JANUÁRTÓL NÖVEKEDETT AZ ŐRÖK FIZETÉSE?

A 430/2016. (XII. 15.) számú kormányrendelet értelmében „a legalább középfokú iskolai végzettséget, illetve középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállalók garantált bérminimuma a teljes munkaidő teljesítése esetén 161 000 forintra” nőtt. (A hetibér 37 020,  napibér 7 410 forint,  órabér pedig 926 forint).

Sándor József a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Nógrád Megyei Szervezetének elnöke e témával kapcsolatban a Nógrád Megyei Hírlapnak azt nyilatkozta, hogy a vagyonőrként dolgozóknak is jár a garantált bérminimum, mert a vagyonőri bizonyítványuk olyan OKJ-besorolású, amely alapján ebbe a bérkategóriába tartoznak. „A vagyonőri OKJ-s bizonyítványok mind 32-es számmal kezdődnek. Ez a következőt jelenti: alsó középfokú szakképesítés, amely alapfokú iskolai végzettségre vagy a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott bemeneti kompetenciákra épül, iskolarendszeren kívüli szakképzésben szerezhető meg.”

A fent említett rendelet 2017. január elsején lépett hatályba. Ez az elmélet. A szomorú valóság viszont az, hogy nagyon sok helyen egyáltalán nem vagy csak az előírtnál kisebb mértékben történt meg a fizetések emelése.  Ahogy várható volt, a munkáltatók a legkülönbözőbb módszerekkel, mindenféle kiskapukkal próbálnak trükközni. Félő, hogy ezáltal csak még jobban felgyorsul majd a  munkaerő elvándorlása, és folytatódni fog az ágazat mélyrepülése.

Te mit tapasztál? Nálatok nőtt a fizetés? Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂

———————————–

Idézett részek forrása:

 1. http://www.munkaugyiforum.hu/munkaugyi-segedanyagok/minimalber-2017-kormanyrendelet

2. Nógrád Megyei Hírlap Garantált a bérminimum című cikke

13 Responses to JANUÁRTÓL NÖVEKEDETT AZ ŐRÖK FIZETÉSE?

 1. Sulyok István szerint:

  Mért nem ellenörzik? Mig a sok nyugdijas katona és rendör elmegy év bérélt addig nem lessz vàltozás ! Szánalom

  • Osbáth András szerint:

   Az a szánalom, hogy ebben a pár mondatos hozzászólásban hemzsegnek a helyesírási hibák!

   A volt rendőrök és katonák nem mennek el éhbérért, de legalább pontosan megjelennek, tiszták és kötelességtudóak!!!

   Legalábbis az én tapasztalataim ezt mutatják, ezért dolgozok sokkal szívesebben együtt volt “fegyveresekkel”!

   Amelyik cég nem képes emelni a béreket, azt ott kell hagyni, keresni kell másik munkahelyet!

   Mondjuk a fenti helyesírással esélytelen….

   • Zumics Gyula szerint:

    Nem lehet csak úgy otthagyni a munkahelyet! Sajnos, 55.-év felett nem akarják alkalmazni az embert! Fiatalokat keresnek, aki fut egész nap, nem kérdez, és nem gondolkodik !Tavaj előtt 140 helyre jelentkeztem, makulátlan múlttal, középfokú iskolával, német nyelvtudással, és adok a higeniere! Senki nem méltatott még arra sem, hogy vissza szóljon!

  • Sárközi Vilmos szerint:

   Tévedsz kedves Barátom mert a nyugdíjas katona és rendőr nem megy el éhbérért mert van tartása és önbecsülése.Azok mennek el ennyiért akinek végzettsége nincs vagy olyan alacsony szinten van az intelligenciájuk hogy nem mérhető forintban és csak a létszám miatt veszik fel őket.De mielőtt ítélkezel nézzél tükörbe hogy te milyen szinten állsz.

 2. Abraham Gyula szerint:

  Leszarjak!A valasz ha nem tetszik el lehet menni!

 3. Zumics Gyula szerint:

  Sajnos nem emelkedik! Papíron följebb viszik, valamivel többet utalnak a számlára, de annyival kevesebb lesz a borítékban! PL. Ha valaki 500.-nettóért dolgozik, annak a bruttója Kb. 850.Ft. 24.-48.-órában, a 120000.nettó. a bruttó kb: 210000. Kérdezem! Hol találni manapság ebben a szakmában olyat, aki 210000.Ft-al bejelent egy biztonsági őrt ??? Azt mondja a vállalkozó, vagy az al… ha nem tetszik, el lehet menni! 300.-an várnak erre a helyre! És vegyük tudomásul, hogy amíg szar van, addig veréb is ! Ha éheznek a verebek, jobban kell etetni a lovakat !

