FEKETÉN FOGLALKOZTATOTT VAGYONŐRÖK

secu1

A vagyonőrök (kötelező) kamarai tagságának lényege az átláthatóság lenne, hiszen jelenleg semmilyen adminisztrációs szűrő nincs és nagyon magas a feketefoglalkoztatás aránya – mondta a Személy -, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Országos Szervezetének elnöke hétfőn az M1 Napközben című műsorában.


Német Ferenc szerint az elmúlt öt évben 144 ezer vagyonőri igazolványt adott ki a rendőrség, de csak 76 ezer ember vett részt a kötelező képzéseken. Tehát mintegy hatvanezren “eltűntek”.  Vannak, akik elhagyták a szakmát vagy meghaltak, de nagy részük nincs bejelentve, így nem jogosult egészségügyi ellátásra vagy nyugdíjra sem. Hozzátette, “öngyilkos árverseny” folyik a piacon a munkáért, a cégek csak abban érdekeltek, hogy megbízást kapjanak, abban már kevésbé, hogy a munkaerő megfelelően képzett legyen.
Ő úgy látja, hogy a (kötelező) kamarai tagság segítene abban, hogy egy állandóan frissülő tudáshoz is hozzájussanak a vagyonőrök például a migrációval vagy egyéb biztonsági kockázatokkal kapcsolatosan.


hír forrása: mti

És neked mi a véleményed? (Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

7 Responses to FEKETÉN FOGLALKOZTATOTT VAGYONŐRÖK

 1. a121 szerint:

  A… khm

  Idióták tárháza, a kötelező kamarai tagsággal a probléma nem oldódik -sőt, kifejezetten még a dolgozókról még egy bőrt húzzunk le.
  A kamara megmutatta eddig, hogy nincs a jelenlétére szűkség, hiszen egy őr mellett nem állt ki (én legalábbis nem emlékszem rá)
  2000. nyarán kezdtem (anno feketén) 200 forintos órabérrel.
  Eltelt 16 év és 380-at kapok óránként (és én nem szeretnék azért
  fizetni, hogy dolgozhassak -főleg ezeknek).
  16 év alatt mindennek elszaladt az ára csak a fizetésünk maradt le.

 2. Szász Tibor szerint:

  Ennyi pénzért nem éri meg ebben a szakmában dolgozni!! Nagyon sokan más munkahelyre mentek dolgozni ahol valamennyivel jobban megbecsülik a dolgozót.Egy része pedig vár,hogy lesz-e változás vagy marad továbbra is a rabszolga sors és az éh bér,amiből egy családot képtelenség eltartani.Nem a tagsági díjat kellene bevezetni mert avval csak a kamara számlája fog duzzadni hanem minden kiskaput bezárni.

 3. Török Attila szerint:

  Ez is csak lehúzás mint a pótvizsga volt ! Amikor volt kamara ,akkor is ment a nem bejelentés ! Most sem fogja ez meg akadályozni !

 4. Portás Telepőr szerint:

  A kötelező kamarai tagság csak abban segítene hogy az ingyenélők még jobban éljenek!!Német Ferenctől pedig nem kell a duma,mikor volt kötelező kamarai tagság,akkor sem tettek értünk semmit!!!!Én biztos hogy egy rohadt forintot sem fogok nekik fizetni, ha bevezetik a tagságot akkor lépek ebből a pokolból!

 5. Tóth János szerint:

  A kamarai tagság nem segítene semmit. A kiskapukat kell bezárni. Nem engedném az alvállalkozást és a munkaerőkölcsönzést sem.Minél több a lépcső annál kevesebb jut a vagyonőrnek. Jó esetben bevan jelentve.Bár a mai világban ez nem jelent semmit mert pairon bevan jelentve, levonnak tóle mindent amit kell, de azt elfelejtik befizetni utána. Aztán csodálkozunk hogy bíróságokra kell járnunk.Mert 3hónap után eltűnik a cég. Egy újabb lép a helyébe megint csak 3 hónapra. De a főnököd ugyan az marad…

 6. Tímár Mihály szerint:

  Tisztelt Kamara. Ha a vagyonőrök helyzete érdekelte volna, ezeket a kérdéseket anélkül, hogy bárki tagja lett volna a kamarának, már rég rendezni kellet volna. És a Kamarai tagságot nem kellett volna kötelezővé tenni, anélkül is ott lennénk. Mert látnánk, hogy valamilyen szinten a vagyonőrök érdekeit képviseli.Ha 2012-ben tudták, hogy a vagyonőrök alul képzettek, pedig egy vagyonőr sem szólt, hogy buta vagyok , le kellet vizsgázni az őröknek. Az pedig 2012 óta nem tudták , hogy a vagyonőrök ilyen körülmények között dolgoznak.Egy picit sántít a dolog. De bízom benne, hogy egyszer majd valaki odafigyel erre a csoportra is.

 7. csilla szerint:

  Egyértelmű hogy idáig még azon kívül hogy fizetni kellett a kamarának, semmit nem csinált az érdekükben. 380-400ft-os órabérért dolgoznak, a munkáltató kiadja al-ba a sápot mindegyik leveszi, a vagyon őr meg örüljön hogy ennyiért dolgozhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.