ISMÉT KÖTELEZŐ LESZ AZ ŐRÖKNEK A KAMARAI TAGSÁG? ÚJ KAMARA ALAKUL A RÉGI HELYETT?

sec2

A Biztonságpiac.hu birtokába került egy olyan,  a Belügyminisztérium (BM) számára készült előterjesztés, melyben arról  van szó, hogy megszüntetnék a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamarát (SZVMSZK) és helyette létrehoznának egy teljesen új szervezetet, ami a  Magánbiztonsági Kamara (MK) elnevezést viselné.

Az elképzelés szerint visszaállítanák a 2012 elején megszüntetett kötelező kamarai tagságot. A fent említett szakmai anyagban az olvasható, hogy „a törvény által előírt feladatok teljesítéséhez anyagi fedezetre van szükség, melyet az állami költségvetés mellett kötelező kamarai tagsággal lehetne biztosítani”. Tehát az előterjesztés készítői úgy képzelik el a Magánbiztonsági Kamara (MK) fenntartását, hogy „a szervezet a közfeladatok ellátásához központi költségvetési támogatást kap, míg az általános működési költségeket és a szakmai érdekvédelmi feladatok ellátását a befizetett tagdíjakból kell finanszírozni.”

A teljes cikket itt olvashatjátok: http://biztonsagpiac.hu/megszunik-a-vagyonvedelmi-kamara-a-bm-nel-a-labda

Kedves Olvasó!  Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂

4 Responses to ISMÉT KÖTELEZŐ LESZ AZ ŐRÖKNEK A KAMARAI TAGSÁG? ÚJ KAMARA ALAKUL A RÉGI HELYETT?

 1. Varga Atila szerint:

  Még Hány embert tartunk el? megint jön a sol ingyenélő,bukott rendőrök, katonatisztek, Akiknek fogalmuk nincs semmiről! Semmi értelme a kamarának, nem csinál semmit!

 2. Kisne Nikolett szerint:

  Kamarai tagsag raadasul kotelezoen? Ugyan minek az a kamara ha nulla erdekkepviselettel es sullyal bir? A munkavallalot ugyanis egyaltalan nem vedik. A cegeknek bezzeg van kotelezo vallalasi dij minimum, ugyanez a munkavallaloi oldalon miert nincs? Talan mert akkor nem a tizenevvel ezelotti oraberekert dolgoztatnanak es muszaj lenne emelniuk? Feketelistas cegek miert mukodhetnek meg mindig? 3 ceg ellen is pert nyertunk a munkaugyi birosagon penzt azonban a mainapig nem lattunk belole. Amugy teljesen felhigult a szakma. A kepzett, sok eves tapasztalattal rendelkezo biztonsagi orok kiszorulnak a gyorstalpalon atkepzettek,meg a 70 es a halal kozt levok miatt akik ugye a 4-6oras bejelentes meg a 350-400/ora mellett is vallaljak a munkat.Es akkor meg nem beszeltem a tobbszazezres nyugdijjal biro am aktiv rendorokrol, katonakrol akik szinten szukitik a kort. Ezekkel kellene a kamaranak torodnie nem csak a penzbeszedessel. Az uj vizsgat is megkoveteltek persze sajat zsebre az oroktol de hogy beremeles vagy jobb korulmenyek lennenek az felejtos ugye…

 3. crisz szerint:

  Megszüntetnék a kamarát?!Több évvel ezelőtt már uniós jogokat sértettek 2 évet kaptak,hogy felszámolják a kamarát!!!!NINCS sehol kötelező kamara!!!!!Tudja mindenki,hogy saját maguknak lesz megint jobb.Kamara találta ki azt is hogy csak a megbízó-fővállalkozó státusz lehet,erre egyre több megbízó-fővállalkozó-alvállalkozó-munkaközvetítő szerződés működik!!!!!

 4. univerz szerint:

  Igaz sok értelme nincs a kötelező kamarának…de akkor töröljék el az 5-évenkénti vizsgát..tudniillik akkor vezették be amikor a kamarát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.