BIZTONSÁGI ŐRÖK HELYETT EGYRE INKÁBB OKOSROBOTOKAT ALKALMAZNAK

robot

Kaliforniában egyre több helyen alkalmaznak biztonsági őrök helyett robotokat, mert az üzemeltetésük óránként három dollárral olcsóbb, mint az az összeg – a  minimálbér – , amit  az embereknek kellene fizetni.

E készülékek feladatai közé tartozik többek között az is, hogy észleljék és kikerüljék az embereket. Úgy látszik, hogy ez még nem mindig sikerül.

Az index tudósítása szerint „egy Paolo Alto-i (USA, Kalifornia állam) bevásárlóközpontban a biztonsági őrként foglalkoztatott okosrobot összeütközött a 16 hónapos Harwin Cheng-gel. A gyerek beütötte a fejét, földre esett, de a gép nem állt meg, haladt tovább az előre programozott útvonalán (amiről elvileg a fedélzeti kamerái segítségével el kellene tudnia térnie, például, ha áll előtte valaki).

A Knightscope nevű szerkezet addig nem adta fel, amíg át nem hajtott a fiú lábán. Cheng szerencsére komolyabb sérülése nélkül megúszta, de a lába csúnyán megzúzódott.”

Az index teljes cikke megtekinthető itt: http://index.hu/tech/2016/07/12/athajtott_az_okosrobot_egy_16_honapos_gyereken/

Kedves Olvasó!  Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂

2 Responses to BIZTONSÁGI ŐRÖK HELYETT EGYRE INKÁBB OKOSROBOTOKAT ALKALMAZNAK

  1. Macsai. Zoltan szerint:

    Na ugy nez ki szakmat kell valtoztatni

  2. Macsai. Zoltan szerint:

    Okos robot!!De az or legabb nem tapos le senkit es nem is gazol at rajta!! Na melyik az okosabb??

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.