ELALUDT A VOLÁNNÁL: 48 ÓRÁT DOLGOZOTT AZ ŐR A BALESETE ELŐTT

fsec

Mivel nagyon alacsonyak az órabérek, ezért sok őr  havonta 200-300 vagy akár 350 órát  is dolgozik, jellemzően úgy, hogy  24, 48 – esetenként még ennél is több – órát van pihenő nélkül, egyfolytában a munkahelyén.

Hétfő délelőtt egy kamion és két autó ütközött össze Abony közelében, a 4-es úton. A szemtanúk szerint a tragédiát az egyik gépkocsi sofőrje okozhatta, aki valószínűleg elaludt a volánnál és ezért ment neki a kamionnak. A  férfi foglalkozását tekintve biztonsági őr és a baleset előtt nagyon sokat – 48 órát – dolgozott. Az általa vezetett autóban rajta kívül még négy másik őr is utazott, közülük egy meghalt, kettő pedig megsérült.

Részvét az elhunyt őr családjának, a sérülteknek mihamarabbi jobbulást! 🙁

Kedves Olvasó!  Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂

forrás:  http://tenyek.hu/tenyek/219045_48-orat-dolgozott-a-baleset-elott.html

8 Responses to ELALUDT A VOLÁNNÁL: 48 ÓRÁT DOLGOZOTT AZ ŐR A BALESETE ELŐTT

 1. Én szerint:

  🙁 jó ember volt 🙁 fiatal , tele álmokkal , tervekkel.. 🙁

  • Palicsek Ferenc szerint:

   Szívesen nem itt hanem külföldön arról hogy működik hazánkban a vagyonvédelmi, ez nem egyterű probléma ,szomorú hogy egy fiatalnak még kellett halnia, egyet akart megélni. 😞

 2. Parragi József szerint:

  Sajnálom az elhunytat és a sérülteket.
  Én is vagyon őr vagyok és valóban kihasználnak minket.
  Amíg nem lesz ebben a szakmában érdemi változás sajnos előfordulhatnak ilyen balesetek.

 3. Pásztor György szerint:

  Részvétem a családnak.
  (mellékesen, többször is dolgoztam 387órát is)

 4. Bognár Gábor szerint:

  Részvétem a családnak. Sajnos mint sokan èn is 300-350órát vagyok kènytelen dolgozni hogy mindent fizetni tudjak. Nem kellene sokat tenni. Pusztán a valós órabèr felèt oda adni a cègnek ès minden jobb lenne.

 5. Bíró Lajosné szerint:

  Sajnos így igaz! Mekkora durranás volt, hogy megállapították az órabérünket.
  Csak azt nem figyeli senki mennyi jut belőle a dolgozónak.

 6. TOKAJ szerint:

  AZ IGAZSÁG HOGY NINCS ÉRDEK KÉPVISELETÜNK. NEM TUDOM A KAMARA MIÉRT VAN,CSAK A PÉNZT SZEDI BE.NINCS SZABADSÁG,NINCS TÁPPÉNZ,CSAK DOLGOZZ MÉG BELE NEM DÖGLESZ,HA MEG AKARSZ ÉLNI !

