JELENTKEZZ HATÁRVADÁSZNAK! INFÓK A JELENTKEZÉS MÓDJÁRÓL, FELTÉTELEIRŐL, AZ ILLETMÉNY ÖSSZEGÉRŐL…

hatarvadasz

Az Országos Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályainak állományába járőrtárs beosztás betöltésére


A felvételt nyert pályázók 6 hónapos időtartamú moduláris képzésben vesznek részt, amelyet követően – sikeres vizsga esetén – őr- járőrtárs rész-szakképesítést (OKJ 51861 03) szereznek.

A résztvevők a képzés első két hónapjában munkaviszonyban állnak, majd a második hónap végén – sikeres modulzáró vizsga letétele esetén – a Készenléti Rendőrség hivatásos állományába 12 hónap próbaidő kikötésével kerülnek kinevezésre .

A beosztásban ellátandó feladatok:

Az őr -, járőrtárs rész- szakképesítéssel rendelkező hivatásos állományú járőrtársak a Határvadász Bevetési Osztályok feladatainak ellátásában vesznek részt.

Illetmény:

a képzés első két hónapjában a modulzáró vizsgáig bruttó 150000 Ft/hó munkabér,
a vizsga sikeres letétele után, a hivatásos szolgálati jogviszonyba lépés napjától bruttó 220300 Ft/hó alapilletmény,

Egyéb pótlékok:

– az angol, német, francia, kínai, arab és orosz nyelvvizsgával rendelkezők a nyelvvizsga típusától, szintjétől függően alanyi jogon, nyelvvizsgánként idegennyelv-tudási pótlékra jogosultak, amelynek összege havi 5796 Ft-tól 38650 Ft összegig terjedhet,

– éjszakai pótlék: teljesített óránként a rendvédelmi illetményalap 0,5 %-a,

– készenléti pótlék:teljesített óránként a rendvédelmi illetményalap 0,25 %-a,

– Teljesítményjuttatás – az előző év egyéni teljesítmény értékelésétől függően – évente két részletben, azonos mértékben (a 2016. évben a tiszthelyetteseknek nyújtott átlagos összeg bruttó 140000 Ft),

– A túlszolgálat ellentételezése – a hivatásos állomány tagjának választása szerint – pénzben vagy szabadidőben.

Az illetmény a rendvédelmi illetményrendszer által garantálva négy évenként emelkedik. A rendvédelmi életpályamodell keretei között a magasabb iskolai végzettség, illetve szakképzettség megszerzését követően magasabb beosztásba történő kinevezés lehetősége biztosított.

Illetményen kívüli juttatások:

– cafetéria (évi bruttó 200000 Ft),

– lakhatási támogatás:

a) lakbértámogatás vagy albérleti díj hozzájárulás,

b) lakásvásárlás anyagi támogatása kamatmentes munkáltatói kölcsönnel,

c) szükség esetén szálló vagy garzon elhelyezés, természetbeni ellátások (a rendőrség feladatainak megfelelő fegyverzet, felszerelés, ruházat), évente ruházati utánpótlási ellátmány,amelynek összege a rendvédelmi illetményalap 250%-a (96625 Ft),

– munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítés(bérlet vagy menetjegy árának 86%-a), egyéb utazási kedvezmény (belföldre,évente 12 alkalommal a vasúti vagy autóbusz menetjegyárának 50%-a),

– belföldi, külföldi kiküldetések esetén járó napidíjak és költségtérítések,

– kedvezményes mobiltelefon tarifacsomagok igénybevétele,

Támogatások:

üdülési támogatás, családalapítási támogatás, illetményelőleg, tanulmányi ösztöndíj, képzési, továbbképzési támogatás, szociális, születési, beiskolázási, temetési segély, egészségügyi ellátás és költségtérítések (látásjavító szemüveg, kontaktlencse, képernyős szemüveg, fogászati ellátás), folyószámla költségtérítés (4000 Ft/év), rendőrségi sportlétesítmények díjtalan használata, hivatásos állomány csoportos élet- és balesetbiztosítása.

Kihelyezett szolgálatellátás során térítésmentes étkezés és szállás biztosított.

