JELENTKEZZ HATÁRVADÁSZNAK! A RENDŐRSÉG SZEPTEMBERBEN KEZDI MEG A TOBORZÁST!

rendőrség

Az MTI közleménye szerint szeptember elsején kezdi meg a toborzást a rendőrség a határvadász századokba.  Novemberben fognak indulni az első képzések, és várhatóan jövő év májusában már a  határon is lehetnek azok, akiket most ősszel a határvadász századok megerősítése miatt vesznek majd fel.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány  a mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy “a kormány augusztus tizedikén döntött arról, hogy a határőrizet megerősítése érdekében háromezer új rendőrrel növelik a határvadász századok létszámát.
Ezt követően a belügyminiszter augusztus tizennyolcadikán hagyta jóvá  azt az  előterjesztést, miszerint a Készenléti Rendőrség szervezetében jelenleg működő hét határvadász bevetési osztály mellett további nyolcat hoznak létre.
Budapesten a jelenlegi egy helyett két mélységi ellenőrzési osztálya lesz a Készenléti Rendőrségnek. A Győrben és Szombathelyen meglévő határvadász bevetési osztályok létszámát növelik, Nagykanizsán és Kaposváron új bevetési osztályt állítanak fel. Bővítik a pécsi, a miskolci, a nyírbátori és a kiskunhalasi – már meglévő – határvadász bevetési osztályok létszámát. Debrecenben, Orosházán, Szegeden és Kiskunhalason a meglévő mellé újabb bevetési osztályokat állítanak fel.”

A TOBORZÁSRÓL:  “Szeptember elsejétől  kezdődik a toborzás a megyei kormányhivatalok foglalkoztatási osztályainak, a pályaorientációs iskoláknak a bevonásával. A járási kormányhivatalokon keresztül elsősorban a – közép- és felsőfokú végzettségű – közfoglalkoztatottakat valamint a  korábban nem alkalmatlanság miatt elutasított jelentkezőket keresik meg. Ezen kívül a toborzáshoz felhasználják többek közt a Facebookot és a Twittert is. A képzésről ingyenes telefonszámon, valamint e-mailben is lehet majd érdeklődni. Valamennyi rendőr-főkapitányság területén működni fog a felvételi eljárást lebonyolító csoport.”

A KÉPZÉSRŐL: A rendőrfőkapitány a képzésről elmondta: “a felvettek  két hónap alapképzés után vizsgát tesznek. A vizsgát követően hivatásos állományba kerülnek 12 hónapos próbaidőre, és őrmesterré nevezik ki őket. Egy további 4 hónapos képzés elvégzése után pedig őr és járőr szakképesítést szereznek, így az alapképzés megkezdésétől számítva hat hónap után helyezik őket beosztásba a határvadász századoknál.
A képzést elvégzők járőrtársak lesznek, a törvényben rögzített kényszerítő eszközöket alkalmazhatják, ha a feltételek fennállnak.”

A FIZETÉSRŐL: “A rendőrség a szolgálati törvényben meghatározott bért tudja fizetni a határvadász századokba jelentkezőknek.”

A határ védelme minden magyar fiatal felnőtt számára felemelő érzés kell, hogy legyen – jegyezte meg végül Papp Károly.”

FRISSÍTÉS!!!  A JELENTKEZÉS MÓDJÁRÓL, FELTÉTELEIRŐL, AZ ILLETMÉNYEK, PÓTLÉKOK ÉS EGYÉB JUTTATÁSOK PONTOS ÖSSZEGÉRŐL ITT OLVASHATSZ:  https://biztinfo.com/archivum/3375


16 Responses to JELENTKEZZ HATÁRVADÁSZNAK! A RENDŐRSÉG SZEPTEMBERBEN KEZDI MEG A TOBORZÁST!

 1. aurora szerint:

  …felemelő vagy sem..megélhetést fogják nézni a fiatalok..s épp ezért sok jelentkező visszafog hátrálni ha nettó 90 ezeret nyomnak pl.az orra alá ezért a nem veszélytelen munkáért!!!!!

  • Buck szerint:

   Ahogy mondod, vagy akkor a készenléti rendőrök bérét fizessék ki a határvadászoknak is , ami 200 körül kóstál /hó +-20. Az a pénz mar lehet racionális alapja annak hogy magukhoz edesgessek a fiatalokat, vagy majd kiáll Károly bátyám a határra …

 2. Tukika szerint:

  Egyet értek Buck írásával kevés a 90 ezer a határon végzendő munkáért

 3. Balogh Csaba szerint:

  Egyetèrtek kell a haderö és jelentkezem ha van még lehetöség

  • aurora szerint:

   KELL A HADERŐ…CSAK MENJETEK! …KELL AZ OLYAN IS AKI MEGELÉGSZIK A MINIMUMMAL S ENNEK ELLENÉRE MEGVÉD MINKET. EGÉSZSÉGEDRE.. 😀

 4. Tóth József szerint:

  Hol lehet erről érdeklődni?
  Telefonszám?
  E-mail cím?

 5. mezei lajos szerint:

  üdv kérném hogy mi a feltétel és hova lehet önéletrajzot küldeni várom válaszlevelüket
  köszönöm lajos

 6. Bognar Jozsef szerint:

  Mennyi penzert?

 7. Varga Zsolt szerint:

  Email vagy telefonszám esetleg ? Erdekelne. Jelentketek. !

 8. Nagy Nándor szerint:

  Üdvözlet
  Hol lehet pályázni vagy érdeklődni?
  Email cím vagy telefon?

 9. csorba szerint:

  annyit szeretnék kérdezni hogy mik a feltételek a szolgálatba álláshoz vagy mik szükségesek hozzá ?

 10. kuczora istvánné szerint:

  annyit szeretnék kérdezni hogy mik a feltételek a szolgálatba álláshoz vagy mik szükségesek hozzá ?
  37 éve nő vagyok.

 11. Horváth Ottóné szerint:

  Üdv..
  Engem is érdekelne a feltétel s a jelentkezési info.
  Monika

 12. Lőrincz József szerint:

  Igazából mindegy hogy hol küzd az ember a határon vagy a városba a sok idiótával!! Mind a két helynek van jó és rossz oldala is!! De ez a pénz akkor is kevés!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.