ELŐBB AZ EGYIK ŐRT, AZTÁN A SAJÁT ANYJÁT IS ELÜTÖTTE

szemely-es-vagyonor-kepzes-illetve-biztonsagi-or-tanfolyam

Ha a biztonságiak lopás vagy annak gyanúja miatt valakivel szemben intézkedni próbálnak, akkor erre az ügyben érintettek nagyon eltérően szoktak reagálni. Szerencsés esetben együttműködnek, de van, aki dühöng, jelenetet rendez, vagy esetleg az őr fellökésével/megütésével próbál szabadulni a helyszínről. (Nem ritka, hogy a piti lopásból így lesz egy sokkal súlyosabban büntetendő rablás.) És olyan is akad, aki egyszerűen csak elfut…egészen hazáig, a legközelebbi buszmegállóig vagy az autójáig…

A VEOL által leközölt eset 4 évvel ezelőtt kezdődött. 2011 karácsonyán N. András az anyjával bevásárolni ment egy ajkai áruházba. A vásárlást követően, amikor jött kifelé megszólalt az áruvédelmi riasztó. Ezért a biztonsági őrök felszólították, hogy álljon meg. Ő azonban valamiért megállás helyett inkább a kocsijához rohant és beleült. Ekkorra viszont már két őr is ott volt. Egyikük az gépjármű hátuljához, a másik pedig a vezetőoldali ajtóhoz állt, onnan jelezte férfinak, hogy ne induljon el, mert a társa a csomagtartónál van! Ezzel N. nem törődött, hátramenetben elindult és autójával felhorzsolta az egyik őr lábát. (Ezt látva a másik biztonsági ember hátrébb lépett a kocsitól.) Ekkor  ért oda az édesanya, aki rászólt a fiára: „Mit csinálsz?!” A vádlott nem válaszolt, hanem a gázra lépett és elsodorta az asszonyt, aki a földre zuhanva a csuklóján zúzódást szenvedett.
N. András a történtek után nem állt meg, nem győződött meg arról, hogy ki és mennyire is sérült meg, hanem hazament. A bíróságon azt vallotta, az áruházból semmit nem lopott, és azért futott el, mert azt hitte, hogy a haragosai üldözik.

Múlt héten (Isten malmai időnként tényleg mintha meglehetősen lassan őrölgetnének) az ajkai bíróság két rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt kilenc hónap – végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte az elkövetőt, és egy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől is.


hír forrása: https://veol.hu/rendorsegi/elutotte-a-sajat-edesanyjat-1738462

Kedves Olvasó! Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.