ALVÁLLALKOZÓKAT JELENTETT FEL A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG

sec2

“A Közbeszerzési Hatóság törvényi felhatalmazás alapján végzi ellenőrzési tevékenységét a megkötött szerződések teljesítésével és az érvényben lévők módosításával kapcsolatban. Az ellenőrzési terv, valamint közérdekű bejelentések alapján folyó vizsgálatok célja a törvény előírásainak maradéktalan betartása és a szabálytalanságok szankcionálása a közpénzek átlátható és felelősségteljes felhasználása érdekében. 2016. első negyedévében 46 ügy vizsgálata indult el”, köztük voltak olyanok, melyek biztonsági céget  érintettek.

“A Semmelweis Egyetem őrzés-védelmi szolgáltatásával összefüggésben a Közbeszerzési Hatóság vizsgálata nyomán gazdasági adatszolgáltatás kötelezettségének elmulasztása bűntettének gyanúja miatt tettek feljelentést az alvállalkozók ellen. Ebben az ügyben újabb szakértői vizsgálatok indulnak az esetleges további büntetőjogi feljelentések alátámasztására.

A közbeszerzési eljárás figyelmen kívül hagyása és ezzel a közbeszerzési törvény megsértése miatt jogorvoslati eljárás indult a Volánbusz Zrt.-vel szemben, mivel a megkötött, többször módosított őrzés-védelmi szerződés 2013. végén megszűnt, ám a felek új közbeszerzési eljárás lebonyolítása nélkül fenntartották a jogviszonyt.”

 

Kedves Olvasó!  Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂

A Közbeszerzési Hatóság közleménye megtekinthető itt: http://kozbeszerzes.hu/mutat/1550/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.