EGY BOLTI ŐR GONDOLATAI

A vevővel szemben lehet-e a bolti őrnek igaza?

Egy őr gondolatai: „Jáááájjj, de nagyon tudom utálni néha ezt a szakmát. Senki nem tudja, hogy mennyire nehéz néha a bolti biztonsági őröknek.

Gondolja meg mindenki kétszer, aki erre adja a fejét……..

Pár éve egy kislány felbontott egy 1500 forint körüli szempillaspirált. Mikor szóltam neki, az anyuka sziszegve, köpködve elszidott mindennek. Természetesen én voltam a hibás…..
Aztán volt egy nő, aki a boltban folyó pontgyűjtésről kérdezett. A válasz valamiért nem tetszett neki – bár nem is az én tisztem lett volna felvilágosítani -, de bepanaszolt. Persze nem az igazságot írta, csak annyit, hogy a biztonsági őr bunkó volt. Ekkor megkaptam, ha még egyszer egy vásárló panaszkodik rám, nem érdekli őket, hogy nekem van-e igazam vagy sem, kirúgnak… Erre ma egy nő a lányával kifele megy az üzletből. Sípol a biztonsági kapu. Előírásszerűn bekísérem a kiscsajt, aki nekem esik bent, kiabál, hogy mit akarok stb…. Elmagyarázom, hogy ez a munkám, de csak kiabál. Nincs nála semmi. A kapu megint sípol. Kiderült, a kabátja belső zsebében lévő C&A-s biztonsági címke jelzett. Megmutatom nekik. Persze Ők csak velem kiabálnak, és hogy majd engem bepanaszolnak. Engem, aki a munkámat végzem és nem beszélek ordenáré módon velük…….
Na vajon ilyenkor ki a hibás???? Nem lesz virágos a kedvem ha elküldenek, csupán csak azért, mert a munkámat végeztem…..”

Kedves Olvasó! És te mit gondolsz a levélben olvasottakról?
(Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

6 Responses to EGY BOLTI ŐR GONDOLATAI

 1. Tímár Mihály szerint:

  Valóban igazad van. Sajnos a vásárlók nagy része fel sem fogja, hogy mi a szereped egy áruházban. Azért merem írni mert már több mint 6 éve csinálom. Egyébként szép munka lenne ha hagynák az embert tisztességesen dolgozni.Egyébként néha, vagy talán sokszor ember számban sem vesznek bennünket.Nem nevezem meg a Multi céget ahol vagyok. De nagyon sok hibás döntést hoznak. De ők fizetnek. Csak nyelsz egyet és csinálod mosolyogva tovább. Látod ahogy hanyatlik az egész.

 2. Attila szerint:

  Sajnos ez mind igaz . Ma a leghálátlanabb munka a milyenk. Nálunk sem szabi sem beteg csak amit ledolgozol havi 260 órát fizetik 360-as órabérrel. Se hétvége se ünnep .

 3. Báró szerint:

  “A vevőnek van itt mindig igaza…sajna!”Ehhez gyomor kell,mármint a bolti őrzéshez,akinek nincs hozzá inkább próbálja meg a telepőrzést.De a bolti őrzésnek is van egy másik gyengébb oldala: nem multi,nagy áruházak hanem egy kisebb drogéria,vagy valami szaküzlet,ott kisebb forgalom és kevesebb ember van,viszont az idő is lassabban telik.De hogy a vásárló felbont valamit vagy hasonló azt próbáld meg nem észrevenni(nem a te károd)ha pedig kérdeznek valamit küldd oda az ott dolgozókhoz,ha tudod a választ ha nem.A sípolásnál pedig mondd azt,hogy ez máshol is jelezni fog ahol van Áruvédelmi kapu,és ez kellemetlenül ér mindenkit ezért hatástalanítani kell,meg,hogy neked ez is a munkádhoz tartozik,minimálbérért sajnos…

 4. Dawed szerint:

  Olvasva a levelet,egyből kirajzolódott elöttem egy kép,hogy Ön egy típikus..Sajnáltatja magát,miközben mentegetőzik “de hát én csak a munkámat végzem”,”meg én nem vagyok a hibás..”
  és így meg úgy.
  És mindig történik valami,igaz??
  Vajon miért történik mindez olyan szinten,hogy “jobbnál-jobbakat” tud felsorolni belőle?Nem szeretik a munkahelyén,aztán a megbecsülés is híján van.
  Mit gondol Ön,vagy a környezete miatt van ez így,vagy így jó minden?
  Az itt feltett kérdéseket csak magában kell megválaszolnia.
  Amennyiben valamelyik kérdés nehézséget okozott,életmód tanácsadó cégem szíves örömest rendelkezésére áll:)

 5. Tünde szerint:

  Èn meg azt gondolom hogy nagyon olyAn sok biztonságiőr van aki el van szállva magátol vagánykodnak rendőrnek hiszik magukat ès ekkor szoktak fèrre èrtèsek törtènni feleslegesen fentartják a fásárlòt ki kutatják ami enyhèn szólva ègő ès meg alázó.

 6. Varga Attila szerint:

  Semmi èrtelme a bolti örködèsnek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.