Munkavégzés helye:

a képzés időtartama alatt a jelentkezők létszámától függően, a leendő szolgálati hely körzetében kijelölésre kerülő képzési helyszíneken,

a sikeres záróvizsgát követően a Készenléti Rendőrség budapesti, miskolci, nyírbátori, debreceni, orosházi, szegedi, kiskunhalasi, pécsi, kaposvári, nagykanizsai, szombathelyi, győri székhelyű osztályainál.

Felvételi követelmények:

betöltött 18. életév, cselekvőképesség,

magyar állampolgárság,

állandó belföldi lakóhely,

érettségi bizonyítvány,

büntetlen előélet,

fizikai alkalmasság,

pszichológiai alkalmasság,

egészségügyi alkalmasság,

pályaalkalmassági elbeszélgetés eredményes minősítése,

kifogástalan életvitel, illetve hozzájárulás annak a szolgálati viszony létesítése előtti, valamint a szolgálati viszony fennállása alatti ellenőrzéséhez .

Az alkalmassági vizsgálatokat a pályázó lakóhelye szerint illetékes rendőri szervnél folytatják le.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

gépjárművezetői engedély megléte,

angol, német, francia, kínai, arab, orosz nyelvekből államilag elismert nyelvvizsga,

harcművészeti jártasság, évek óta folytatott sport tevékenység, jelentős sporteredmények.

A pályázatra a közzététel napjától lehet jelentkezni.

A képzések – több helyszínen – várhatóan 2016. novemberétől indulnak, a későbbiekben a jelentkezők létszámától függően folyamatosan.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

‒ a kitöltött jelentkezési lapot és mellékleteit,

‒ a pályázó részletes, fényképes önéletrajzát (elérhetőségeivel együtt: lakcím, e-mail cím, telefonszám),

‒ a végzettséget, szakképzettséget igazoló bizonyítványok másolatát,

‒ az érvényes, 90 napnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítványt, vagy annak igényléséről kiállított igazolást (az igénylőlapon kézbesítési címként az Országos Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatát kell megjelölni).

A jelentkezési lap és annak mellékletei, valamint a fizikai alkalmassági vizsga követelményei a rendőrség www.police.hu honlapján a Határvadász-képzés menüpontban érhetőek el.

A pályázatot elektronikus úton a hatarvadasz@orfk.police.hu címre, postai úton az Országos Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat részére (1139 Budapest, Teve u. 4-6.) lehet megküldeni, vagy személyesen bármely rendőri szervnél le lehet adni. A borítékra írják rá:„Határvadász”.

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítást az Országos Rendőr- főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat munkatársai adnak a 06-80-203-983 ingyenesen hívható telefonszámon munkanapokon 8.00 és 20.00 óra között,valamint elektronikus úton a hatarvadasz@orfk.police.hu e-mail címen.

Tájékoztatás bármely rendőri szervnél és a rendőrség hivatalos Facebook (www.facebook.com/hatarvadaszkepzes) és Twitter (www.twitter.com/police_HU) oldalán, valamint a kizárólag SMS fogadására alkalmas 06-70/642-4548és a 06-70/642-4549telefonszámokon kérhető.

A pályázó az alkalmassági vizsgálatokat követően személyes meghallgatáson vesz részt, a felvételi eljárás eredményéről írásban értesítést kap.

A feltételeknek nem megfelelő pályázatokat az Országos Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálata érdemi vizsgálat nélkül elutasítja!


E hír és a kép forrása: http://police.hu/sites/default/files/1_palyazati_felhivas_teljes_anyaga.pdf

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS JELENTKEZÉSI LAPOK LETÖLTÉSE INNEN: http://police.hu/a-rendorsegrol/hatarvadasz-kepzes

29 Responses to JELENTKEZZ HATÁRVADÁSZNAK! INFÓK A JELENTKEZÉS MÓDJÁRÓL, FELTÉTELEIRŐL, AZ ILLETMÉNY ÖSSZEGÉRŐL…

 1. Erika Ludwig szerint:

  Érettségi , ha nincs?

