CSAK PAPÍRON NŐTT A FIZETÉSÜK

A vagyonvédelemben tevékenykedő őrök jelentős része garantált bérminimumon van bejelentve – ha egyáltalán be van jelentve -. Ezért aztán az ágazatot alapjaiban rázta meg az rendelet, melynek értelmében 2017. január elsejétől 25 százalékkal nőtt ennek az összege. Legyünk őszinték, a munkaadók egy része, ha rajta múlna kenyéren és vízen tartaná a dolgozóit! Viszont akadnak olyanok is, akik bár szívesen emelnék az alkalmazottjaik bérét, de ezt az alacsony vállalási árak miatt nem tudják megtenni. Így aztán marad  a kiskapuk keresgélése.

A simlizésre 2 példa:

1., Visszaminősítve

„Hát én kaptam egy új szerződést, miszerint vagyonőr helyett én már csak portás vagyok. Így nem jár a garantált bérminimum, hanem csak a jóval kisebb összegű minimálbér. Amihez elég a 8 általános is. Csak akkor miért nem csináltatják ezt a munkát közmunkásokkal?  Elég érdekes, hogy mihelyt emelni kellett volna, ez a munkakör már rögtön nem igényel különösebb szaktudást ”.

2., Lepapírozva

„Először bujkált előlünk, majd amikor végre csak sikerült összefutnunk a főnökünkkel, akkor elmondta nekünk, hogy ne is számítsunk több pénzre, mert nincs miből. És még játszotta is a hülyét, hogy ő nem tud semmilyen kötelező bérről.  Majd rá pár napra azért mégis lobogtatta előttünk az új szerződéseket, hogy akkor írjuk már alá az emelt bérről. Most úgy néz ki, hogy amennyivel többet kapunk a bankszámlánkra, annyival kevesebbet van a borítékban. Röhej ez az egész!”

Kedves Olvasó!  Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂

One Response to CSAK PAPÍRON NŐTT A FIZETÉSÜK

  1. Szabó Dezső szerint:

    “2017. január elsejétől 25 százalékkal “Ez nem igaz , én is egy vagyonvédelmi cégnél dolgozom .Van 165.000 ft szerzödésem egy vagyonvédelmis céggel .De a számlámra 90.000 ft lett utalva . Magyarázat hogy mikor anno a céghez kerültem ennyivel vettek fel .Igy nem tudnak többet adni mert ebben álapodtunk meg . Az meg hogy a szerzödésemben mi van csak azért van mert törvényileg fel kellet emelni az adhato minimumot .De ezt sajnos nem áll modjukban meg adni .Ha nem tetszik keresek más munkahelyet .Azt meg ugye le se kell írnom hogy nem egy kis multu cégnél dolgozom.Van szerzödésünk tvvel, bankokkal , auto kereskedésekkel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.