INKÁBB KÖZMUNKÁSNAK ÁLLNAK? HIÁNY TAKARÍTÓKBÓL, VAGYONŐRÖKBŐL…

s4

Bizonyos foglalkozásokat űzőkből, pl. bolti eladókból, pékekből, takarítókból, de már a  személy- és vagyonőrökből is egyre nagyobb a hiány.

Vannak, akik szerint ennek a jelenségnek az egyik fő oka a közmunkaprogram. „Közfoglalkoztatottként ugyan csak a minimálbér megközelítőleg felét vihetik haza az emberek, de tény, hogy kevesebbet is kell dolgozniuk ezért az összegért. Láthatja bárki: sokan csak sétálgatnak, kapirgálnak kicsit, nem szakadnak bele a munkába. Ezzel szemben egy vállalkozónak elvárásai vannak, amiket teljesíteni kell.” nyilatkozta egy takarítócég vezetője a Szon.hu-nak.


Az újság megkérdezte Kertész Attilát, a Magnum-44 Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozó Kft. ügyvezető igazgatóját is. Szerinte az elmúlt években folyamatosan nőtt a pályaelhagyó vagyonőrök száma Magyarországon. Ezért aztán nem csoda, hogy manapság  nehéz minőségi, megbízható munkaerőt találni, olyat, aki valóban megállja a helyét, és méltóképpen képviseli az az őt alkalmazó biztonsági céget.

Kertész Attila elmondta még, hogy „Személyi védelemre manapság alig kapunk megbízást, inkább vagyonőröket keresnek. A törvényi előírások értelmében ötévente minden dolgozónak különbözeti vizsgát kell tennie a kamaránál, ami nem csak kötelező, hanem költséges is. Az „utánpótlás” hiányát egyelőre nem igazán érezzük, mert sajnos a megbízásunk is egyre kevesebb, de pár éven belül, a mai ötven-hatvanévesek nyugdíjba vonulásakor komoly gondot jelenthet az üresedés.”


Kedves Olvasó! És te mit gondolsz, szerinted is hiány van vagyonőrökből?
(Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )


A SZON teljes cikke itt olvasható: http://www.szon.hu/inkabb-kozmunkasnak-mennek-jelenleg-ot-hatezer-takaritot-keresnek-azonnali-munkakezdessel/3012497

2 Responses to INKÁBB KÖZMUNKÁSNAK ÁLLNAK? HIÁNY TAKARÍTÓKBÓL, VAGYONŐRÖKBŐL…

  1. T.Lajos szerint:

    Nem az a gond hogy hiány van hanem hogy mindenkinek el ment a kedve még a cég vezetők le tépik a 2000/órás órabéreket egy egy vagyonőrért addig akik elvégzik helyettük a munkát azok csak 300-350-max 400/órás fizetést kapnak!Na akkor el lehet gondolkozni miért fogyunk el!
    aztán jönnek a spéci vizsgák amit nem a cégek fizetnek hanem a vagyonőrök abból a kevésből is amit fizetésnek hívnak!
    Hogy ne fogynának el hiszen nem fizetik meg őket! egy rohadt árufeltöltő is többet kap órában mint egy vagyonőr!Kockáztassam az életem 400/óárs fizetésért? kinek gurult el a gyógyszerre akkor?

  2. M Sándor szerint:

    Egyszerű a megoldás.Nem lenne szabad engedni hogy a fővállalkozó kiadja legalább 1alvállalkozónak a munkát hanem fizessen meg minket becsületesen a fővállalkozó illetve fizesse ki a szabadságot és ha szügséges fizessen táppénzt!Sok ingyenélő pénzmosó cégeket engednek működni,3-4havonta persze új szerződést kapunk és a végén kiderül hogy be se jelentett minket!Én is befejezem 2éven belül a szakmát ha nem lesz gyökeres változás mert még a rehab kártyás anyukámnak is 500ft/óra az órabére!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.