 2. Kovács tibor szerint:

  20 éve szolgálok kötelékben de mi a jó miért kell éretségi ahoz hogy egy bűnözőt. Vagy egy hstársértöt elö legyen állitva ez nem értem

  • Alex szerint:

   Üdv. Mondjuk azért, hogy az adminisztrációs munka folytán legalább helyesen írj, ne pedig így, mint itt, mert egyrészt értelmezhetetlen, másrészt pedig elég humoros. 🙂 A bíróságon is jót nevetnek, bár néha sírnak már szerintem egy – egy rendőr írásos tevékenységén…

   • Tamás Adrienn Anita szerint:

    Azért szerintem nem kellene lenézni senkit! Láttam én már egyetemistáktól, újságíróktól helyes írási hibákat, értelmezhetettlen mondatokat véteni. Míg 8-általános végzetséggel robotot alkotni, számítógépet javítani, stb…, mindenféle szaktudás nélkül. Sokan hihetetlenül nagy inteligenciával rendelkeznek attol független, hogy nincs érettségi végzetségük. Egy papír semmit sem jelent önmagában. Na de mindegy.

  • Kocsis Tivadar szerint:

   hogy ne csak érzék, de készség szinten is meg tudja különböztetni a “szezont a fazontól” … ha tessék érteni. illetve hogy védve legyen a hozzánk járó világ klasszis, művelt bűnözők/swindlerek fortélyaitól, illetve hogy át lássék a szitán .. egyből, szinte bármilyen szitán s tudja mirről fú a szél, s melyik . tisztelettel

 3. Horváth Balázs szerint:

  Erettségim nincs,csak szakmunkás bizonyítvány. A többi feltételnek úgy érzem megfelelnék.Így is jelentkezhetek?

 4. Tamás Adrienn Anita szerint:

  Szerintem bizonyos cukor betegeknek is esélyt lehetne adni, mert ezzel a betegséggel is ugyan úgy lehet dolgozni ha megfelelően kordában van tartva, mint egy makk egészséges ember.

 5. Nemes Róbert szerint:

  Nekem nincs érettségim. Nem érzem magam se többnek se kevesebbnek. A helyesírásról pedig annyit, hogy több egyetemés végzett egyén nem képes normálisan illetve helyesen írni. Akkor miről beszélünk? Mire is jó az a bizonyos papír? 🙂
  Nem a papírformát kellene mindig nézni. Mert sokan anélkül is helyt állnak, állnának.

 6. Fülöp Zsolt szerint:

  Hát nekem csak annyi mondani valom lenne , társalgási szinten beszélek német nyelven ,cselgáncsot , kempot tanultam ,HM -NÉL dolgoztam fegyveresként , vadászat a hobbim . De az igazság az hogy nekem sincs éretségim és ha lenne is, akkor sem jelenti azt hogy IQ zseni vagyok, bizony ennek hiányával nincs lehetőségem ide belépni. SZERINTEM NE EGY ÉRETSÉGI DÖNTSE EL HOGY ALKALMAS VAGYOK VAGY NEM .

 7. Deckert Tamás szerint:

  46 éves leszek.Nincs érettségim.5 év 3 hónapot szolgáltam a Magyar Honvédségnél.Érdemes megpróbálnom? Köszönöm a választ.

  • Tamás Adrienn Anita szerint:

   Szerintem igen. Ha jól tudom 55 év a korhatár, de a Facebookon a határvadász képzés oldalán megtalálod. (beírod a Facebook keresőbe “határvadász képzés”)ott megkeresed a leggyakoribb kérdéseket, megnyitod, és ott van benne leírva.

  • Nagy Richárd szerint:

   De jó hogy már mindenhez érettségi kell.
   Én 22-évesen már tetőket javítok,zsaluzok meg sorolhatnám némelyik érettségis azt se tudja mi ez 😀 és pont mi nem kellünk???
   Nem kell nagy tudás ahhoz hogy kint pár rossz embert elkapjunk szerintem mert ahhoz nem érettségi papír kell mert azzal nem kap el senkit 😀

  • Vigh Orsolya szerint:

   Szia. Igen. Akinek érettségije vagy esetleg magasabb végzettsége van,
   nem biztos, hogy ezt akarja csinálni. (ha a többi követelménynek meg is felel.)
   Én sem értek egyet, hogy érettségihez kötnek bizonyos munkákat.
   Jelentkezz, mennél többen jelentkeznek érettségi nélkül
   annál biztosabb, hogy változtatni fog ezen a törvényen
   az illetékes.
   Sok sikert!

