FÉNYKÉPES VAGYONŐRI IGAZOLVÁNY BEVEZETÉSÉT JAVASOLJÁK

sec2

“A Párbeszéd Magyarországért fényképes igazolvány bevezetését javasolja a személy- és vagyonőrök számára – közölte Szabó Rebeka, a Párbeszéd Magyarországért politikusa csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján.

Ennek szükségességét mutatja, hogy a Városligetben, a múzeumi projekt ellen tiltakozókat számos jogszerűtlen intézkedés ért a vagyonőrként fellépő “kopasz verőemberek” részéről – mondta az ellenzéki politikus, aki Zugló alpolgármestere is egyben.

   Azt is javasolják, hogy a jogszerűtlen intézkedések elszenvedői ne a vagyonőri kamarához nyújthassák be panaszaikat, hanem a független rendőrséghez – tette hozzá.

Szabó Rebeka hangsúlyozta, hogy  számos korábbi bűncselekmény kizárja, hogy valaki vagyonőr lehessen, ám ezek között nem szerepel a sporteseményekre jellemző rendbontás. Mivel a Városligetben alkalmazott “kigyúrt kopaszok” is gyakran vesznek részt labdarúgó mérkőzéseken, indokolt volna azt is kizárni a vagyonőri tevékenységből, aki rendbontást követ el – hangsúlyozta.

 Szeretnék kérni azt is, hogy a rendőrség ellenőrizze a ligetvédőkkel szemben fellépő vagyonőr cégeket – fűzte hozzá.

 Végül Sági Attilának a Városliget Zrt. igazgató-helyettesének azon nyilatkozatára reagált, miszerint szükségtelennek tartja a vagyonőröket a ligetben és a napokban visszavonják őket. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: a Párbeszéd Magyarországért követeli, hogy a vagyonőröket ne néhány nap múlva, hanem azonnal vonják vissza.

Ugyancsak követelik az egész múzeumi projekt felfüggesztését és érdemi párbeszéd megindítását a liget sorsáról.”

hír forrása: MTI

Kedves Olvasó!  Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂

10 Responses to FÉNYKÉPES VAGYONŐRI IGAZOLVÁNY BEVEZETÉSÉT JAVASOLJÁK

 1. Friedrich szerint:

  ezzel egyet értek és nem csak a ligeti emberek véget ha nem sok olyan munka hely telephely ahol illegális vagyonőr van és a kamara nem tesz ellene semmit..

  • Szabó Márk szerint:

   És szerinted ha fényképes ivazolványod lenne (még kb. plusz 10 000ft-odért!!) akkor mindíg legálisan bejelentve lennél minden munkáltatónál? Szerintem ebből is csak egy pénzlehúzára való alkalom lenne semmi más.

   • Boros László szerint:

    Szabó Márk Teljesen igazad van! Ez ismét csak lehúzás! Szinte már vártam, hogy mit találnak ki!!! Bármely cégnél dolgozol, kötelező a fényképes kitűző! Mit akarnak még????

  • Horn János szerint:

   ……….végett…..
   A portás nem vagyonőr.

 2. LACI szerint:

  Règen is volt màr fènykèpes vagyonőri igazolvàny,azt megszüntettèk kàrtyàra.Most meg vissza az egèszet csak mert valaki nem hozzà èrtő kitalàlja.grat!Megint fizethetünk valahova,valakiknek.csodàs

 3. Váltó szerint:

  Se fizetett szabadság, se műszakpótlék, se juttatás, se rendes bejelentés, se normális munkaidő, se éjjel, se nappal, se hétvége, se ünnepnap, se ember, se isten! Aki teheti, azonnal hagyja abba ezt a szakmának nevezett förmedvényt!!

 4. Kovács Géza szerint:

  Sztrájk az egyetlen megoldás, már szinte mindenki volt ( vasutasok, taxisok, stb…) csak mi nem. Pedig kb: 80.000 vagyonőr van és ha mi nem dolgozunk (bank, bolt, gyár) megáll az élet az országban, nemhogy pesten. Addig azt csinálnak velünk amit akarnak, vár benne van vesorolásunk nevében kiszolgálló személyzet, vagyis szolga…

 5. LACI szerint:

  Sztràjk?nem rossz ötlet.De ki fogja megszervezni???A taxisok ès a vasutasok összetartòak,a vagyonőröknèl ez màshogy van!A Kamara meg nem fog nekünk sztràjkolni,sőtt

 6. Piczér Sándor szerint:

  Semmi gond ezzel,,,,,akkor, ha a PM,illetve Szabó Rebeka fizeti a költségeket.De talán ezeknek az okosaknak,inkább a vagyonőri bérezéshez lenne okos ötletei,,,,,azt jobban tolerálná a vagyonőri szakma.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.