 4. Varga Gyula szerint:

  Annyiban igaza van a fenti urnak,hogy sok korkedvezmennyel nyugdijba ment rendor,stb van a palyan,akinek megfelel a havi 100 valahanyezres nyugdij mellett ,meg ez a szazezres fizetes,zsebpenznek…
  De aki netto 96 e bol ( minusz 10 e bejarasi koltseg,mert azt se fizetik)tart el egy csaladot,annak nagyon keves…
  Aki irja,hogy akkor menjen el,hova,mindenutt ez van sajnos,videken meg plane…

 5. Dobos János szerint:

  Gyula!
  Már ne haragudj,de aki odáig tud csak jutni,hogy biztonsági őr,
  mit vár?
  Én 13 évig csináltam,de azzal kezdtem,hogy elvégeztem egy biztonságszervezőit.
  Tisztességesen meg is fizettek érte…
  Ne másba keresd a hibát! Benned van!
  Neked is áll a zászló!

 6. Furkó Zoltán szerint:

  Az előttem szólónak nagyon igaza van.Ebből a kis pénzből kell még kifizetni az útiköltséget is.A nyugdíjas rendőrök és katonák valóban valamilyen szinten csökkentik az esélyeket és némiképp a béreket is.Engem az is foglalkoztat hogy ők miért kaphatják meg alanyi jogon a vagyonőr igazolványt.

  • Dobos János szerint:

   Zoltán!
   Aki egész életében rendőr volt,szerinted nem tud annyit mint Te?
   Neked több esélyed lenne,ha többet tudnál mint egy rendőr.
   Érted?
   Én őrök felvételével foglalkoztam,azt vettem fel aki műveltebb,képzettebb,rutinosabb volt,több területen tudtam alkalmazni.
   Te kit vettél volna fel a helyemben? Ugyanezeket…
   Tudod nekem a munkáltatóknak kellett megfelelni a cégemmel…
   Tanulj és lehet más szakmába is dolgozni…

   • horváth roland szerint:

    dobos jános!
    szerintem neked kellene tovább tanulnod!
    a rendőrök katonák jobbak mint a biztonságiak?
    nálad van baj agyban!

 7. Burzán János szerint:

  Nem igazán javult a helyzet.Pécsen általában 480-500 ft-ot fizetnek a portás-telephelyes melokra.Bolti örzés 550-750 között van.Bérlettámogatás,szabadság nem jellemző,1-2 kivétel lehet.Havi 240 órára adnak nettó 110-120 ezret. Ebböl lejön a bérlet(14-19 ezer).4 hónapja keresek nekem megfelelő telephelyes munkát,de még nem találtam.100.000 ft-böl nem tudom eltartani a családot.Ugyhogy keresgetek tovább.Addig dolgozom pékként nettó 700/óráért.+ bérlet+cafetéria. 🙂

 8. Lévai Nikolett szerint:

  Tisztelt Dolgozók!

  Az én párom több mint 4 évig dolgozott olyan cégnek, ahol 450 Ft az órabér. Ma 2017-ben leinformált adatok alapján 50 Ft-al emelték csak hogy ne mennyen a nyavajgás. Olyan helyen ahol csekkolni kellett éjjel leginkább 50 percenként, rendszámokat írogatni úgy, hogy még áram sem volt. Jelenleg egy olyan cégnél dolgozik, ahol 500 Ft az órabér kicsit nyugodtabb körülmények között 4 óra engedélyezett pihenő idővel + esténként csekkolás és diszpécser bejelentkezés két fős szolgálatról beszélünk. És akkor jogos lenne talán a kérdés hogy mit tesz a kamara avagy a szervezet akinek gyakorlatilag az lenne a dolga, hogy kiálljon a szakmában lévő dolgozókért akiknek gondjait és egyre inkább lázadásukat teljesmértékben megértek és igazuk van.

  Arról nem is írtam még, hogy ezért az 500 Forintért el kell viselni az ott dolgozók beszólóogatását akik idézem azt mondják “itt nem kell csinálni semmit nekik” mire emeljünk? Azt nem nézik, hogy egésznap szét hajtják az embert a kamion és autók be engedésekor ami este 21-után kicsit enyhültebb. Papírokat kell ellenőrizni és telefonos ügyeket teljesíteni közben elviselni a soförök türelmetlenségét és bunkóságát amelyet ez a szakma ad. Nyilvánvalóan nem az irodán dolgozóknak kell ezt lenyelniük de azért megy a vélemény nyilvánítás, hogy “a nyugalom szigete”.

  Azt mondom minden kedves szakmabeli dolgozónak közös erővel akár telefonon egyeztetve akár jól megszervezve összefogva igenis merjenek megállni pár órára a munkával. Jelezzétek csak a fönöknek mi a gond és miért van mindez hogy a munkát nem veszitek fel. Nyugodjatok meg mindjárt lesz megegyezés ugyanis akivel kötöttek szerződést úgy kötbérezné őket hogy attól füstölnének hiszen a megbízó nem azért fizet a biztonsági cégnek hogy ez a munkafolyamat ne legyen meg. Sztrájkoljatok közös erővel nem kell félni a cégek jobban befognak sz***i.

  Üdvözlettel:
  Lévai Nikolett

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.