HA NEM TETSZIK, AKKOR KERESS MAGADNAK MÁSIK ÁLLÁST…

A vagyonvédelemben is súlyos probléma a munkaerőhiány, elfogytak a hadra – azaz munkára – fogható őrök. Ezért a munkaadók is egyre nagyobb bajban vannak, egyre nehezebben tudják feltölteni az állományt.  És mégis, még mindig megtörténik, hogy egy-egy munkáltató azt mondja a beosztottjának, hogy „ha nem tetszik, akkor keress magadnak másik állást”.

“Én is egy vagyonvédelmi cégnél dolgozom. Van 165 000  forintos szerződésem. De a számlámra 100 000 forintnál jóval kisebb összeg lett utalva. Magyarázat,  hogy mikor anno a céghez kerültem, akkor ennyivel vettek fel. Így nem tudnak többet adni, mert ebben állapodtunk meg. Az meg hogy a szerződésemben mi van, csak azért van, mert törvényileg fel kellett emelni az adható minimumot. De ezt sajnos nem áll módjukban megadni. Ha nem tetszik, keressek más munkahelyet. Azt meg ugye le se kell írnom, hogy nem egy kis múltú cégnél dolgozom. Van  szerződésük bankokkal, autókereskedésekkel… stb…”

Kedves Olvasó!  Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂

5 Responses to HA NEM TETSZIK, AKKOR KERESS MAGADNAK MÁSIK ÁLLÁST…

 1. Bacsó Károly szerint:

  Sajnos igy van ez nem egyszer kétszer meg kaptam én is elsö hó fizu jol jott még a másodig is majd csökkent ha szoltam nekik ált fejebb s erre még kevesebet kaptam amiböl nem birtam meg élni ki kelet lépjek másik helyre mentem ott ugyan ez csak kicsit hosszab távom tutam maradni majd nem birtam kamarát fizetni igy nem tutam dolgozni örként, most meg a különbözeti vizsgával vagyok ugy hogy nem tudom ki fizetni, mondja meg valaki hol tutok annékül dolgozni illetve hol lehet mit kell teni egy olyan papiért hogy nem kell a vizsga

 2. Réfy Vilmos szerint:

  Tudtok jobbat? Akkor menjetek oda dolgozni. Szabálytalan a bérkifizetés? Jelentsétek fel a céget!Egyiket se lépitek meg, mert féltek, hogy még ilyen se lesz? Az mondják hiány van biztonsági őrben, akkor meg kapkodnak utánatok, nem? Nem értem, hogy egy cég miért ír a munkaszerződésbe több bért, mint amit fizet, ennek semmi értelme.Nem az a helyzet, hogy a szerződésben a bruttó bér van írva és a kifizetett nettó ezért kevesebb?

  • Edina szerint:

   Nettó 109 725 forint kéne hogy legyen akkor ha 165 ezer a bruttó. Ha pl. friss házas, illetve gyerek után kap kedvezményt, akkor a nettó még magasabb. A neten sok bérkalkulátor van, pillanatok alatt ki lehet velük számítani.

 3. Kovács Gábor szerint:

  El is mentem. Február 15 ével 21 évet feladtam. Most 145 ezrem van tisztán 168 órára, és 30 nap fizetett szabadság. Rendesen fizetve nem ellopva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.