AZ ALVÁLLALKOZÓ KÁRTÉRÍTÉST VONNA LE AZ ŐRÖK FIZETÉSÉBŐL?

LEVÉL: “Tisztelt vagyonőr kollégák! Következő történetre szeretnék választ kapni, hogy mit is lehet ilyenkor tenni, mivel azt gondolom, hogy nem keresünk olyan jól, hogy csak úgy hagyni kéne.

Néhány napig a …….-t kellett őriznem, 520 forintos órabért adtak. A ……. volt a fővállalkozó, de egy alvállalkozó vett fel erre a munkára. Az őrzés alatt voltak kisebb és nagyobb gondok, sajnos. Az egyik éjszakás műszakban anyagi kár is keletkezett. A fővállalkozó megmondta, hogy természetesen ez az alvállalkozó felé levonásra fog kerülni. Na most úgy gondolom, hogy mivel emberi mulasztás történt, így az akkor szolgálatban lévő őröket terheli leginkább a felelősség.

Nekem 72 órám volt teljes egészében ledolgozva, ami 37 440 forint.  Ez nyáron történt, és most már szeptember van, de még pénzt még mindig nem kaptuk meg. Ma azt mondták, hogy a fővállalkozó súlyos bírságot szabott ki és az alvállalkozó nem sok pénzt fog kapni és így mi is csak valami kis pénzt kapunk majd!

Amikor az a bizonyos anyagi kár történt, akkor nem én voltam szolgálatban! És ennek ellenére mégis miért engem akarnak büntetni? Miért nem illet meg a 37 440 forint? Számomra ez a pénz sokat jelent és úgy gondolom, hogy a 72 órát – 6×12 – becsülettel ledolgoztam. Mit lehet ilyenkor tenni???????”

.

Kedves Olvasó! És te mit gondolsz a levélben olvasottakról?
(Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

2 Responses to AZ ALVÁLLALKOZÓ KÁRTÉRÍTÉST VONNA LE AZ ŐRÖK FIZETÉSÉBŐL?

  1. Péter szerint:

    Semmit ezt a békát lekel nyelni. Sajnos

  2. varga Attila szerint:

    A vállalkozónak,alvállalkozónak rendelkezni kell bisztosítással ami èp az ilyen esetekre van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.