LESZ-E JÖVŐRE BÉREMELÉS? ÉS HA IGEN, AKKOR MEKKORA?

s5

Néhány napja megkezdődtek a bértárgyalások a minimálbér és a garantált bérminimum jövő évi összegéről. A munkaadók 2, a munkavállalókat képviselők pedig kb. 9 százalékos emelést szeretnének elérni. Lázár János – a miniszterelnökséget vezető miniszter – viszont  a nyáron azt nyilatkozta, hogy 5,5 százalékkal kalkulál a kormány. Bármelyik verzió is fog megvalósulni, az ilyen fizetésekért alkalmazott dolgozóknak a levonások után kézhez kapott jussa továbbra is kevés lesz még a megélhetésre is.

Ez a béremelés a többi ágazathoz hasonlóan  a  vagyonvédelmet is érinteni fogja, bár a  nyomott vállalási árak miatt nem biztos, hogy mindegyik biztonsági cégnél olyan könnyű lesz ezt kivitelezni. (Az őrök jellemzően garantált bérminimumon azaz szakmunkás minimálbéren  vannak bejelentve, legalábbis a szerződések és bérpapírok többségén ez – idén 122 000 forint – jelenik meg. Aztán hogy a valóságban ki és mennyit kap, az már egy másik kérdés…)

.

.

Kedves Olvasó! Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂

6 Responses to LESZ-E JÖVŐRE BÉREMELÉS? ÉS HA IGEN, AKKOR MEKKORA?

 1. Én szerint:

  De szép is lenne…
  …most nem lehetséges,mert nöttek a költségek…
  …alvàlalkozó mondja: “az anyacég se emelt nekünk” …
  Sorolhatnàm napestig,szerintem

 2. Attila szerint:

  Az előző hozzászóláshoz…
  Kedves “Én”! Sajnos ezt a kamut nagyon sokat megeszik. Naná, hogy ezt mondja az alvállalkozó! Viszont mi is tapasztaltuk már, mert volt, hogy visszajutott hozzánk egy info, hogy a vagyonőrcég minden januárban odament a megbízóhoz sírni, hogy inflációkövetés, meg a dolgozóknak szeretnének többet adni – minden év elején meg is kapták a vállalási díj emelését. Csak aztán minket valahogy elfelejtettek! 🙂
  Több, mint két év elteltével 3.200,- Ft körül járt a vállalási díj és ebből még mindig 500,- Ft-ot tudtak nagy nehezen kigazdálkodni nekünk. Mikor szóvá tettük, rá egy kis időre mindenkit (!) elküldtek és lecserélték teljesen a csapatot! Korrekt?

 3. "Valaki" szerint:

  “Valaki” mondja már el a lényeget is!
  …Az is nagy probléma ám, hogy hiába nyilvánvaló, hogy hogyan működnek ezek a dolgok, sajnos a kiskapuk nyitva vannak hagyva, lehetővé téve a legaljasabb trükközéseket is! Köztudott, hogy a vagyonőröket túlhajszolják, és csúnyán kizsákmányolják, hiszen egy “normális munkahelyen napközben 8,5-9 óra a munkaidő hétfőtől péntekig, bejelentve, fizetett szabadsággal, fizetett ünnepnapokkal, táppénzzel, utazási hozzájárulással, kafetériával stb. A vagyonőrök ehhez képest ahhoz, hogy a megélhetésüket biztosíthassák 240 óra felett kell, hogy dolgozzanak, gyakran 24 órás műszakokban, pihenés és az előbb felsorolt előnyök nélkül! Gyakran a formaruhára is levonnak, pedig azt nagy tételben számlásan vásárolják és elszámolják költségként, de ugyanúgy hasznot húznak azzal, hogy a fizetésből levonnak, persze azt már nem dokumentálják bevételként. Nem beszélve a több lépcsős pénzfaragásról. A megbízó fizeti a vagyonőr céget, aki csak a nevét adja, de a munkát továbbítja (jó esetben csak egy) egy alvállalkozónak, aki tovább adja egy munkaerő kölcsönzőnek… aztán, ami marad, az lehet az őröké. Majd, ha ezeket mind helyreteszik, akkor lesz értelme beszélni az emelésről, mert a számok addig úgyis elvesznek a könyvelésben. Addig is megmarad a választás lehetősége… Be tudja-e fogni a vagyonőr a száját és akarja-e csinálni, vagy fel is út, le is út!!!

 4. "vélemény" szerint:

  Már jóval korábban megállapították, hogy a netto órabérnek el kellene érnie a 800 Ft-ot. És kész! Ennyi… Megállapították! De senki nem tesz semmit, hogy legyen is belőle valami. Naná, hogy nem. Aki tehetne, az mind közel van a tűzhöz, saját pénztárcája ellen nem fog harcolni! 😛

 5. Kósa Laci szerint:

  Én már azt is kezdem megbánni, hogy egyáltalán letettem ezt a szakmát.

  Szánalmas órabérek, csicskáztatás, irreális elvárások.

  Persze természetesen a cégeknek is meg kell élni valamiből: túlfizetett HR osztály, céges kocsi, ingyen tankolókártya, 3 emeletes villákat is fent kell tartani valamiből. De persze már csak az a hab a tortán ,amikor sírnak mindenhol, hogy mekkora vagyonőr hiány van az országban. De persze természetesen arról már nem szól a fáma, hogy miért van akkora hiány. Mert erről már túl ciki lenne beszélni.

  • őr szerint:

   Bizony! És ha a vagyonőr cégek vezetői (tulajdonosai) nem lennének ennyire “éhesek”, akkor több jutna az őröknek. De hát záros határidőn belül kell még egy ingatlant beszerezni, az x5-öst x6-osra cserélni stb. Így hiába minden! És a mennyiséget, ismét előtérbe helyezték a minőséggel szemben! Mégpedig az állomány tekintetében! Aki elvégezte a különbözeti vizsgát, az tudja………….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.