BÉREMELÉSRE LENNE SZÜKSÉG

s6

Egyre nagyobb hiány van őrökből. (Itt Budapesten a banki, bolti őrködésre lassan már nem is lehet munkavállalót találni.) De ha megnézzük a hirdetéseket, akkor azt láthatjuk, hogy más foglalkozásoknál – pincér, eladó, ápoló, mérnök és még hosszan lehetne sorolni – is hasonló a helyzet. Ennek az egyre terebélyesedő, mind több ágazatot elérő munkaerőhiánynak a legfőbb oka az, hogy elképesztően alacsonyak a fizetések.

A Raiffeisen Bank közgazdászai szerint a visegrádi országok bérszínvonalával összevetve 15-20 százalékkal alacsonyabbak a magyar bérek – írja a Világgazdaság.
A bank elemzői úgy vélik, hogy a gazdasági növekedés egyik akadálya egyre inkább a növekvő munkaerőhiány – leginkább az iparilag fejlett terülteteken, vagyis Észak-, és Nyugat-Dunántúlon, Közép-, és Észak-Magyarországon.

A legfrissebb bérstatisztikai adatokból az látszik, hogy a nemzetgazdaság egészében 5,4 százalékkal voltak magasabbak a bruttó bérek 2015 augusztusában az egy évvel korábbinál. Az adatok gyorsuló ütemű bérkiáramlásról szólnak, és a versenyszférában 253 ezer forint a bruttó átlagkereset Magyarországon.

A Raiffeisen Bank szakértői azonban rámutatnak, hogy ennek ellenére a béremelésekkel egyelőre inkább csak egymástól tudnak elszipkázni munkaerőt a vállalatok. (Megjegyezném, hogy így van ez a vagyonvédelemben is, a biztonsági cégek jellemzően már csak egymástól tudják elcsábítani a dolgozókat.) „Ahhoz, hogy az országon belüli mobilitással vagy a külföldön munkát vállaló magyarok hazaköltözésével oldódjanak meg a munkaerő-problémák, sokkal markánsabb béremelésre lenne szükség”

Hááát igen, szerintem az őrök órabérét is jócskán növelni kéne, tehát nem 50-80, hanem több száz forinttal. De miből? A megbízók egy jelentős részének nincs pénze a vagyonvédelmi szolgáltatás megfizetésére… Szóval elég drámai a helyzet… 🙁

A VILÁGGAZDASÁG CIKKE ITT TALÁLHATÓ: http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/nagy-a-baj-oriasi-beremeles-kell-magyarorszagon-460103

Kedves Olvasó! Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂

2 Responses to BÉREMELÉSRE LENNE SZÜKSÉG

  1. gacser laszlo szerint:

    Elosszor is meg becsules kellene minden dolgozonak!Mindegy milyen munka teruleten tevekenykedik legyen orvos vagy kubikus.A lenyeg az ember na nem az aki el feledte hogy honnan indult!Es valojaban mivel lehet osztonozni egy dolgozo embert a munka berrel,amit ugy ertekel hogy meg van BECSULVE!Nem?!

  2. poseidon szerint:

    Mindig nevetek mikor látom,hogy kiemelt vagy minőségi bérezést hirdet egy vagyonvédelmi cég. Természetesen netto 1000ft/h alatt ez nevetséges.A kiemelt órabér itt kezdődik,a mai viszonyok között és akkor nem beszélünk arról,hogy például Slovákiában 1500-1900 euro között van egy vagyonőr netto jövedelme!! És ez csak Szlovákia…..Tehát persze lehet követelni minőséget,szakmaiságot,de ahhoz először béremelés kell sürgősen,mert összeroppan a szakma és munka nélkül maradnak a vállalkozások is!A többi juttatásról nem is beszélve,ingyen munkaruha,cafetéria,fizetett szabi,táppénz stb. Nyilván több megbízó is ludas ezekben,de nem minden a megbízói kör hibája.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.