BIZTONSÁGI ŐRÖK KELLENÉNEK A MENEKÜLTEKET SZÁLLÍTÓ VONATOKRA?

s1

Félnek és az utasokat is féltik a menekültjáratokon dolgozó jegyvizsgálók – közölte a Vasutasok Szakszervezete.

A közleményükben azt írták: a jegyvizsgálók tapasztalata szerint a bevándorlókat szállító szerelvényeken egyre gyakoribbak a konfliktusok, “már mindennaposak a bevándorlók közötti összetűzések, amelyek egyre gyakrabban végződnek verekedéssel”, ami a nyílt pályán életveszélyes helyzetet is teremthet. Ezért biztonsági őröket kér az érintett járatokra a Vasutasok Szakszervezete.

Meleg János, a VSZ elnöke szerint ez a feszült helyzet nagyon megviseli a jegyvizsgálókat, főleg a nőket, volt, hogy leköpték egyiküket, de az is előfordult, hogy átnéznek rajtuk, semmibe véve a szabályok betartása érdekében tett intézkedésüket, kérésüket.

A szakszervezet együtt érez a bevándorlókkal, de egyre veszélyesebbnek tartja ezeket a járatokat, ezért “az esetleges tragédia elkerülése érdekében azonnali intézkedést vár a cégvezetéstől” – olvasható a közleményben. 

Megjegyezték: a szakszervezet már korábban is kért biztonsági kíséretet egyes “veszélyeztetett” járatokra, mert vannak olyan viszonylatok – zömében az északi és keleti országrészben – , amelyeken kiemelten sok az összetűzés, ahol naponta éri atrocitás a jegyvizsgálókat. A MÁV-Start azonban egyelőre éppen ezekre a járatokra nem adott erősítést, miközben az intercity vonatok többségén működik biztonsági szolgálat – írták. 

Az érdekképviselet egy rehabilitációs rendszer kialakítását is kéri, amely segít feldolgozni a dolgozókat érő atrocitásokat, a vétlen balesetek és öngyilkosságok utáni sokkot. A szakszervezet ehhez kész szakmai segítséget adni, konkrét javaslatot tenni – jelezték.

(MTI)

.

Kedves Olvasó! És te mit gondolsz a fenti hírről? Mennél menekülteket szállító vonatra őrnek?
(Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

One Response to BIZTONSÁGI ŐRÖK KELLENÉNEK A MENEKÜLTEKET SZÁLLÍTÓ VONATOKRA?

  1. Szalai Gabriella szerint:

    Üdv!
    Igen az jó lenne azért is legalább lenne munka vagyonőrségbe én szivesen mennék

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.