BEINDULT A KÁRTÉRÍTÉSI BIZNISZ? TÖMEGÉVEL PANASZOLJÁK BE A BIZTONSÁGI ŐRÖKET

BIZTONSÁGI MOZGÓLÉPCSŐ

Biztosan sokan emlékeztek még arra a pár nappal ezelőtti hírre, hogy több százezer forintos kártérítést ítélt meg egy férfinek a bíróság, mivel az egyik szegedi áruházban az őrök indokolatlanul és emberi méltóságát sértő módon kísérték be a vizsgálóhelyiségbe. (bővebben: itt)

A delmagyar.hu információi szerint mióta ez az eset országosan ismertté vált, azóta tömegével érkeznek a panaszok a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamarához. A fenti történeten felbuzdulva sokan azért érdeklődnek, hogy perelhetnek-e, mert nekik is meg akarták nézni a táskájukat a biztonsági emberek.
Mivel a vagyonőri állomány eléggé felhígult, ezért el tudom képzelni, hogy a panaszok egy jelentős része jogos. Viszont lehetnek olyanok is, akik a pénz reményében kezdenek el vádaskodni. Szélsőséges esetben még az is előfordulhat, hogy egyesek szándékosan próbálják majd olyan helyzetbe belevinni az őrt, hogy aztán perre lehessen vinni az ügyet.
Az ország egyes területein már eddig is hiány van bolti őrökből. Tartok tőle, hogy ez a hír se fogja meghozni kedvet az áruházi őrködéshez.

Kedves Olvasó! Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂

3 Responses to BEINDULT A KÁRTÉRÍTÉSI BIZNISZ? TÖMEGÉVEL PANASZOLJÁK BE A BIZTONSÁGI ŐRÖKET

 1. Debra szerint:

  Ismerek egy társasházat, ahol az őröket kiküldik közterületre az ott, tilosban parkolókat elzavarni.
  Mindez azért, hogy a mélygarázs parkolóját igénybe vegyék! Ez utóbbi érthető, de érdekes, hogy miféle jog alapra hivatkozva teszik ezt?
  Haz őr nem teljesíti az utasítást, pénzlevonás jár, de kérdem én…hol a fegyelmi ilyenkor? Ezer kérdést tehetnék fel… Választ kitől kapok?

  • Gazdy szerint:

   Tisztelettel ! Elöször is van egy adott cég nevezzūk most x nek aki t megbiznak az adott târsashâz parkolo örzésével erre a szerzödő felek irnak egy őr utasítâst. Az oda rendelt őr feladata az ott lakok gépkocsijainak való parkolâsât biztositani. A kūlső gépkocsi vezetők sokszor okkal véletlen vagy direkt ingyen parkolonak nézik. Ehez kell az biztonsâgi szolgâlat hogy kiszūrje. Panasszal az adott céghez forduljon a félreértések elkerūlése végett.

 2. Buksi szerint:

  Szép napot. Létezik olyan bevásárlóközpont, ahol úgynevezett főállású diszpécsereket alkalmaznak viszonylag jó fizetéssel. Ők kezelik az áruházi kamerarendszert, aztán rádión utasítják a biztonsági őröket, a törvénytelen táskaellenőrzésekre teljesen spontán, mindenféle indok nélkül. Sőt vásárlás után egyes meghatározott esetekben elkérik a vásárlótól a blokkot és tételesen átvizsgálják a már a vásárló által kifizetett tételeket. Ezt is az áruházi vezetés utasítására. Mellékesen lenézik az őröket szinte kutya módjára beszélnek velük, a hülyébbnél hülyébb egyéb intézkedésekről nem is beszélve. És ilyen körülmények közt áll az őr nyitástól zárásig 06:00-22:00. Nap mint nap. És a kamerát az őrök megfigyelésére használják. Elképesztő.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.