 7. Pintér István szerint:

  Biztonsági őrök

  Akkor elemezzünk pár mondatban!
  Valamikor egy fontos üzemet fegyveres iparőrök védtek, majd később felváltották az őrséget vállalati alkalmazású rendészek, de már fegyver nélkül. A kollektív szerződés szerint ugyan olyan elbírálásban részesültek, mint a vállalat bármely más dolgozója. Munkaidejük a hónapok napjainak számának megfelelően 168, 176, esetleg nagyon ritkán 184 óra volt. Ha fizetett ünnepen dolgoztak, akkor járt a 100 % ünnepi pótlék. Fizetett szabadságot a törvény által biztosítottan kapták.
  EZ VOLT A KURVA ÁTKOSBAN!
  Ma mi a valóság!
  A cég kiadta fővállalkozónak az őrzés védelmet. A fővállalkozó után további legalább 3-4 cég adta tovább a munkát, természetesen a sápot mind levette.
  Információm szerint, ne lepődjetek meg, de a cég a fővállalkozónak kb. 4-5000 Ft./fő/órát fizet. A létszám olyan feszített, hogy az őrzés védelmet csak havi 220-270 óra között lehet elvégezni, természetesen nem az irodában, hanem árnyék nélkül a tűző napon, vagy -15 fokban a metsző szélben. Műszakonként 12 órát dolgozik úgy, hogy két óránként körbe kell járni a hatalmas MOL üzemet gyalog (kb. a négy körút 12 kilométer), az ellenőrző ponton kártyát kell húzni (tehát sumákolás nincs), s ha visszérnek a bejárati főkapunál 100-val kell beléptetni járművet Európa szinte minden országából éjjel, nappal. 42 éves és a lábai teljesen tropák már.
  Nincs egy öltözőszekrényük, ahova száraz ruhát be tudnának tenni. 12 – 16 óra műszak, s rajtuk az esőtől átázott ruha, pedig a cég telephelyén van öltöző-fürdő, csak azt a párszáz forintot a biztonsági cég ugyan ki nem fizeti! Milliárdnyi hangya, a falba vert szegeken lógnak az élelmiszer csomagok, mert, ha meglepik, nem tudni mi van alattuk!
  Más fajta munkahelyet szakmunkásként sem lehet találni, mert mikor Komáromban a 20 ezer lakosú kis városban a Nokia (ott dolgozott) másfél év alatt kirúgott 5 ezer dolgozót: feleségeket, férjükkel együtt, sokan az éhhalál szélére kerültek. Csak példaként: lányomat is kirúgták, s ha nem fogadom őket be, akkor a két gyereket kézen fogva ugorhattak volna a halálba a komáromi Duna hídról.
  Ami a rendészetet illeti, most tudtam meg, hogy még nyári, vagy téli sapka sem jár nekik!
  Éjszakai ellenőrzés a felügyeleti szervtől: A több hektáros területre éjjel bemászik az ellenőr „úr”, majd elbújik. Ki az a szerencsés, aki a sötétben megtalálja?
  Mikor vége a biztonsági őr ellenőrzésének, megjelenik a mocskos gazembere, s még képes megbüntetni, hogy nem vette észre! Ezt csinálta volna meg az iparőrség idejében, egy hadiüzemben?
  Garantáltan szétlőtték volna a fejét!
  Van egy bizonyos keretszám, mint valamikor a fizetett szabadságok jártak, de ezért ők egy huncut vasat sem kapnak! Maradhatsz otthon, de mani egy fitying se jár!
  A fizetett ünnep pótlékáról még nem is hallottak.
  Utolsó információm: már olyan kevesen vannak, hogy havi 300-310 órát is bent kell lenniük, de hivatalos fizetés csak 168 – 176 órára, a többi pedig zsebbe, s ha nem tetszik, még most is: El lehet tolni a biciklit!
  Olyan helyen is kucorognak, ahová egy hajléktalan se tenné be a lábát!
  A kérdésem: Hogyan lesz a fővállalkozónak adott óránkénti 4-5000 forintból a biztonsági őrnek 480 forintos bruttó órabére (abban már benne van a műszakpótlék is), de csak a törvény által ledolgozandó havi munkaidőre, mert a többit zsebbe kapja.
  A második kérdésem? A havi 80-82 ezer bruttó forintból mennyi lesz a nyugdíja egy már idős embernek, ha pár éven belül eléri a nyugdíj korhatárt?
  Úgy két- három hónapja lehetett. Megyek le a kis postára, ami a rendészeti bódé mellett van, mert ugye adminisztrálni is kell.
  Mikor a biciklitartóra kikötöm Topit, a járdára feláll egy batár, s kilép belőle egy 25 év körüli ürge. Hozzá teszem, hogy a b.őrnek kitűzője van, ami ott fityeg a mellén. Nagy a forgalom, szinte percenként jönnek ki-be az autók, a csomagtartókat, platókat minden esetben ellenőrizni kell!
  Arra leszek figyelmes, hogy a takonyorrú egy 60 év körüli őrt emelt hangon ba….gat, hogy félre áll a lógantyúja.
  Viszketni kezdett a nyelvem, mert az édesapám nem arra csinálta, hogy más se..ét nyaljam vele, hát odaléptem, a következő szöveggel:
  Ide figyelj Takonyorrúkám! Ez az ember, akár a nagyapád is lehetne, s te pofázol a havi 400 ezer forintoddal, egy akkora kocsival, hogy a repülőtérre jársz vele megfordulni. Az ilyen szarházik miatt dolgozik ez az idős ember 480 forintos órabérért! Neked pajtikám pofa súlyba! Két perc múlva ott sem volt. Nehezen fordult a batár!

  Lehet menni jelentkezni oda munkavállalónak, mert mindig van felvétel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.