AZ ALACSONY ÓRABÉREK MIATT EGYRE NAGYOBB HIÁNY VAN ŐRÖKBŐL – AMIKOR MÁR FEJPÉNZ JÁR AZ ÚJ MUNKATÁRSÉRT

Ezen az oldalon is olvashattátok már, hogy az ország egyes részein (pl. Budapest, Pest megye, Nyugat-dunántúli régió) egyre nagyobb hiány van őrökből. Főleg a banki és bolti munkákra lehet nehezen embert találni.

LEVÉL: „Egy bevásárlóközpontról van szó,  szinte hónapról hónapra kevesebben vagyunk. Többször is volt olyan, hogy egyhuzamban 30 órát kellett bent lennem, hogy valahogy meglegyen a létszám. Az asszony már azzal is megvádolt, hogy biztos azért nem vagyok sose otthon, mert barátnőt tartok. Azt hittem felrobbanok, nem elég, hogy mint egy marha látástól vakulásig robotolok, még otthon sincs nyugalmam!

Ha valamelyik vezetőtől megkérdezzük, hogy mikor kapunk végre  új őrkollégát, az a válasz, hogy majd elsején, másodikán, hatodikán, harmincadikán, januárban, februárban, jövő héten, jövő hónapban…. de sose jön senki.

Ha meg mégis, akkor csak szétnéz és már megy is, mondván ő ennyiért nem fogja ezt a munkát végezni, ennyiért nem fog boltban őrködni, a vevőkkel küzdeni.

Hogy kik jelentkeznek!?!?! Múltkor is egy olyan alak jött reggel 10-kor, hogy teljesen elkábultunk tőle, mert olyan alkoholszag lengte körül!

Ha esetleg valaki marad is, amint teheti lepattan, egy olyan helyre, ahol vagy nincs ennyi munka, vagy ahol több fizetést  kap. Tőlünk már kirúgni se rúgnak ki senkit, mert akkor az illető helyett is kéne szerezni egy másikat. Így aztán folyamatosan süllyed a színvonal.

És akkor itt a legújabb zseniális ötlet! Január elején (elunhatta az állandó nyaggatásunkat, hogy mikor jön már egy új ember) az alvállalkozó bejelentette, hogy 10 ezer forint fejpénzt kap az, aki hoz egyet. Először azt hittük, hogy  viccel, de nem, tényleg komolyan gondolhatja, mert ezt a kijelentését pár napja újra megismételte!”


Kedves Olvasó! És te mit gondolsz a levélben olvasottakról?
(Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm!)

11 Responses to AZ ALACSONY ÓRABÉREK MIATT EGYRE NAGYOBB HIÁNY VAN ŐRÖKBŐL – AMIKOR MÁR FEJPÉNZ JÁR AZ ÚJ MUNKATÁRSÉRT

 1. kerék istván szerint:

  Igen igaz! Annyira lenézik ezt avmunkát,hogy az már sértö! Fizetni meg minek,örüljőn a munkaválaló ,hogy van helye! Elvették azt a lehetöséget az öröktől,hogy bárkinek merjen szólni.Vevőbarát lett minden áruház.Igy dolgozni nehéz! Tapasztalatból mondom.Rêgebben is alacsony volt a fizetés azota sem változott.

 2. Lakatos Zoltán szerint:

  Mégsem indítanak a közelembe 1 OKJ 9231 Portás, telepőr, egyszerű őr.

  • semmi közöd hozzá szerint:

   Szia minek indítanának? hisz a Dunát is el lehetne rekeszteni velük annyian vannak… Nem az a gond hogy nincs vagy nem lenne vizsgázott talpraesett V.őr hanem a fizetés, most nem arról van szó, hogy nem tudnak… a közel 3000Ft / óra díjas vállalásból hanem csak egyszerűen nem akarnak fizetni !!!
   Pl: az egyik közismert V.őri cég 3000Ft/óra a vállalása és az embereinek mindössze a létminimálbért hajlandó kifizetni 192. óra felett, után minden szolgálatra ami 12 óra 3000Ft bruttó a napi bérezése egy embernek ami jelenti hogy a nettó 1995Ft( míg ők óránként felveszik utána a 3000 Ft-t )

 3. Priskin Gábor szerint:

  Nem tudom mennyi igazság van a levêlben. Azt viszont tudom, hogy nem csoda ha nem találnak emberz. Elvégzed a vagyonőri tanfolyamot ami nem olcsó, majd 5 évente újra meg újra vizsgáztatnak. Külön vizsga ha némi plusz pénzt akarsz és elmennél valami rendezvényre. Nem beszélve a fegyvervizsgáról és a pszichológiáról. És ha mindez megvan, sikeresen kifizettük és még fent is tudtuk tartani magunkat akkor elmehetünk 370-400Ft jó esetben nettó órabérért “dolgozni”.

  • Kis László szerint:

   Igazából azért nem találnak, mert bolti, banki vagy bkv munkára senki nem megy, senki nem akar 12/24/36 órát egyhuzamba állni, úgy hogy óránként mindenért baszogatják. Inkább kevesebb pénzért mindenki bevállalja a telephelyet, irodaházat és mindenféle alvós helyet! Ennyi az oka, egyfelől boltba nem találnak, pedig ott már 600 ft felett fizetnek, míg irodaházakba és fekvős helyekre meg nem keresnek! A cikkben némi csúsztatás van, mert csak az érem egyik oldalát mondja el a másikat nem.

