EGY ŐR NEM ŐR? AZ ULTRÁK A PLANETÁRIUMOT IS MEGRONGÁLTÁK

planetárium

Azt szokták mondani, hogy egy őr nem őr, de múlt pénteken akár tízen is őrizhették volna a Planetáriumot, akkor se lehetett volna megakadályozni az ultrák tombolását és rombolását.

A Magyar Hírlap írása szerint a magyar-román válogatott labdarúgó-mérkőzés közben és után rongálták meg a felajzott szurkolók az épületet. Betört üvegajtókat, megrongált lépcsőt és térköveket, leszaggatott villámhárítókat és antennákat, tönkretett riasztóberendezést, falra festett horogkeresztet hagyva maguk után.

„A történtek idején a Planetáriumban egy biztonsági őr tartózkodott, aki lehúzta a rendelkezésre álló rácsokat, és senkit nem engedett be az épületbe.” Így a drukkerek – ha már ott vannak, azért mégis csináljanak már valamit – kénytelenek voltak felmászni a párkányokra, sőt a tetőre is, a kupola mellé, és ott térfigyelő kamerákat tettek tönkre. Azonban nem sikerült „tökéletes munkát” végezniük, mivel „nem találták meg az összeset, így az elkövetők többségéről jó minőségű felvételek készültek a történtek idején.”

Azt nem tudom, hogy mi lehetett a vandálkodók problémája a Planetáriummal. (Talán az, hogy a magyar focipályákkal ellentétben ott még lehet látni valódi csillagokat.) Azt viszont tudom, hogy szegény őrt nem irigylem, nem akármilyen „élményben” lehetett része.

.

Az információ és az idézett részek forrása:
http://magyarhirlap.hu/cikk/34849/Jelentos_karokat_szenvedett_a_Planetarium

.

Kedves Olvasó! És te mit gondolsz a történtekről?

(Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.