KOSZBAN ŐRKÖDNI

Lehetnek olyan esetek is, amikor a munkavállalók tehetnek arról, hogy olyanok a munkakörülményeik amilyenek.

Levél: „Állásinterjúra mentem egy biztonsági céghez. Járőrként szerettem volna dolgozni náluk.

A portásfülke kívülről nagyon szép kis építménynek tűnt. Látszott, hogy a többi épülethez hasonlóan nem olyan régen lehetett felújítva, friss festés, vadi új nyílászárók. Gondoltam is magamban, hogy ilyen helyen szívesen dolgoznék.

Szokásom szerint a megbeszélt időponthoz képest túl korán érkeztem, így még nem volt bent a vezető. Hogy gyorsabban teljen az idő (nekem is és a portásnak is) beszélgetni kezdtünk.

Megtudtam tőle, hogy összesen 3 portás, és 3 járőr dolgozik, 24/72-ben. (A járőrök is a portásfülkében vannak, ha éppen nem járőröznek.) Már évek óta ők vannak ott, ugyanaz a csapat, ugyanazok az emberek. Most azért üresedett meg az egyik járőr helye, mert az illető valamiért felköltözött Budapestre.

A portás szavaiból úgy vettem ki, hogy nem kell agyondolgozniuk magukat.

Ezért is lepett meg, hogy bent milyen kosz van. A nem olyan régen festhetett falon jó pár sáros lábnyom. A számítógép billentyűzete, ami eredetileg fehér lehetett valamikor, most már inkább szürkés volt. A monitor úgy nézett ki, mintha lehányták volna, a tévé se sokkal volt különb. A hűtő és a mikro ajtaja sem sok jót sejtetett. A földön csikkek, morzsa. Egy  zsúfolt, rendetlen asztal körül  4 szék, azokon párnák, amik olyan foltosak voltak, hogy nem is szívesen ültem le.

Döbbenetesen kiábrándító volt az egész. Hogy lehetnek ennyire igénytelen emberek, hogy még maguk után se tegyenek rendet? Hogy képesek egyesek 24 órákat lehúzni így?”

Kedves Olvasó! És te mit gondolsz a levélben olvasottakról?
(Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.