felhivnak hogy maradjál már estig, mert tényleg nem tudnak mit csinláni, meg nagyon hálásak lesznek. Este haza mész, már azt hiszed hogy végre otthon lehetsz 2 napig, amikor másnap reggel csörög a telefon hogy estére légyszi menj már be kérlek szépen.. és ez igy megy kb hónap végéig, amikor ott állsz hogy a ledolgozott óráig elégi a 400-430 órát. kegyetlen sok . Azt gondolod hogy jó sok pénzed lesz, és kiállitod a számlát, és beviszed a pégnek, leadni. amikor ki van irva hogy 10.én fizetés van, és 11.én még nem jött az utalás, és már azért érdeklődsz hogy mi van a fizuval, közlik veled hogy nincsen a cégnek bent pénze, majd ha nekik utalnak, akkor utalnak ők is neked.. és lám akkora már bőven van bent 300.000 ft on felüli pénzed.. 20.án jön az sms hogy utaltak 80.000 ft-ot. ujra felhivod hogy ez mi, mert te 250.000 ft ról állitottál ki számlát és nem 80 ról, akkor azt a választ kapod hogy keveset utaltak, mert mindenkinek kellett egy keveset utalni, mert SOK őr van. te nem tudod időben befizetni az adóid, a járulékaid, téged cseszeget a NAV, nem tudod a rezsi számláid befizetni, és ez igy megy addig ameddig teljesen el nem adósodsz..

  Na ezeken kellene változtani a kormánynak, és nem a kibaszott stadionokat épiteni, meg nem a retkes bevándorlóknak adni havi szinten 200.000 ft ot.
  lassan erre az egészre rámegy az ember családja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.