 8. Tamás Adrienn Anita szerint:

  Én 30-éves vagyok makkegészséges, 26-szoros rendszeres véradó. Van érettségim, ECDL-start uios szintű jogosítványom, ABC eladói plusz pénztárgép kezelői végzettségem, ez utóbbit kiválóan elvégeztem, meg van jogosítványom személygépkocsira Ja és egy háztáji növény természető és tartósító tanfolyamot is elvégeztem, bár ez nem okj-s képzés volt igaz, de mindegy is. Még is csak egy közmunkás vagyok, de nem baj a munka nem szégyen.! Az a szégyen, hogy vannak olyan hozzászólok akik lemínősítenek embereket egy nyamvadt papír miatt. Holott nem egy papír határozza meg műveltségünk szintjét, hanem mi magunk. Attol, hogy valaki nem végzi el, az nem azt jelenti, hogy tudatlan. Felháborító, hogy vannak akik így gondolják. Az inkább hozzá se szóljon. De lehet, hogy ez csak az én szerny vleményem.

 9. Dandás lászló szerint:

  Nemèrdemes komentálni meg vèlemènyt irni mert nis válaszolnak ugyhogy enyi

 10. Troll Zoltán szerint:

  Kérdés:Mitől tud többet, vagy lesz jobb határvadász valakiből, ha valakinek érettségije van ?(Az élettapasztalatnál jobb tanítómester nincs szerintem.) Egy szakmunkás.

 11. Egy kicsit duci szerint:

  A fizikai felvételit el lehet egy hónappal ( vagy többel) halasztani, mert nem sikerült még megfelelőképpen felkészülnöm?

 12. Yohni szerint:

  Vergelődnek ezzel az alkalmasságival , láttam már olyan rendőröket is akik személy és vagyon őr portásnak is alkalmatlanok em hogy a rendvédelmi szervekhez .
  Nékik sikerült a felvétel és pénzt keresnek vele .
  Max némelyik jelmezbálba érzi magát.
  Némelyek meg aki a civilbe bizonyított hogy jogokkal felruházva akár fegyverrel is érvényesülni tudna és kedve is lenne hozzá az meg a B.M szabályzat szerint alkalmatlan .

 13. Plantek László szerint:

  Én személy és vagyonőr+ fegyveresen ,de sajna még nincs meg az érettségim
  🙁 igyis tudok még jelenkezni.

 14. Egon szerint:

  Akkor már inkább már az ember ki megy a Francia Légióba!!! Azzal jobban jár az ember nem kell legalább érettségi ! Meg sókkal izgalmasabb!

 15. Herzinyák Márk Tamás szerint:

  Nagyon jó.

 16. Báthory Viktor szerint:

  Feketén-fehéren le van írva hogy mi szükséges a jelentkezéshez…alap követelmény ma már az érettségi emberek! Akár hova mész, akár milyen jellegű munkára jelentkezel mindenhol kérik,van ahol nem kérik, de ez idővel évről-évre szigorúbb lesz és alapkövetelmény az érettségi, és egy fegyveres testületnél szerintem ez nem meglepő. Olvasom itt a hozzászólásokat és tényleg ennyire nehéz felfogni hogy kell érettségi? és ez még csak a kezdet, fizikai-pszichikai-egészségügyi alkalmasságon kell részt venni ahol a jelentkezőkből minden harmadik le morzsolódik…
  Szóval Én azt ajánlom, hogy akinek nincs érettségije, szépen menjen el és tegye le, saját magad miatt…és nem csak azért mert a BRFK – hoz szükséges, akármilyen munkahelyre mész, főleg a nagy vállalkozások is kérik, ALAPKÖVETELMÉNY!

 17. Antal Anna szerint:

  Hatarvagasznak lenni jo puszi mindenkinek Antal Anna

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.