ELSZÁMOLÁSI VITA: BIZTONSÁGI ŐRÖK 3 NAPIG TARTOTTÁK MEZTELENÜL FOGVA EGY CÉG VEZETŐJÉT

sec2

Elraboltak és három napig meztelenül tartottak fogva egy férfit. E bűncselekmény miatt 16 gyanúsítottal szemben javasol vádemelést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

A lezárt nyomozás adatai szerint 2015. január 12-én a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai idegenrendészeti ellenőrzés során egy fővárosi szálló egyik szobájában találtak rá a  fogvatartott férfira és a három fogvatartójára.

A  44 éves sátoraljaújhelyi lakost egy vásárosnaményi parkolóban megbeszélt találkozón kényszerítették autóba, majd értékeitől megfosztva hurcolták el erőszakkal január 9-én. A hotelben elfogott három budapesti férfit a nyomozók azonnal őrizetbe vették. (A nyomozás során kiderült, hogy régebben mindhárman egyazon személyhez köthető fővárosi cégeknél dolgoztak biztonsági őrként. Az őket a sátoraljaújhelyi ügyvezető őrzésére felkérő férfi, a budapesti K. Vilmos (27) kapcsolatban állt a biztonsági cégek tulajdonosával – az őrök korábbi munkaadójával -, a fővárosi V. Péterrel (45), aki a gyanú szerint korábbi munkavállalói közül válogatta ki a későbbi bűncselekmény végrehajtóit.)

A beszerzett adatok szerint a bűncselekményre egy 42 éves budapesti férfi adott megbízást, akinek – állítólag 17 milliós –  elszámolási vitája volt a sértettel.  Az illető egy budapesti banki ügyintéző megvesztegetésével szerzett tudomást a sértett tartózkodási helyéről és anyagi helyzetéről.

A rendőrök a bűncselekménnyel összefüggésben több összehangolt akció során összesen 16 személyt állítottak elő, akik közül 5 férfit emberrablás bűntett, 3 férfit emberrablás és kifosztás bűntett, 1 férfit emberrablás és vesztegetés bűntett, 5 férfit személyi szabadság megsértése bűntett, valamint 1 nőt és 1 férfit vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozás során 8 férfi került előzetes letartóztatásba.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

A hír forrása: http://police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/lezart-ugy-emberrablok-elfogasa-budapesten

Kedves Olvasó! Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.