 4. P P szerint:

  És fizetni még mindég nem akarnak,hazudoznak össze vissza hogy így nincs pénz úgy nincs pénz,a vezetők meg zsír új terepjárókkal járnak,ja meg szelfiket készítenek a nyári tengeren lévő nyaralásukról!!!Nem beszélve róla,el lopják a szabadságainkat,ez mellett semmiféle pótlékot nem kapunk,ja és nem is arra jelentenek be,amik vagyunk!!! Tetves gané banda!!!

 5. Buruncz Lajos szerint:

  Sziasztok !

  Sajnos ma Magyarországon vagyonőrzés katasztrófális helyzetben van, minden szempontból ! Kezdve az órabérektől, a munkavállaló átvágásán keresztűl, a normális mukaidőn át, a szakmai kamaráig ! Nevetséges órabérekért vagyunk kénytelenek dolgozni, ha viszont nem álsz be sorba ( úgy ahogy a fenti cikkben szereplő vagyonőr, így vagy úgy, mindenfelől kapja a “szalámit”) akkor annak annyí, létszámleépítésnél ők lesznek az elsők akiktől megválik a cég “cég” ?! Itt addig nem lesz változás amíg alvállalkozok vannak jelen ezen a “piacon” ! Ahogy belépsz egy vagyonőr céghez dolgozni, minden olyan munkavállalót megillető juttatás ( kafetéria, betegállomány 15 nap, szabadság pénzbeli megváltása, bejelentés, stb, ) kapásból ugrott ! Ha viszont szóvá teszed, az a válazs, hogy nem muszály itt dolgozni. Ha a kamarához fordulsz, érdekvédelemért, a válazs semmit mondó, olyan mint a nesze semmi fogd meg jól ! Egyszóval katasztrófális a helyzet ma vagyonőrzés terén !

 6. Szilvia szerint:

  Változás? De miféle? Ha alvállalkozó van, akkor dolgozhatsz annyit, amennyit csak bírsz. Ha meg nincs, akkor viszont nem haladhatod meg a havi 240 órát és lótúrót sem keresel. Hogy melyik a jobb? Hát nem is tudom, de a számlákat fizetni kell. Sokat lehet erről beszélni! Nem hiszem hogy a közeljövőben lesz valami egetrengető nagy változás. ( Sajnos) Tapasztalatból beszélek. Eddig csak akkor kerestem többet, ha volt alvállalkozó. Amikor be voltam normálisan jelentve ( volt szabadság, betétállomány, sőt kaptam 4000 ft erzsébet utalványt is) viszont meg volt szabva az óraszám, amit bizonyos okokból nem lehetett túllépni! Akkor meg mi értelme?

 7. atti szerint:

  Vagyonőrség több seböl vérzik egy mindenkinek adnak papírt,de sajnos java alkalmatlan normális helyen való munkavállalásra(max gépőrzés avagy félig elhagyatott telephely.Bolti avagy komolyabb multi nemalkalmaz csak normálisabb őröket.Kettő sok a nyugdíjas,ők alapból bércsökkentő és zsebből való fizetés hamis bejelentés megalkuvói,mert neki ott a nyugdíj,nekik az a jó ha hamis a bejelentés,nem érdekli van-e szabi,állomány.És nem utolsó sorban a megbízók is sokat tehetnének a normális bejelentés véget,szerződés feltétele az éles bejelentés magyarán nincs alvállalkozó már akadnak ilyen multik akik ezt megkövetelik.

 8. secus95 szerint:

  Csesszétek meg!!
  Még panaszkodtok?
  420 ft-os nettóban dolgozom, havi 300 órát!!
  Ember hiány van és akkor se hajlandóak meg emelni az órabért!!
  2 év alatt két kollégám halt meg az egyik (a sok munka miatt) depressziós volt és ön gyilkos lett
  A másik a sok koffein (tömérdeknyi kávé rengeteg energia ital) szív rohamot kapott!! Mert rengeteg a munka de kevés a pénz!! A 24/24-es szolgálatokban amikben nem lehet aludni, szinte meg őrülnek az emberek! Rá adásul törvény ellenes!! 21 évesen gyogyszereken élek és nagyon sok energia italon és kávén!
  és a helyett hogy meg emelnék az óra béreket inkább szivatnak minket! És meg is gazdagodnak rajtunk!
  Mi már el határoztuk ez kell???
  Jo akkor meg is kapják rengeteg hullát kell majd még el temetni!! De mi már szarunk bele!! Tönkre tesszük magunkat mert mást meg nem tudunk csinálni! Gyárba képtelenek vagyunk el menni (én össze vertem két csoport vezetőmet még régebben!!)

  Csak gratulálni tudok nektek!! De ha mi merünk panaszkodni hogy emeljenek mert nem tudom ki fizetni a lakbért és éhen is halok akkor meg kussoltok!!

  Magyarország….

  És korruptak a munkaltatok is szarik ránk csak be jon a szolgálat vezető azt le ordít hogy ne aludjak meg ilyenek neki könnyű a 10 milliós autóval meg a napi 10 óra alvással.. mi meg alig alszunk valamit!! A szervezet nem bírja ki készül és előbb utóbb meg áll a motor..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.