LEHANGOLÓ MUNKAKÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT DOLGOZNI MINIMÁLBÉRÉRT

Érdemes-e tisztességesen ellátni a munkahelyi feladatunkat akkor, amikor mindenki más sz.rik bele mindenbe?

Levél: „Néhány hete dolgozom egy budapesti telepen. Hárman vagyunk őrök, egymást váltogatjuk 24 órás munkarendben tesszük mindezt minimálbérért.
A körülmények kriminálisak:
A WC úgy megoldott, hogy át kell menni a 100 méterre lévő másik építési területre, mivel csak ott van a munkásoknak felállítva mobil WC. A másik lehetőség az, hogy bemegyünk a közelben levő presszóba, de onnan meg mindig kinéznek minket. Ráadásul a főnökeink egyik verziónak sem örülnek, mert elmegyünk az őrhelyünkről, tehát dolgunk végeztéig őrizetlenül marad az építési terület. DE mit tegyünk, 24 órát nem lehet kibírni klotyózás nélkül!
A felállított őrbódénk olyan, hogy alig lehet kilátni belőle, szinte folyamatosan előtte kell állnunk, ha tudni akarjuk, hogy mi is történik a bódén kívül.

A fűtése nem megoldott, a tákolmány télen hideg, nyáron meleg.
Pihenésre fordított idő NINCS, ahogy az előbb is írtam már, folyamatosan azaz szinte 24 órán át talpon kell lenni.

Eleinte próbáltam komolyan venni a munkámat, viszont, most már azon gondolkodom, hogy lazábbra veszem a figurát. Úgy érzem, hogy itt mindenki sz.rik mindenre, ezért talán az a legjobb, ha ezentúl én is ezt teszem. Ha nekik – mármint a főnököknek – az a jó, hogy lopnak a dolgozók, akkor minek izgassam magamat? Amúgy az egyik munkás nevetve megjegyezte, hogy nem hülye, amit el akarna lopni, azt nem a biztonsági őrön keresztül vinné ki. Másrészt meg a vezetők lopnak a legjobban, viszont őket nem foghatjuk meg, mert kocsival bármikor bejöhetnek az őrzött területre, de az autójukat azt meg nem nézheted át, mert ezért kirúgnának. A kérdés már csak az, hogy akkor egyáltalán miért kellünk mi – biztonsági őrök – ide?”

.

Kedves Olvasó! És te mit gondolsz a levélben olvasottakról? (Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

One Response to LEHANGOLÓ MUNKAKÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT DOLGOZNI MINIMÁLBÉRÉRT

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.