ÉLETET MENTETT A BIZTONSÁGI ŐR

BENIS LÁSZLÓ

A Veol.hu  október tizennegyedikén íródott cikkéből megtudhatjuk, hogy az egyik ajkai bevásárlóközpont biztonsági őre életet mentett. Benis László – az őr –  pár napja, a délutáni szolgálata alatt felfigyelt  arra, hogy egy kisfiú a vevőszolgálaton édesapja rosszullétét jelezte.

– Miközben az üzlet munkatársai értesítették a mentőszolgálatot, én az autós részlegre siettem. A 49 éves fiatalembernek nem volt légzése, pulzusa, ezért megkezdtem az újraélesztését Négy-öt percnyi szívmasszázs után felsóhajtott a vásárló, ekkor megnyugodtam én is, a felesége és a kisfia is, majd pedig a mentőorvos vette át tőlem a műveletet – nyilatkozta a Veol.hu munkatársának.

A biztonsági őr elmondta még, hogy korábban Devecserben teljesített rendőri szolgálatot, így nem volt számára teljesen új ez a szituáció. Úgy gondolja, hogy mások is képesek lennének hozzá hasonlóan viselkedni ilyen helyzetben, de nem mindenki meri megtenni a szükséges fogásokat. És azt is bajnak látja, hogy „sokan, ha meglátnak valakit összeesni, akkor azt mondják rá, hogy részeg. Pedig lehet, hogy infarktust kapott az illető, mint ez a fiatalember is, aki teljesen egészségesen jött be vásárolni a családjával, és egyszer csak, minden előzmény nélkül rosszul lett.”

.
Gratulálunk az őrnek! 🙂

,

A hír innen származik:
https://veol.hu/hirek/vasarlas-helyett-ujraelesztes-biztonsagi-or-mentette-meg-a-vasarlo-eletet-ajkan-1732588

A hír ill. a kép forrása: Penk Tímea (Veol.hu)

One Response to ÉLETET MENTETT A BIZTONSÁGI ŐR

  1. Neubauer István szerint:

    Gratulálok!
    Több ilyen őr kéne!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.